19.8 C
Nicosia
Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 | 16:56

Τα τελευταία μηνύματα των υποψηφίων, λίγο πριν τον Α’ γύρο των Προεδρικών

Τα τελικά τους μηνύματα, τις δεσμεύσεις τους και τις θέσεις τους διατυπώνουν τις τελευταίες ώρες οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Μία ανάσα από τον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, οι υποψήφιοι και τα επιτελεία εργάζονται πυρετωδώς σε μια προσπάθεια να εκλπληρώσουν τους στόχους που έχουν θέσει. Απευθύνονται στους ψηφοφόρους τους για τελευτάια φορά.

Αβέρωφ Νεοφύτου

Μήνυμα νίκης  εξέπεμψε στη διάρκεια της μαζικής τελικής του συγκέντρωσης στο κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στάθηκε στη μεγάλη και επιβλητική παρουσία του κόσμου της Λευκωσίας, τονίζοντας ότι «όχι μόνο θα περάσουμε, θα είμαστε πρώτοι στον πρώτο γύρο! Και νικητές στον δεύτερο!», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης κατά τη δική του ομιλία εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Νίκου Χριστοδουλίδη για την χρήση της δικής του ομιλίας του 2008 από τον ίδιο.

«Δεν ανέμενα 15 χρόνια μετά, ένα γνώριμο πολιτικό μου μήνυμα, ότι θα ήταν επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Προετοιμαζόταν για χρόνια για να σταθεί ενώπιον του κυπριακού λαού και να υποβάλει υποψηφιότητα. Είχε τον χρόνο να γράψει ο ίδιος το μήνυμα που θέλει να στείλει. Και αντ΄ αυτού σέρβιρε στον λαό το μήνυμα του Κασουλίδη», είπε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και επίτιμος Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νίκος Αναστασιάδης, σημείωσε πως αν η Λεμεσός έχει θάλασσα η Λευκωσία έχει λαοθάλασσα. «Τούτες τις μέρες δέχομαι κριτική για την κατάθεση θεμελίων λίθων. Απόψε θα στείλω μια ακόμη πρόσκληση. Για την τοποθέτηση του θεμελίου λίθου την Κυριακή που θα χτίσουμε τη νέα Προεδρεία με τον Αβέρωφ Νεοφύτου».

Ανδρέας Μαυρογιάννης

Θα φέρουμε ξανά την ελπίδα, είπε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, στο τελικό του μήνυμα που απηύθυνε προς τους ψηφοφόρους την Παρασκευή.

“Φτάνουμε σήμερα στο τέλος μιας μακράς προεκλογικής περιόδου. Την Κυριακή ο λόγος είναι σε σας. Μην χαρίσετε το δικαίωμα αυτό σε κανένα. Η συμμετοχή είναι δημοκρατία. Γι’ αυτό και σας καλώ να προσέλθετε μαζικά στις κάλπες. Την Κυριακή εσείς αποφασίζετε με την ψήφο σας. Αποφασίζετε για το μέλλον του τόπου μας. Αποφασίζετε για την πορεία που θα ακολουθήσει η Κύπρος τα επόμενα χρόνια”, είπε αρχικά ο κ. Μαυρογιάννης.

“Σας καλώ να βάλουμε οριστικό τέλος στη διακυβέρνηση που φεύγει και στους συνεχιστές της. Ελάτε να φέρουμε μαζί την προοδευτική αλλαγή. Την ερχόμενη Κυριακή, ζητώ τη στήριξή σας. Ζητώ την ψήφο σας”, ανέφερε.

“Για να τη μετατρέψω σε δύναμη για τους πολλούς. Για να τη μετατρέψω σε φωνή για τους αδύνατους. Για να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την απελευθέρωση και την επανένωση του τόπου μας. Για να βάλουμε τις βάσεις για μια ισχυρή οικονομία που θα παράγει ευημερία για όλους. Για να φέρουμε την κάθαρση, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία. Για να βάλουμε θετικό πρόσημο σε όλους τους τομείς της εσωτερικής διακυβέρνησης”, πρόσθεσε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Ακόμη, ανέφερε ότι “σε αυτή την προεκλογική περίοδο απευθύνθηκα σε σας με ειλικρίνεια, με σοβαρότητα, με αξιοπιστία, με τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν προσπάθησα να χαϊδέψω αφτιά. Ούτε να ξεγελάσω”.

“Έτσι θα κυβερνήσω και ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ηγούμενος και εγώ και οι συνεργάτες μου με το παράδειγμά μας. Για να φέρω νέο ήθος και νέο ύφος στη διακυβέρνηση του τόπου. Για να πετύχουμε τους στόχους μας. Για να φέρουμε αποτελέσματα. Για να μπορώ σε 5 χρόνια από σήμερα, να σας κοιτώ στα μάτια και να πω: Ναι, Κύπρος, τα καταφέραμε”, είπε ο κ. Μαυρογιάννης.

“Σας ευχαριστώ για τη στήριξη και την αγάπη σας όλους αυτούς τους μήνες. Μου ανοίξατε την αγκαλιά και την καρδιά σας. Σας ευχαριστώ θερμά. Μπορούμε να φέρουμε καλύτερες ημέρες. Μπορούμε να ανεβάσουμε τον τόπο μας λίγο ψηλότερα. Μπορούμε ξανά να ονειρευόμαστε. Θα φέρουμε ξανά την ελπίδα. Ναι, Κύπρος Μπορούμε. Την ερχόμενη Κυριακή, όλοι μαζί για την αλλαγή”, κατέληξε.

Νίκος Χριστοδουλίδης

Το τελευταίο του μήνυμα προς τους ψηφοφόρους ενόψει των εκλογών της Κυριακής, καθώς απόψε πέφτει η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας, έστειλε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης.

“Επιλέγω συνειδητά να ομολογήσω, ότι όταν στις μέρες μας αποφασίζεις να δεχτείς μια τέτοια πρόκληση, γνωρίζεις, ότι δεν έχεις άλλη επιλογή από το να στρωθείς στη δουλειά, ψυχή τε και σώματι, ότι οι αποφάσεις δεν θα είναι πάντοτε εύκολες και το κόστος μπορεί να είναι μεγάλο”, αναφέρει.

Και συνεχίζει λέγοντας ότι “γνωρίζεις, ότι δεν θα επέλθει η καταξίωση, αν δεν επέλθουν πρώτα εμφανή και σημαντικά αποτελέσματα. Γνωρίζεις, ότι κριτής σου είναι μια μορφωμένη, καλά πληροφορημένη και απαιτητική κοινή γνώμη που δικαιολογημένα δεν θα σου χαριστεί”.

Αχιλλέας Δημητριάδης

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αχιλλέας Δημητριάδης, κάλεσε την Παρασκευή τον κόσμο να ασκήσει την Κυριακή το εκλογικό του δικαίωμα, ψηφίζοντας με την «καρδιά και συνείδησή» του εκείνον που περισσότερο το εκφράζει.

«Πρέπει να επανενώσουμε αυτή τη χώρα. Θέλουμε μια Κύπρο και πράσινη, πράσινη και ενωμένη, μια Κύπρο που είναι για όλους τους Κυπρίους και η οποία δεν θα έχει διαχωριστικές γραμμές και δεν θα χρειάζεται να ερχόμαστε μετά από τόση δυσκολία στο Καταφύγιο», είπε ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος με την παρουσία του στη νεκρά ζώνη, όπου βρέθηκε συνοδευόμενος από μέλη του Επιτελείου, για να επισκεφθεί το Καταφύγιο Σκύλων έστειλε μήνυμα για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της Κύπρου.

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης δώρισε το μικρό λεωφορείο, που χρησιμοποίησε κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, στον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό που διαχειρίζεται το Καταφύγιο Αδέσποτων Σκύλων ζώων στο αεροδρόμιο Λευκωσίας. Η δωρεά έγινε εις μνήμη του πατέρα του Αχιλλέα, Δημάρχου Λευκωσίας, Λέλλου Δημητριάδη, ο οποίος θα είχε σήμερα τα γενέθλια του.

Ο κ. Δημητριάδης, συνοδευόμενος από μέλη του Επιτελείου του επισκέφθηκε το Καταφύγιο Σκύλων και συνομίλησε με τους εθελοντές που το στελεχώνουν.

Για την επίσκεψη στο Καταφύγιο, ο Αχιλλέας Δημητριάδης είπε ότι «στην προσπάθεια να βοηθήσουμε φέραμε μια μικρή εισφορά από τροφές που παραδώσαμε, αλλά πιο σημαντικό και θα έλεγα εις μνήμη του Λέλλου Δημητριάδη, ο οποίος σήμερα θα γιόρταζε τα γενέθλιά του, θέλω να δωρίσω στο Καταφύγιο το βαν μας, το οποίο πιθανώς να είδατε όταν κυκλοφορήσαμε σε όλη την Κύπρο για να παρουσιάσουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας».

«Τώρα πιστεύω ότι θα μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή του σε αυτό το Καταφύγιο. Θα είναι χρήσιμο για τις ανάγκες που υπάρχουν εδώ», είπε.

Ανέφερε περαιτέρω ότι η προσπάθεια που γίνεται στο Καταφύγιο εδώ και 25 χρόνια είναι αξιέπαινη, γιατί το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά είναι τεράστιο.

Αποδεχόμενος τη δωρεά του βαν, ο εκπρόσωπος του οργανισμού και εθελοντής που διαχειρίζεται το Καταφύγιο Σκύλων, Νεοκλής Νεοκλέους, ευχαρίστησε θερμά τον Αχιλλέα Δημητριάδη, σημειώνοντας ότι τους τελευταίους μήνες μαζεύουν χρήματα για να αγοράσουν φορτηγό.

Γιώργος Κολοκασίδης

Οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκος Χριστοδουλίδης, Ανδρέας Μαυρογιάννης θέλουν λύση ΔΔΟ και συνέχιση της πολιτικής Αναστασιάδη, αναφέρει στο τελικό του μήνυμα ενόψει των προεδρικών εκλογών ο υποψήφιος για την προεδρία, Γιώργος Κολοκασίδης.

“Εμείς αγωνιζόμαστε για απελευθέρωση και ανθρώπινα δικαιώματα. Έχει σημασία το ποσοστό που θα καταγράψουμε την Κυριακή. Έχει σημασία για τις θέσεις που υπηρετούμε. Για να είμαστε δυνατοί και την επόμενη μέρα. Για να κάνουμε μαζί ένα νέο ξεκίνημα. Έντιμο και καθαρό”, αναφέρει ο κ. Κολοκασίδης.

“Γι’ αυτό, την Κυριακή, σας καλώ να βάλουμε τον τόπο μας πάνω από τα κόμματα και να ψηφίσουμε με τη συνείδησή μας”, καταλήγει στο μήνυμά του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Τα είπαν «στο πόδι» Χριστοδουλίδης – Γκουτέρες

Για την προσέγγιση του στο Κυπριακό για το πώς μπορεί να αρθεί το αδιέξοδο θα ενημερώσει τους ομολόγους του, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας...

Η καυτή πατΑΤΑ στα χέρια του Γιάννη Παναγιώτου- Κοινή συνάντηση κοινωνικών εταίρων με Υπ. Εργασίας

Την πρώτη τους κοινή συνάντηση με το νέο Υπουργό Εργασίας θα έχουν αύριο οι κοινωνικοί εταίροι. Όπως γνωστοποίησε μιλώντας στο Σίγμα ο Γιάννης Παναγιώτου,  έχει συγκαλέσει...

Εκατομμυριούχος πρόσφερε 100.000 δολάρια σε γυναίκα αν…αφαιρούσε την μάσκα της

Ένας εκατομμυριούχος της Silicon Valley δημοσίευσε μια προσφορά περίπου 100.000 δολαρίων (94.297 €) που έκανε σε μια γυναίκα που καθόταν δίπλα του σε ένα...

Το μεγαλύτερο «νεκροταφείο» πλοίων του κόσμου κρύβει ένα μυστικό

Από τη δυτική ακτή της Αφρικής εκτείνεται το Ras Nouadhibou, μια μικρή χερσόνησος που μοιράζονται η Μαυριτανία και η Δυτική Σαχάρα. Η ανατολική πλευρά...

Απέρριψε το αίτημα για ιδιωτική δίωξη του Κατσουνωτού ο Γεν.Εισαγγελέας – Αντίδραση από Χρ. Τριανταφυλλίδη

Την εκ νέου καταχώριση ιδιωτικής υπόθεσης κατά του αξιωματικού της Αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτού, ζητεί ο Χρίστος Τριανταφυλλίδης, ο δικηγόρος της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών Άννας Αριστοτέλους και της...

ΕΕ: Προς υποχρεωτική ενεργειακή αναβάθμιση στα κτίρια- Αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες

Είναι απαραίτητη η προστασία του περιβάλλοντος. Επί της αρχής συμφωνούμε όλοι. Τί γίνεται όμως όταν και το κόστος επιμερίζεται σε όλους; Σε αυτό το...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

Nomisma Test

FREE
VIEW