27.8 C
Nicosia
Σάββατο 27 Ιούλιος 2024 | 2:48

Προεκλογικό σόου εγκαινίων του ημιτελούς αεροδρομίου Τύμπου ετοιμάζει στα κατεχόμενα ο Ερντογάν

Με την Τουρκία να έχει μπει στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζει φιέστες στα κατεχόμενα της Κύπρου για εγκαίνια νέων τερματικών σταθμών στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, οι οποίοι όμως φαίνεται ανέφικτο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 18 Απριλίου.

Ρεπορτάζ της τουρκοκυπριακής ιστοσελίδας Kıbrıs Postası, διερωτάται αν «το νέο Αεροδρόμιο Ερτζάν θα ανοίξει στις 18 Απριλίου για «σόου;». Η είδηση ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα βρεθεί στα κατερχόμενα στις 18 Απριλίου για τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού, ο οποίος αναμενόταν να έχει ανοίξει εδώ και πολλά χρόνια, έφερε στο προσκήνιο μία νέα συζήτηση.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ούτε ο τερματικός σταθμός ούτε ο νέος αεροδιάδρομος είναι έτοιμοι τεχνικά κάτι που δημιουργεί την εντύπωση ότι τα εγκαίνια θα γίνουν για λόγους «σόου».

Τι λένε στελέχη της «πολιτικής αεροπορίας»

Μάλιστα στην ιστοσελίδα μίλησε το πρώην στέλεχος της  «πολιτικής αεροπορίας», Αχμέτ Καπτάν, και ανέφερε πως χρειάζεται διαδικασία για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας νέος τερματικός σταθμός και να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις και εκτίμησε ότι «δεν είναι πιθανό αυτές οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 18 Απριλίου».

Σημειώνοντας πως τα εγκαίνια θα γίνουν για λόγους «σόου» ο Καπτάν, υπογράμμισε πως «δεν είναι πιθανό το Ερτζάν να είναι πλήρως έτοιμο στις 18 Απριλίου».

Όσον αφορά την παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα εγκαίνια ο ίδιος δήλωσε πως «δεν βρίσκω σωστό ο Ερντογάν να είναι παρών στα εγκαίνια ενός αεροδρομίου, το οποίο δεν έχει ανοίξει σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες».

Ο Τζεμ Καπισίζ, πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (HTKS), μιλώντας επίσης στην ιστοσελίδα, Kıbrıs Postası, σημείωσε πως ο νέος αεροδιάδρομος δεν είναι σε κατάσταση που να μπορεί να ανοίξει για εναέρια κυκλοφορία τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Επίσης σημείωσε ότι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν έχουν εκπαιδευτεί για το νέο Αεροδρόμιο Ερζάν και προσέθεσε πως η προσπάθεια να ανοίξει στις 18 Απριλίου γίνεται καθαρά για σόου.

Στελέχη της «πολιτικής αεροπορίας», από την άλλη, έχουν δηλώσει ότι θα παραιτηθούν εάν πιεστούν να ανοίξουν τερματικό και αεροδιάδρομο πριν να είναι έτοιμα τεχνικά κι από πλευράς ασφάλειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς

Η 30η Συνεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων – Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ) και το 12ο Παγκόσμιο...

Μικρές απώλειες την Παρασκευή το Χρηματιστήριο

Μικρές απώλειες παρουσίασε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), διατηρώντας, ωστόσο, αμελητέα εβδομαδιαία κέρδη της τάξης του 0,04%. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε την...

Αποχώρησαν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής

H έντονη βροχόπτωση έχει επηρεάσει την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, καθώς ο κόσμος που είχε εφοδιαστεί με αδιάβροχα έχει αρχίσει να...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Άναψε η Φλόγα – Όλα όσα έγιναν στην εντυπωσιακή τελετή έναρξης

Σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων 2024 βρίσκεται η Γαλλία, με την ολοκλήρωση της εντυπωσιακής τελετή έναρξης στο Παρίσι, που διήρκησε 4 ώρες και είχε αρκετές...

Περήφανος ο Νίκος Χριστοδουλίδης για την κυπριακή ομάδα στους Ολυμπιακούς

Την περηφάνια του για την ολυμπιακή κυπριακή ομάδα, εξέφρασε με ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χρστοδουλίδης. Στο σύντομο σχόλιο του, το οποίο συνοδεύεται...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ενθουσιασμός στη βάρκα της ελληνικής ομάδας και αστεία από Αντετοκούνμπο

Κλίμα ενθουσιασμού επικρατεί στην βάρκα της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας, με τα όσα διαδραματίζονται αλλά και τους διαλόγους μεταξύ των αθλητών να γίνονται γνωστά μέσω...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!