27.6 C
Nicosia
Παρασκευή 24 Μάιος 2024 | 13:07

Τ/κ αγόρασε και ανοίγει τρία ξενοδοχεία στην περίκλειστη Αμμόχωστο

Με τίτλο «Ανοίγουν τρία ξενοδοχεία στο κλειστό Βαρώσι», η Γενί Μπακίς γράφει σήμερα ότι Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας δήλωσε ότι αγόρασε από τους Ε/κ ιδιοκτήτες τους, τρία ξενοδοχεία και δύο ορόφους πολυκατοικιών στην περίκλειστη Αμμόχωστο και σε περίπτωση, που δεν προκύψει οποιοδήποτε εμπόδιο εντός δύο μηνών, θα τ’ ανοίξει και θα δέχεται κρατήσεις για το 2025.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στο δημοσίευμα προστίθεται ότι ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας αγόρασε τους δύο ορόφους σε πολυκατοικία για να διαμένουν άτομα, που θα εργάζονται στο ξενοδοχείο. Υποστηρίζεται ότι ο επιχειρηματίας, το όνομα του οποίου δεν αναφέρεται καθόλου, έχει πάρει έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας για το συμβόλαιο αγοράς των ξενοδοχείων και των ορόφων που αγόρασε και είπε (σσ: δεν γράφει πού το είπε) ότι «του εμπνέει εμπιστοσύνη η στάση της Τουρκίας στο θέμα του Βαρωσιού» και οι δηλώσεις στις οποίες προβαίνει συνεχώς για το θέμα ο «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα Μετίν Φεϊζίογλου».

Ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας είπε επίσης ότι έστρεψε τις επενδύσεις του στο Βαρώσι λόγω του ότι το «ελληνοκυπριακό» Υπουργείο Εσωτερικών, όπως γράφει το δημοσίευμα, ενέκρινε τις πωλήσεις και επικύρωσε τις συμφωνίες. Πρόσθεσε ότι θα κάνει πλέον στο Βαρώσι όλες του τις επενδύσεις και θα επαναφέρει στο Βαρώσι τις παλιές της μέρες.

Ο επιχειρηματίας – επενδυτής, ο οποίος είπε ότι παρακολουθεί από κοντά το θέμα του Βαρωσιού εδώ και 4 χρόνια, ανέφερε ότι αγόρασε τα ξενοδοχεία πραγματοποιώντας συνάντηση με τους ιδιοκτήτες τους και πήραν έγκριση γι’ αυτό από το Υπουργείο Εσωτερικών και το «υπουργείο εσωτερικών» του ψευδοκράτους.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνίες με τουριστικούς πράκτορες στο εξωτερικό, είπε ότι θα αρχίσει να δέχεται κρατήσεις για το 2025 εντός ενός μηνός, σε περίπτωση που δεν προκύψει οποιοδήποτε εμπόδιο.

«Η στάση της Τουρκίας και η στάση της τδβκ στο θέμα του Βαρωσιού είναι γνωστή, δεν νομίζω ότι θα αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα», είπε ο επιχειρηματίας, προσθέτοντας ότι χάρη σε αυτό το σχέδιο θα αναπτυχθεί η περιοχή του Βαρωσιού και της Αμμοχώστου. Αυτή η κίνηση, πρόσθεσε, είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για το ψευδοκράτος.

Αναφέροντας ότι κέρδισε και έδαφος στην «τδβκ», ο επιχειρηματίας είπε ότι τις προσεχείς μέρες θα συναντηθεί με τους ιδιοκτήτες για να αγοράσει ακόμα έξι ξενοδοχεία και ότι σύντομα θα αγοράσει ακόμα έξι ξενοδοχεία. «Θα αντικατοπτρίσω την ιστορία διαμορφώνοντας όπως ήταν το 1974 τα ξενοδοχεία CLEO HOTEL, GOLDEN SEASIDE APARTMENT HOTEL και AEGEAN HOTEL τα οποία αγόρασα», ανέφερε.

«‘Όσοι θέλουν να μπουν και να γυρίσουν στο Βαρώσι σε εικονικό περιβάλλον, τα ξενοδοχεία και το κλειστό Βαρώσι μέσω του metaverse (cyprusvarosha.com) και να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους, θα μπορούν να περιηγηθούν στο κλειστό Βαρώσι στην τδβκ από κάθε μέρος του κόσμου και να κάνουν τις παρουσιάσεις ή τις συναντήσεις τους. Θα προκηρυχθεί και προσφορά για ενίσχυση της δομής των ξενοδοχείων, για τον εσωτερικό σχεδιασμό και την κατασκευή. Τέλος διαβιβάζω τις ευχαριστίες μου στους υπουργούς και στους βουλευτές στην τδβκ που μου παρείχαν στήριξη σε αυτό το θέμα, στην Τουρκική Δημοκρατία που στέκεται πάντα στο πλευρό των Τούρκων της Κύπρου, στο Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας που ενέκρινε τη συμφωνία πώλησης και στον κ. Κλεάνθη που διασφάλισε τη συνάντησή μου με τους ιδιοκτήτες», είπε.

Από την άλλη, ο επιχειρηματίας ανέφερε ότι στις προκαταρκτικές συναντήσεις που έκανε με τουριστικούς πράκτορες στο εξωτερικό, είπε ότι θα μπορούσαν να κάνουν εντός δύο μηνών τις κρατήσεις των ξενοδοχείων για την εφταετία από το 2025 μέχρι το 2032. Ο επιχειρηματίας επενδυτής είπε ότι και τα ονόματα των ξενοδοχείων θα λειτουργήσουν κάτω από τα ίδια ονόματα όπως ήταν πριν το 1974.  […]»

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αισιόδοξος ο Κεραυνός για λιμάνι Λάρνακας και Βασιλικό – Βέβαιος ότι θα υπάρξει διέξοδος στις καθυστερήσεις

Την βεβαιότητα ότι σύντομα θα υπάρξει διέξοδος στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται για το έργο στο λιμάνι-μαρίνα της Λάρνακας και το τερματικό στο Βασιλικό, εξέφρασε...

Διαχειρίσιμη η φωτιά στον Άγιο Αθανάσιο – Κίνδυνος αναζωπύρωσης

Διαχειρίσιμη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε πλησίον κατοικημένης περιοχής πάρα την περιοχή Αγίου Αθανασίου (Σφαλαγγιώτισσα) στην επαρχία Λεμεσού. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής...

Δείκτης Ask Wire Q1 2024: Σταθεροποιούνται οι τιμές αγοράς και ενοικίασης ακινήτων

Η Ask Wire, η εταιρεία που βασίζεται στην τεχνολογία, για να παρακολουθεί συναλλαγές, ζητούμενες τιμές και την κατασκευαστική δραστηριότητα στον τομέα των ακινήτων, δημοσίευσε...

Σε συνεδρία ΔΣ ΟΑΥ την επόμενη Πέμπτη ο Υπουργός Υγείας για καινοτόμα φάρμακα

Σε επαφές με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) και με τις Φαρμακευτικές Εταιρείες βρίσκεται ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός με στόχο την επίλυση του...

Νόμιμος ο διορισμός Λουκίας Χριστοδούλου ως Προέδρου της ΕΠΑ για δεύτερη θητεία

Νόμιμο ενέκρινε το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο τον διορισμό της Λουκίας Χριστοδούλου στη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού για δεύτερη θητεία. Συγκεκριμένα, όπως...

Μείωση αφίξεων μεταναστών – Ανάκληση καθεστώτος συμπληρωματικής προστασίας από 29 Σύρους

Σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα είναι οι αφίξεις μεταναστών σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!