24.8 C
Nicosia
Τετάρτη 25 Σεπτέμβριος 2024 | 11:25

Το ταξίδι του Προέδρου στις Σεϋχέλλες προκαλεί νέα κόντρα κυβέρνησης-κομμάτων

«O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της όξυνσης της τοξικότητας, που επιθυμούν ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, με τις σημερινές ανακοινώσεις τους, για τις ιδιωτικές διακοπές του Προέδρου», επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,  χαρακτηρίζοντας ως «απαράδεκτες και ανυπόστατες τις κατηγορίες, που εξαπολύουν» τα δύο κόμματα.

Τονίζει δε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιαδης «είναι έτοιμος να απαντήσει σε οποιοδήποτε ερωτηματολόγιο θελήσουν να του υποβάλουν και θα το πράξει ούτως ή άλλως διότι δεν έκρυψε τίποτα και τίποτα δεν έχει να κρύψει».

Νωρίτερα ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ κάλεσαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αναλάβει τις ευθυνες του και να απολογηθεί στον κυπριακό λαό.

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση θα παραμείνουν προσηλωμένοι στη δημιουργία κλίματος ενότητας ενόψει σοβαρών εξελίξεων στο εθνικό μας θέμα, της αντιμετώπισης της πανδημίας και των οικονομικών συνεπειών της, και δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της όξυνσης της τοξικότητας που επιθυμούν ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, με τις σημερινές ανακοινώσεις τους για τις ιδιωτικές διακοπές του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις απαράδεκτες και ανυπόστατες κατηγορίες που εξαπολύουν.

Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την προεκλογική τακτική και τον λαϊκισμό που επέλεξαν για να διεξάγουν την εκστρατεία τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει διαμηνύσει δια επιστολής του προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 10 Ιουνίου 2020 και δια δηλώσεως του στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή ότι είναι έτοιμος να απαντήσει σε οποιοδήποτε ερωτηματολόγιο θελήσουν να του υποβάλουν, και θα το πράξει ούτως ή άλλως διότι δεν έκρυψε τίποτα και τίποτα δεν έχει να κρύψει.

Πληροφοριακά, μέχρι και σήμερα δεν έχει αποσταλεί οποιοδήποτε ερωτηματολόγιο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει τίποτα να αποκρύψει είτε από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής είτε από την Ερευνητική Επιτροπή είτε από τον κυπριακό λαό».

Τι ανέφεραν νωρίτερα ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ:

AKEΛ: «Ο Προέδρος να αναλάβει την ευθύνη για την δωροληψία από τον Σαουδάραβα φίλο του»

«Η προσπάθεια του προεδρικού και της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ να αποκρυφθεί η αλήθεια σχετικά με τα ταξίδια αναψυχής του Προέδρου και της οικογένειάς του στις Σεϋχέλλες, συνεχίζεται. Χθες, στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής αυτή η προσπάθεια από κυβερνητικής πλευράς ήταν πολύ έντονη.

Παρ’ ότι το προεδρικό και η κυβέρνηση κρατούσαν μυστικά τα ταξίδια αναψυχής – δώρα του Σαουδάραβα φίλου του Προέδρου, δεν κατάφεραν τελικά να τα αποκρύψουν. Θα ήταν πολιτικά και ηθικά σωστό ο Πρόεδρος να αναλάβει την ευθύνη για τη δωροληψία αντί να προσπαθεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του να θολώσουν τα νερά.

Με τον τρόπο που ο Ν. Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ χειρίζονται το θέμα των Σεϋχελλών ενισχύουν την πεποίθηση της κοινωνίας ότι:

1.   υπάρχουν ακόμα πράγματα που οι κυβερνώντες αποφεύγουν να μιλήσουν και προσπαθούν να τα κρύψουν.

2.   δεν έχουν την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσουν τη διαπλοκή και τη διαφθορά που επί δικών τους ημερών, όχι τυχαία, έχει απογειωθεί διασύροντας διεθνώς την Κύπρο.

3.   είναι μέρος του προβλήματος της διαπλοκής και της διαφθοράς».

ΔΗΚΟ: «Βαθύτατα εκτεθειμένος ο Νίκος Αναστασιάδης – Είπε ψέματα στην Ερευνητική Επιτροπή»

«Οι συνεχείς αποκαλύψεις για το πολύκροτο σκάνδαλο των δωρεάν ταξιδιών αναψυχής στις Σεϋχέλλες αφήνουν βαθύτατα εκτεθειμένο τον Νίκο Αναστασιάδη.

Μετά που οι εκπρόσωποι του ΠτΔ, αρνήθηκαν να αποκαλύψουν στην Επιτροπή Ελέγχου τον ιδιοκτήτη του ιδιωτικού τζετ που μετέφερε εκείνον και την οικογένεια του στις Σεϋχέλλες, ακολούθησαν νέες αποκαλύψεις.

Φαίνεται από μια απλή έρευνα στο σχετικό μητρώο ιδιοκτητών αεροπλάνων, πως ο διαχειριστής του αεροπλάνου τύπου Boeing 767 που πήρε ταξίδι τον ΠτΔ το 2015, είναι η ίδια εταιρεία που τον πήρε δωρεάν ταξίδι και το 2018. Συγκεκριμένα ο διαχειριστής του αεροπλάνου είναι η Jet Stream Aviation, εταιρεία του ίδιου Σαουδάραβα επενδυτή.

Είναι πλέον ξεκάθαρο, πως ο Νίκος Αναστασιάδης δεν είπε όλη την αλήθεια στην Ερευνητική Επιτροπή Νικολάτου. Δεν απεκάλυψεως όφειλε, ότι ταξίδεψε και δεύτερη φορά το 2015 στις Σεϋχέλλες με τζετ του συγκεκριμένου Σαουδάραβα.

Εάν δε διαφανεί, πως το συγκεκριμένο ταξίδι προσφέρθηκε και δωρεάν ή με ευνοϊκούς όρους, τότε ο Νίκος Αναστασιάδης έχει διαπράξει ψευδορκία ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής Νικολάτου, καθώς υπενθυμίζεται πως έχει ισχυριστεί ενόρκως ότι ταξίδεψε στις Σεϋχέλλες «…με δικά του έξοδα…».

Ο Νίκος Αναστασιάδης πρέπει μέσα στις επόμενες 24 ώρες να δώσει εξηγήσεις και να απολογηθεί στον Κυπριακό λαό.

Το ΔΗ.ΚΟ. θα εισηγηθεί στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής να αποστείλει επιστολές στον Γενικό Εισαγγελέα και στην Ερευνητική Επιτροπή Νικολάτου και να τους ενημερώνει για τη πιθανή διάπραξη ψευδορκίας από πλευράς του ΠτΔ έτσι ώστε και οι δυο να αποφασίσουν για τα επόμενα τους βήματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μειώνει και το επιτόκιο δανεισμού τραπεζών η ΚΤ Κίνας για να τονώσει οικονομία

Τη μείωση ακόμη ενός βασικού επιτοκίου της ανακοίνωσε σήμερα η Λαϊκή (Κεντρική) Τράπεζα της Κίνας, μία ημέρα μετά την παρουσίαση σειράς νέων μέτρων που...

Την ετοιμότητα της ΚΔ έναντι προκλήσεων μεταναστευτικού εξέφρασε ο Υφ. Μετανάστευσης στην Αθήνα

Την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αντιμετωπίσει τις πολυσύνθετες προκλήσεις που άπτονται του μεταναστευτικού, πάντα στο πλαίσιο του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου, ανέδειξε κατά...

Παίρνει το δρόμο για απόλυση για ανάρμοστη συμπεριφορά ο Νίκος Λοϊζίδης

Απόφαση για πειθαρχική δίωξη του συνδικαλιστή, μέλους της Αστυνομίας, Νίκου Λοϊζίδη έλαβε η ηγεσία του αστυνομικού Σώματος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η απόφαση...

Μέσω δυτικών τραπεζών η ανάπτυξη της Wagner στην Αφρική

Η JPMorgan Chase και η HSBC διαχειρίζονταν «εν αγνοία τους» πληρωμές για εταιρείες στην Αφρική που ελέγχονταν από τον αποθανόντα Ρώσο πολέμαρχο Γεβγκένι Πριγκόζιν, την...

Το παρασκήνιο της ρήξης ΗΠΑ – Ισραήλ για την αντιμετώπιση της Χεζμπολάχ

Tις ημέρες που προηγήθηκαν της αεροπορικής επίθεσης του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ, αξιωματούχοι των ΗΠΑ προειδοποίησαν την ισραηλινή κυβέρνηση ότι μια τέτοια στρατηγική θα...

Γερμανία: Τρίτη έκρηξη σε 10 μέρες στην Κολωνία

Ακόμη μία έκρηξη -η τρίτη το τελευταίο δεκαήμερο και η έκτη από τον Ιούνιο- σημειώθηκε τη νύχτα στο κέντρο της Κολωνίας, στη Γερμανία. Η νέα έκρηξη σημειώθηκε σε...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!