Πρόκληση χαρακτηρίζει το ΑΚΕΛ την απόφαση του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών να ακυρώσει την απόφαση της Βουλής να τερματίσει τη μονιμοποίηση για τις τέσσερεις συνεργάτιδες του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. «Είναι διπλή πρόκληση το γεγονός ότι ενώ ισχύουν αυτά για τους εκλεκτούς του Συναγερμού, την ίδια ώρα χιλιάδες εργαζόμενοι του τόπου που απασχολούνται με αγορά υπηρεσιών πεισματικά δεν αναγνωρίζονται από το κράτος ως μισθωτοί», τονίζει.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ αναφέρονται τα εξής:
Το Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών ακύρωσε χθες την προσπάθεια της πλειοψηφίας της Βουλής να τερματίσει την προκλητική εμμονή της προηγούμενης κυβέρνησης η οποία ήθελε να μονιμοποιήσει από την πίσω πόρτα στο Δημόσιο τις τέσσερεις συνεργάτιδες του Νίκου Αναστασιάδη.
Με άλλα λόγια, οι τρεις έμμισθες στον ΔΗΣΥ και η αδελφότεκνη του Νίκου Αναστασιάδη που προσλήφθηκαν στο Προεδρικό επί Συναγερμού πλέον θα μείνουν στο Δημόσιο, χάρη στα τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Πρόκειται για μοναδική περίπτωση στα χρονικά του κράτους. Πρόσωπα που προσλήφθηκαν με πολιτικό διορισμό από μια κυβέρνηση -δηλαδή χωρίς εξετάσεις και χωρίς προκήρυξη θέσης- με ρητό όρο μάλιστα ότι η υπηρεσία τους θα λήξει με τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης, τελικά μετατράπηκαν αορίστου χρόνου και θα πληρώνονται από το Δημόσιο μέχρι την αφυπηρέτησή τους, δηλαδή για τα επόμενα 10, 20 ή και 30 χρόνια. Το γεγονός ότι κι άλλοι συνεργάτες της κυβέρνησης Αναστασιάδη διεκδικούν στα Δικαστήρια τη μονιμοποίησή τους επιβεβαιώνει ότι αυτή η μεθόδευση της προηγούμενης κυβέρνησης ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για να διευρυνθεί η εξωφρενική πρακτική.
Είναι διπλή πρόκληση το γεγονός ότι ενώ ισχύουν αυτά για τους εκλεκτούς του Συναγερμού, την ίδια ώρα χιλιάδες εργαζόμενοι του τόπου που απασχολούνται με αγορά υπηρεσιών πεισματικά δεν αναγνωρίζονται από το κράτος ως μισθωτοί.