23.8 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 12:55

Στις ΗΠΑ ο Κασουλίδης για επαφές και συνομιλίες με Αμερικανό ΥΠΕΞ

Επίσκεψη στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, κατόπιν πρόσκλησης του Αμερικανού ομολόγου του, Άντονι Μπλίνκεν, με τον οποίο θα έχει συνομιλίες, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την 1η Φεβρουαρίου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο κ. Κασουλίδης θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ στις 30 Ιανουαρίου, και οι επαφές του στην αμερικανική πρωτεύουσα θα γίνουν στις 1 και 2 Φεβρουαρίου. Αυτή τη στιγμή γίνονται συνεννοήσεις για οριστικοποίηση όλων των επαφών που θα έχει και με άλλους επισήμους της αμερικανικής Κυβέρνησης καθώς και με άλλους αξιωματούχους, όπως Γερουσιαστές.

Στο επίκεντρο των επαφών του κ. Κασουλίδη με τον κ. Μπλίνκεν και τους άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ, το Κυπριακό, τα ενεργειακά θέματα στην περιοχή της Α. Μεσογείου και άλλα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Εξάλλου, ο κ. Κασουλίδης θα έχει μια πρώτη συνάντηση με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ, τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, στις Βρυξέλλες, όπου ο ΥΠΕΞ θα μεταβεί να συμμετάσχει σε συνεδρία του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του κ. Κασουλίδη ως Υπουργού Εξωτερικών και, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ κατά τη διάρκειά της αναμένεται να συζητηθούν, ανάμεσα σε άλλα, το Κυπριακό και ζητήματα που αφορούν την Κύπρο και απασχολούν το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Σημειώνεται πως στις επαφές αυτές αναφέρθηκε χθες βράδυ ο Υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή «Προκλήσεις» του ΡΙΚ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αυτά είναι τα πέντε μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας που αποφάσισε η κυβέρνηση

Πέντε στοχευμένα αλλά και οριζόντια μέτρα αποφάσισε η κυβέρνηση για αντιμετώπιση της ακρίβειας. Μετά από έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο που συγκάλεσε την Πέμπτη το πρωί ο...

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!