9 C
Nicosia
Σάββατο 2 Μάρτιος 2024 | 2:31

Τα μηνύματα των 14 υποψηφίων και το κάλεσμα τους στους ψηφοφόρους

Το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα έστειλαν οι 14 που διεκδικούν την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Οι υποψήφιοι κάνοντας λόγο για γιορτή της Δημοκρατίας, έστειλαν μήνυμα στους πολίτες ώστε να προσέλθουν στις κάλπες και να επιλέξουν τον κατάλληλο, κατά την δική τους κρίση, για την ηγεσία του τόπου.

«Ο κυπριακός λαός θα στηρίξει τη σταθερότητα»

Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου και η σύζυγος του Μαρία Σελίπα στο Γυμνάσιο Ακρόπολης (Αγίων Ομολογητών) στη Λευκωσία.

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε: «Μεγάλη γιορτή για την Δημοκρατία. Για μήνες μιλούσαμε εμείς και οι δημοσκόποι. Σήμερα μιλά ο κυρίαρχος λαός. Σήμερα δια της ψήφου του ο λαός θα επιλέξει την πορεία της χώρας. Αυτό που θα μετρήσει είναι το αποτέλεσμα της τεννέκας. Είμαι βέβαιος πως ο κυπριακός λαός θα επιλέξει την σταθερότητα και την ασφάλεια. Μαζί και την προοπτική για καλύτερες μέρες για εθνική δικαίωση και κοινωνική δικαιοσύνη. Μπορούμε και θα φτιάξουμε την Κύπρο.

Για το πως θα αξιοποιήσει την μέρα του ανέφερε ότι θα κάνει ότι έκανε πάντα στις εκλογές.

«Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού μας»

Ψήφισε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης στο Γ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς. Τον υποψήφιο συνόδευσαν τα παιδιά του Διομήδης και Αθηνά και στελέχη του επιτελείου του.

«Ως ενεργός πολίτης άσκησα σήμερα το εκλογικό μου δικαίωμα. Σήμερα είναι η γιορτή της δημοκρατίας. Έχω εμπιστοσύνη στους πολίτες. Εύχομαι κάθε καλώ σε όλες και όλους».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων, αυτό που κρατά «είναι τις ανθρώπινες σχέσεις, την συγκίνηση και μια επάνοδο στις αξίες, στο φιλότιμο και τον σεβασμό. Ο πήχης ανεβαίνει ψηλότερα και έχουμε τεράστια υποχρέωση στα παιδιά μας».

«Η επόμενη μέρα των εκλογών να μας βρει όλους ενωμένους»

Συνοδευόμενος από την σύζυγο του και τα παιδιά του, στελέχη του επιτελείου του και υποστηρικτές του ψήφισε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στο Α Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου.

«Μόλις άσκησα το εκλογικό μου δικαίωμα εδώ στην Γεροσκήπου. Όταν είσαι στην πολιτική ζωή του τόπου δεν πρέπει να ξεχνάς από που ξεκίνησες». Σημείωσε, «σήμερα είναι γιορτή της δημοκρατίας. Η κάθε κύπρια και ο κάθε κύπριος μπορούν να καθορίσουν το μέλλον της Δημοκρατίας».

Κάλεσε ιδιαιτέρα τους νέους και τις νέες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι «η επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να είναι σεβαστό το αποτέλεσμα και να μας βρει ενωμένους. Μέσα από την ενότητα και συλλογική προσπάθεια μπορούμε πραγματικά να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κυπριακού λαού».

«Στηρίζουμε τις θέσεις μας»

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου. Εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Πολιτικού ο κος Χρίστου ανέφερε: «Σήμερα οι πολίτες επιλέγουν για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ευχήθηκε καλή ψήφο και σημείωσε ότι «στηρίζουμε τις θέσεις μας».

«Πρέπει να δουλέψουμε για τίμιο κράτος»

Ψήφισε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσελεούσας στον Στρόβολο.

Ο υποψήφιος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Σήμερα είναι η μέρα που ο καθένας μπορεί να εκφράσει την άποψη του. Καλώ τον κόσμο να έρθει και να εξασκήσει το δικαίωμα του. Πρέπει να δουλέψουμε για το τίμιο κράτος. Οι νέοι να έχουν αυτόματο δικαίωμα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους. Θέλουμε μια Κύπρο ενωμένη και πράσινή».

«Να μην αφήσουν τρίτους να αποφασίσουν»

Ο Γιώργος Κολοκασίδης στις δικές τους δηλώσεις είπε «να μην αφήσουν τρίτους να αποφασίσουν για αυτούς και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα».

Σε δήλωση του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα στη Λευκωσία, ο κ. Κολοκασίδης είπε πως ο ίδιος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, το οποίο θεωρεί και υποχρέωση διότι, όπως σημείωσε, η Δημοκρατία δεν στέκεται σε Νόμους και Συντάγματα αλλά στέκεται στους στιβαρούς ώμους θαρραλέων πολιτών.

«Αν όλα αυτά τα χρόνια οι επιλογές μας ήταν σοφότερες, η μοίρα του τόπου θα ήταν καλύτερη»

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Χριστοφίδης άσκησε σήμερα το εκλογικό του δικαίωμα στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Έγκωμης, Κέντρο Ρ’, στη Λευκωσία.

Αμέσως μετά, σε δηλώσεις του , ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε, «εξήντα τρία χρόνια Κυπριακή Δημοκρατία. Αν όλα αυτά τα χρόνια οι επιλογές μας ήταν σοφότερες, η μοίρα του τόπου μας θα ήταν πολύ καλύτερη. Αν όλα αυτά τα χρόνια οι επιλογές μας ήταν σοφότερες, τώρα εγώ μαζί με την οικογένειά μου θα ψηφίζαμε στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Θεοδώρου στη Λάπηθο της Κερύνειας. Γιατί είναι σημαντικό να ψηφίζεις πάντα εκεί που είναι οι ρίζες σου. Καλώ τους πολίτες να κάνουν τις επιλογές τους».

«Ενδεχομένως θα δω τα αποτελέσματα από σπίτι»

Στο Λύκειο Αρχ. Μακαρίου Γ΄ στο Στρόβολο, ψήφισε η υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τσελεστίνα Ντε Πέτρο.

Σε δηλώσεις της, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, και ερωτηθείσα πού θα παρακολουθήσει απόψε την εκλογική διαδικασία, η κ. Ντε Πέτρο είπε ότι ενδεχομένως θα την παρακολουθήσει από το σπίτι της, από την τηλεόραση.

«Καλή ψήφο»

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Χαράλαμπος Αριστοτέλους, που ήταν ο πρώτος από τους υποψήφιους που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο Τσερίου, κάλεσε τον κυπριακό λαό να ψηφίσει.

«Σας έφερα όλους κεραστικά να φάτε για την υποψηφιότητα μου»

Σε δηλώσεις του ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Ευστρατίου είπε σήμερα είναι η μέρα της δημοκρατίας, όπου ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Γι’ αυτό και ο Ανδρέας Ευστρατίου, ως ανεξάρτητος υπερκομματικός, δηλώνει παρών και σε αυτές τις εκλογές για το δίκαιο αυτού του λαού. Συγχαίρω ιδιαίτερα τον Έφορο Εκλογών και το Υπουργείο Εσωτερικών που πραγματικά ήταν όλοι άψογοι, αν και ορισμένα πανό δεν τα έβγαλαν οι ανθυποψήφιοι μου, και εμείς η ώρα 12 το βράδυ της Παρασκευής ξεκινούσαμε και βγάζαμε τα πανό μου μέσα στις βροχές. Δεν πειράζει όμως, θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Λοιπόν εγώ αγωνίζομαι για τον τόπο μου, σας συγχαίρω ιδιαίτερα που ήρθατε όλοι εδώ πέρα, υπό συνθήκες άσχημες, βροχερές. Όμως ο Ανδρέας Ευστρατίου ήρθε και αυτός να ψηφίσει, να κάνει το δικαίωμα του ψήφου του. Σας έφερα όλους κεραστικά να φάτε για την υποψηφιότητα μου, σας ευχαριστώ που είστε πάντα παρόντες».

«Σήμερα μιλάει ο λαός, φωνή λαού, φωνή θεού»

Η υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Πρόεδρος του Ενωμένου Ρεπουπλικανικού Κόμματος Κύπρου (ΕΡΚΚ) κα Ιουλία Χοβρίνα Κομνηνός άσκησε σήμερα το εκλογικό της δικαίωμα στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Ποταμού Γερμασόγειας, Κέντρο Β’, στη Λεμεσό.

Αμέσως μετά, σε δηλώσεις της, η κα Ιουλία Χοβρίνα Κομνηνός ανέφερε «σήμερα μιλάει ο λαός, φωνή λαού, φωνή θεού. Η Κύπρος χρειάζεται αλλαγές, μία από αυτές είναι η Προεδρία της Δημοκρατίας. Καλή ψήφο σε όλους, για την ευημερία της Κύπρου μας. Ευχαριστώ».

«H καλύτερη δημοσκόπηση είναι η κάλπη»

Ιστορική χαρακτήρισε την εκλογική διαδικασία της Κυριακής, δηλώνοντας πολύ αισιόδοξος ότι ο κυπριακός λαός έχει αποφασίσει να γυρίσει σελίδα, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλέξιος Σαββίδης, σε δήλωση αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, την 5η Φεβρουάριου.

Εκφράζοντας την άποψη ότι ίσως οι παρούσες προεδρικές εκλογές να είναι οι σημαντικότερες και πλέον κρίσιμες εκλογές όλων, συμπλήρωσε πως η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η κάλπη.

Συμπλήρωσε τη δήλωση του ευχόμενος «καλή ψήφο».

«Έχω το μεγάλο προνόμιο της ψήφου»

Τη χαρά του εξέφρασε την Κυριακή ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ανδρόνικος Ζερβίδης, που είχε το «μεγάλο προνόμιο» της ψήφου αλλά και να ψηφίσει στη χώρα που αγαπά.

Σε δηλώσεις του, μετά που εξάσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 15.15 στην κοινότητα Φοινικάρια, στη Λεμεσό, ο κ. Ζερβίδης είπε ότι χάρηκε, καθώς είχε «ένα πολύ μεγάλο προνόμιο», να ψηφίσει, ένα προνόμιο, το οποίο, όπως είπε, αρκετές φορές, κόσμος δεν το έχει.

«Τι προνόμιο για εμένα, και να ψηφίσω στην χώρα που αγαπώ», είπε, σημειώνοντας ότι, όχι μόνο είναι προνόμιο να ψηφίζει κάποιος, αλλά και «πρέπει» να το κάνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι που υποστηρίζει το ΔΗΚΟ στις εκλογές ΤA

Το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος το οποίο συνεδρίασε στις 28 Φεβρουαρίου 2024, επικύρωσε τις εξής υποψηφιότητες, που αφορούν τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών...

Νέο ψηλό 10ετίας πέτυχε το ΧΑΚ – Στις 145,69 μονάδες (+1.7%) ο γενικός δείκτης

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, με το Γενικό Δείκτη Τιμών να κλείνει σε νέο ψηλό δεκαετίας. Ο Γενικός...

Τέμπη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Η «κόλαση» δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση των τρένων

Νέο συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την τραγωδία στα Τέμπη ήλθε σήμερα (3/1) στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας στιγμές λίγο μετά την τρομακτική σύγκρουση των τρένων η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον...

Επιμένει προκλητικά ο Ερντογάν για «δύο κράτη» στην Κύπρο

«Η Τουρκία θα  συνεχίσει την προσπάθεια αναγνώρισης της ισότιμης κυριαρχίας και του διεθνούς ισότιμου καθεστώτος των αδελφών Τουρκοκύπριων», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν μιλώντας...

Μέρες και έργα του (διαβόητου) παπα-Ευθύμ’: Σαν σήμερα, το 1922, έκλεισε 68 ορθόδοξα εκπαιδευτήρια της Καππαδοκίας

Δεκανίκι του Μουσταφά Κεμάλ και εφιάλτης των Ρωμιών. Αυτός ο «τίτλος» έχει αποδοθεί στον Ευθύμιο Καραχισαρίδη, τον παπα-Ευθύμ’ όπως είναι γνωστός. Ο αυτοδιορισμένος πατριάρχης των… ορθοδόξων...

Λονδίνο: Φωτιά σε κτίριο πολυτελών διαμερισμάτων – 11 άτομα στο νοσοκομείο

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε κτίριο πολυτελών διαμερισμάτων στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση 130 ατόμων. Κινητοποιήθηκαν περίπου εκατό πυροσβέστες, ενώ 11 άτομα...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!