4.3 C
Nicosia
Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 | 22:35

Στη Διάσκεψη Προέδρων των κρατών μελών του ΣτΕ η Πρόεδρος της Βουλής

Στις εργασίες της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία συμμετέχουν 48 Πρόεδροι Κοινοβουλίων και πέραν των τετρακοσίων μελών, συμμετέχει η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

Οι εργασίες της Διάσκεψης, η οποία διοργανώνεται από κοινού από τη Βουλή των Ελλήνων και την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣ ΣτΕ), πραγματοποιούνται στην Αθήνα, στις 21-22 Οκτωβρίου.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Προέδρων των Μικρών Κρατών Ευρώπης, στην οποία συμμετείχε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

Κατά τη συνάντηση τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας μεταξύ των Κοινοβουλίων των μικρών κρατών για την προώθηση κοινών στόχων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και αντηλλάγησαν απόψεις για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στα μικρά κράτη.

Στην παρέμβασή της στη συνάντηση, η κ. Δημητρίου υπογράμμισε ότι τα Κοινοβούλια των μικρών κρατών αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις και ευκαιρίες. Όπως ανέφερε, τα Κοινοβούλια αυτά μπορούν μέσα από συντονισμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, καθώς και με την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, να ανταποκριθούν με επάρκεια στα σύνθετα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Εκτός από την Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Πρόεδροι των Κοινοβουλίων της Ανδόρας, του Μονακό, του Λιχτενστάιν, του Σαν Μαρίνο, της Ισλανδίας και του Μαυροβουνίου.

Τη Διάσκεψη προσφώνησε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος αναφέρθηκε στην σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα ύστερα από την κρίση της πανδημίας, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, έπληξε πρωτίστως τη δημοκρατική λειτουργία των κοινοβουλίων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη συνέχισης της συζήτησης και του διαλόγου αναφορικά με το δικαίωμα σε ένα υγιές περιβάλλον και την ενσωμάτωση στα Συντάγματα των κρατών μελών ως απόρροια του δικαιώματος στη ζωή. Αναφέρθηκε περαιτέρω στον τρόπο αντίδρασης των Κοινοβουλίων και στην αναβάθμιση του κοινοβουλευτικού ελέγχου των κυβερνήσεων και των μέτρων που έλαβαν κατά τη διάρκεια της κρίσης σε σχέση με την αναγκαία στάθμιση της αρχής της αναλογικότητας.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κάλεσε τα Κοινοβούλια να συνεχίσουν το διάλογο ο οποίος άρχισε σε σχέση με την κοινή αντιμετώπιση των προκλήσεων, ειδικότερα σε ότι αφορά στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΚΥΠΡΟΣ: 2,536 νέα κρούσματα κορωνοϊού,κανένας θάνατος

Στα 2,536 ανέρχονται τα νέα θετικά περιστατικά κορωνοϊού που εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα: Δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με τελική...

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής του Ομίλου METRO Ελλάδας Παντελής Παντελιάδης

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής του Ομίλου METRO Παντελής Παντελιάδης. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Ομίλου «Με αίσθημα βαθιάς θλίψης, ανακοινώνουμε σήμερα το...

Αντιδράσεις Τατάρ για το πυραυλικό αμυντικό σύστημα της Εθνικής Φρουράς

Δεν εξυπηρετούν την ειρήνη και θα προκαλέσουν κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο οι προσπάθειες ενίσχυσης του πυραυλικού αμυντικού συστήματος της Εθνικής Φρουράς, αναφέρει...

ΒΟΥΛΗ: Ψηφίζει τη μεταρρύθμιση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στις 24 Φεβρουαρίου

Την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών όπως προταθεί στην Πρόεδρο και τη Διεύθυνση της Βουλής τα νομοσχέδια που αφορούν τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης...

ΒΟΥΛΗ: Ενέκρινε τους προϋπολογισμούς τεσσάρων ημικρατικών οργανισμών

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε κατά τη συνεδρία της, τους προϋπολογισμούς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών, της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου...

Στο “ψυγείο” και τις επόμενες μέρες η Κύπρος – Ψύχρα, κρύο και βροχές

Ψυχρή αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι το Σάββατο. Χαμηλή πίεση και θερμότερη αέρια μάζα αναμένονται από την Κυριακή. Απόψε ο καιρός θα είναι...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!