27.8 C
Nicosia
Σάββατο 27 Ιούλιος 2024 | 3:03

Σε εξέλιξη η τριμερής συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ

Ξεκίνησε στο Προεδρικό Μέγαρο, η Τριμερής Υπουργική Συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου, του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια και του Υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ Eli Cohen.

Στη συνάντηση συμμετέχουν αντιπροσωπείες από τα Υπουργεία Εξωτερικών των τριών χωρών.

Αυτή είναι η 3η συνάντηση Πολιτικού Διαλόγου σε επίπεδο ΥΠΕΞ μεταξύ των τριών χωρών, με τον Τριμερή Μηχανισμό Συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ να είναι ο πλέον προχωρημένος μηχανισμός εκ των τριμερών συνεργασιών.

Δεδομένου ότι έχει ήδη σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη δημιουργία του πλαισίου συνεργασίας των τριών χωρών για πολυάριθμους τομείς, η εστίαση βρίσκεται τώρα στον καθορισμό των επόμενων βημάτων με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας, αλλά και την επέκταση του δικτύου συνέργειας στην περιοχή.

Στις 10 το πρωί ο Πρόεδρος Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε τους τρεις ΥΠΕΞ.

Στις 12.25 περίπου οι τρεις Υπουργοί είναι προγραμματισμένο να προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Εξάλλου στις 13.45 ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών είναι προγραμματισμένο να έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σήμερα η τριμερής συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ

Τριμερής Υπουργική Συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία.

Στη συνάντηση θα παραστούν ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος και οι ομόλογοι του από Ελλάδα και Ισραήλ Νίκος Δένδιας και Eli Cohen.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, οι εργασίες της Τριμερούς Υπουργικής Συνάντησης θα φιλοξενηθούν στο Προεδρικό Μέγαρο, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τα Υπουργεία Εξωτερικών των τριών χωρών.

Νωρίτερα, Δένδιας και Cohen, συνοδευόμενοι από τον κ. Κόμπο, θα γίνουν δεκτοί σε εθιμοτυπική συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει επίσης χωριστή συνάντηση με τον κ. Δένδια, ενώ χθες συναντήθηκε με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

Όπως αναφέρεται αυτή είναι η 3η συνάντηση Πολιτικού Διαλόγου σε επίπεδο ΥΠΕΞ μεταξύ των τριών χωρών, με τον Τριμερή Μηχανισμό Συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ να είναι ο πλέον προχωρημένος μηχανισμός εκ των τριμερών συνεργασιών.

Δεδομένου ότι έχει ήδη σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη δημιουργία του πλαισίου συνεργασίας των τριών χωρών για πολυάριθμους τομείς, η εστίαση βρίσκεται τώρα στον καθορισμό των επόμενων βημάτων με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας, αλλά και την επέκταση του δικτύου συνέργειας στην περιοχή.

Στις 12.20 μ.μ περίπου οι τρεις Υπουργοί είναι προγραμματισμένο να προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς

Η 30η Συνεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων – Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ) και το 12ο Παγκόσμιο...

Μικρές απώλειες την Παρασκευή το Χρηματιστήριο

Μικρές απώλειες παρουσίασε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), διατηρώντας, ωστόσο, αμελητέα εβδομαδιαία κέρδη της τάξης του 0,04%. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε την...

Αποχώρησαν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής

H έντονη βροχόπτωση έχει επηρεάσει την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, καθώς ο κόσμος που είχε εφοδιαστεί με αδιάβροχα έχει αρχίσει να...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Άναψε η Φλόγα – Όλα όσα έγιναν στην εντυπωσιακή τελετή έναρξης

Σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων 2024 βρίσκεται η Γαλλία, με την ολοκλήρωση της εντυπωσιακής τελετή έναρξης στο Παρίσι, που διήρκησε 4 ώρες και είχε αρκετές...

Περήφανος ο Νίκος Χριστοδουλίδης για την κυπριακή ομάδα στους Ολυμπιακούς

Την περηφάνια του για την ολυμπιακή κυπριακή ομάδα, εξέφρασε με ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χρστοδουλίδης. Στο σύντομο σχόλιο του, το οποίο συνοδεύεται...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ενθουσιασμός στη βάρκα της ελληνικής ομάδας και αστεία από Αντετοκούνμπο

Κλίμα ενθουσιασμού επικρατεί στην βάρκα της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας, με τα όσα διαδραματίζονται αλλά και τους διαλόγους μεταξύ των αθλητών να γίνονται γνωστά μέσω...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!