25.7 C
Nicosia
Σάββατο 20 Απρίλιος 2024 | 17:25

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Τελικό αποτέλεσμα – Μάχη για την Προεδρία μεταξύ Χριστοδουλίδη και Μαυρογιάννη- Δείτε ροή αποτελεσμάτων(Live)

Χριστοδουλίδης και Μαυρογιάννης είναι τελικά το δίδυμο του β΄ γύρου της επόμενης Κυριακής.

21:52 Χριστοδουλίδης: «Αύριο θα ζητήσω συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ»

Πανέτοιμος να αναλάβει την πολύ μεγάλη ευθύνη δήλωσε πως είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στην πρώτη του δήλωση μετά την πρωτιά που έλαβε στον α’ γύρο των Προεδρικών Εκλογών, ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε ικανοποίηση για ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι αύριο θα ζητήσει να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι έχει συνομιλήσει και με τον Νίκο Αναστασιάδη. Ερωτηθείς αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ο απερχόμενος ΠτΔ συνέστησε στον Αβέρωφ Νεοφύτου να στηρίξει τον ίδιο απάντησε ότι δεν έχει πληροφόρηση για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ή να μιλήσει εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σημείωσε πως η κοινωνία των πολιτών επιβεβαίωσε ότι επιζητά ανανέωση, νέα ήθη στην πολιτική, επανένωση, προοπτική και ελπίδα για το σύνολο του κυπριακού λαού.

Ανέφερε ότι σήμερα νίκησε η Δημοκρατία, η συλλογικότητα, η βούληση της κοινωνίας για συνένωση δυνάμεων που θα αξιοποιήσει τους καλύτερους, που θα πάρει την Κύπρο στη νέα εποχη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η πόρτα τους είναι ανοιχτή για όσους νοιάζονται για το αύριο. Αφήνοντας σαφείς αιχμές προς το ΑΚΕΛ και τον Ανδρέα Μαυρογιάννη σημείωσε πως δεν θα ανεχτούν αναχρονιστικές πολιτικές, και πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα μας στη μιζέρια και τη χρεοκοπία.

Συνεχάρη τον κ. Μαυρογιάννη για την δεύτερη θέση αλλά και τους υπόλοιπους υποψηφίους, σημειώνοντας ότι στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε ευγνωμοσύνη σε όσους τον στήριξαν.

21:30 Ευχαριστίες προς τους πολίτες που τον τίμησαν με την ψήφο τους, εκφράζει ο Κ. Χριστοφίδης

Ευχαριστίες προς τους πολίτες που τον τίμησαν με την ψήφο τους, εκφράζει, μέσω ανάρτησης του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο επικεφαλής του «Νέο Κύμα || Volt Cyprus – Η Άλλη Κύπρος» Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο οποίος ήταν υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας κατά τον Α΄ γύρο των εκλογών.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 6.328 πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου στο “Νέο Κύμα”. Κάναμε ένα πρώτο βήμα. Είναι μόνο η αρχή», γράφει στο tweet του ο κ. Χριστοφίδης.

 

21:10 Νικόλας: Ικανοποίηση για την πρωτιά του Νίκου Χριστοδουλίδη

Ικανοποίηση για την πρωτιά του Νίκου Χριστοδουλίδη εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η πρόταση του κ. Χριστοδουλίδη για ενότητα και συλλογικότητα και η αποφασιστικότητα του για σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας αποδοχής έπεισε τους πολίτες. “Συνεχίζουμε την προεκλογική με επιχειρήματα και όχι αντιπαραθέσεις. Με όσα μας ενώνουν και όχι όσα μας διχάζουν. Για μια Κύπρο ελεύθερη δημοκρατική, σύγχρονη, ευρωπαϊκή”.

21:05 Γραπτή δήλωση Κολοκασίδη

Καταρχάς θα ήθελα να συγχαρώ τους Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη για την επιτυχία τους στον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους πολίτες που με τίμησαν με τη ψήφο τους. Διότι ακολούθησαν τη συνείδηση τους γνωρίζοντας εξαρχής τη μεγάλη δυσκολία του εγχειρήματος.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να εκφράσω στη σύζυγο μου η οποία κατέβαλε γιγάντια προσπάθεια. Ευχαριστώ τα παιδιά μου που με στήριξαν καθόλη τη διαδρομή. Επίσης τον αδελφό μου που δεν έπαυσε στιγμή να είναι δίπλα μου όπως και την υπόλοιπη οικογένεια μου. Ευχαριστώ τους επιτελικούς μου παραστάτες γιατί πάντα ήμασταν στην ίδια πλευρά αξιών και αρχών. Τελικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στο επιτελείο μου, στους φίλους μου και όλους τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μου και με προσωπικές θυσίες, προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που επιδιώξαμε. Είμαστε περήφανοι όμως για την προσπάθεια. Στηρίχθηκε στις δικές μας δυνάμεις και τους ώμους ενεργών πολιτών. Δώσαμε τον αγώνα παραμένοντας πιστοί στις αξίες και θέσεις μας. Με διαφάνεια και ευθύτητα.

Ξέραμε ότι κάθε τέτοιο εγχείρημα είναι δύσκολο. Ξέραμε ότι η κομματοκρατία είναι πανίσχυρη. Παρά το αποτέλεσμα, ένα έχω να πω στους φίλους και υποστηρικτές του κοινού μας οράματος: να είναι περήφανοι για τη μάχη που δώσαμε.

Εύχομαι τα καλύτερα για την Κύπρο.

21:00 Την Τετάρτη μάλλον λαμβάνει αποφάσεις το ΕΛΑΜ

Την Τετάρτη, κατά πάσα πιθανότητα θα συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή του ΕΛΑΜ για τις οριστικές του αποφάσεις για τον β’ γύρο των Προεδρικών, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Χρίστους Χρίστου. Επανέλαβε ότι θα στείλουν ερωτηματολόγιο στους δύο υποψηφίους το ΕΛΑΜ και αναλόγως των απαντήσεων θα τοποθετηθούν.

Ευχαρίστησε τον κόσμο του ΕΛΑΜ που πάλεψε σε κλίμα πόλωσης και έντονης πολιτικής και “καταφέραμε να καθιερωθούμε ως τέταρτη δύναμη της Κύπρου”.

20:55 «Η προσπάθεια συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή»

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τα στελέχη της ΕΔΕΚ που “παρά τη συστηματική πολεμική έδωσαν τη μάχη με επιτυχία” εξέφρασε ο Πρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Σιζόλπουλος. Η προσπάθεια συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή, σημείωσε για να προσθέσει ότι οφείλουμε με μετριοπάθεια και ενότητα να συνεχίσουμε την προσπάθεια για προστασία της πατρίδας μας και στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. “Καλούμε τους ψηφοφόρους να αφήσουν τα όσα μας διχάζουν στο παρελθόν. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει τα εχέγγυα για αυτή την πολιτική. Πάμε δυνατά, πάμε για τη νίκη”.

20:55 Συνέρχεται αύριο το ΠΓ του ΔΗΣΥ – «Ο Αβέρωφ θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία του ΔΗΣΥ»

Συνέρχεται αύριο το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ για να αξιολογήσει τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στον α’ γύρο των Προεδρικών Εκλογών και τον αποκλεισμό από τον β’ γύρο του Προέδρου του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στις δηλώσεις του, μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Νεοφύτου, ανέφερε ότι η απόφαση για την επόμενη ημέρα είναι συλλογική, σημειώνοντας ότι ένα είναι το σίγουρο, ότι ο ΔΗΣΥ θα είναι πρωταγωνιστής στη Βουλή και στην κοινωνία.

Ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα απάντησε με σαφείς αιχμές, λέγοντας ότι λειτουργεί θεσμικά, «μην με συγχύζετε με άλλους». Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει ήδη κάποια απόφαση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, είπε ότι η οποιαδήποτε απόφαση έρχεται από τα όργανα του ΔΗΣΥ και σέβεται το καταστατικό.

Την ίδια ώρα ο κ. Νεοφύτου ευχαρίστησε όσους τον εμπιστεύτηκαν και τον τίμησαν με τη ψήφο τους, όχι μονο τους Συναγερμικούς αλλά όλους του τους ψηφοφόρους.

20:35 Τελικό αποτέλεσμα – Μάχη για την Προεδρία μεταξύ Χριστοδουλίδη και Μαυρογιάννη

20:32 Στέφανος Στεφάνου: «Η δεύτερη Κυριακή είναι άλλες εκλογές»

«Η δεύτερη Κυριακή είναι άλλες εκλογές», ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου δηλώνοντας ικανοποιημένος για την επιλογή του κόμματος του. Έκανε λόγο για μια ποψηφιότητα πολυσυλλεκτική που συσπειρώνει δυνάμεις που ιεραρχούν ως ύψιστη προτεραιότητα τη λύση του Κυπριακού και τη χρηστή διοίκηση. Ο κ. Στεφάνου είπε ότι τίποτα δεν κρίθηκε λέγοντας ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, έχει τις δυνατότητες να αναχαιτίσει τον κίνδυνο της διχοτόμησης, ενώνει και δημιουργεί ελπίδα για την Κύπρο και τον λαό.

20:30 Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Προεδρικό

20:20 Με Α. Μαυρογιάννη- Α. Νεοφύτου επικοινώνησε ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και τον Αβέρωφ Νεοφύτου είχε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος μετά που κατέστη ξεκάθαρο ότι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών προκρίνονται ο Νίκος Χριστοδουλίδης και Α. Μαυρογιάννης, ενώ ο κ. Νεοφύτου έμεινε εκτός.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε διαρκή επικοινωνία βρισκόταν ο κ. Παπαδόπουλος καθόλη τη διάρκεια της καταμέτρησης, με τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπαδόπουλος αναμένεται να προβεί σε δήλωση αμέσως μετά την ολοκλήρωση του 100% της καταμέτρησης των ψήφων.

20:15 Την Πέμπτη στις 10:30 ανακοινώνει ποιον θα στηρίξει ο Αχιλλέας Δημητριάδης

Ήρθε για να μείνει, επανέλαβε ο Αχιλλέας Δημητριάδης, στις πρώτες του δηλώσεις. Ανέφερε ότι την Πέμπτη στις 10:30 θα ανακοινώσει ποιον θα στηρίξει στον β’ γύρο των Προεδρικών Εκλογών. Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι το ποσοστό που εξασφάλισε θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο. Την ίδια ώρα συνεχάρη τους Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη.

20:05 Πανηγυρικό κλίμα στο επιτελείο Μαυρογιάννη – Οι πρώτες δηλώσεις

Σήμερα μίλησε ο λαός, ήταν η πρώτη δήλωση του Ανδρέα Μαυρογιάννη, αφού εξασφάλισε την θέση στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών.

«Η ετυμηγορία είναι σαφής. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους χιλιάδες συμπατριώτες μας για τη σαφή εντολή να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο με ήθος και εντιμότητα για να ανεβάσουμε τον τόπο μας ψηλότερα.

Σε αυτή την προσπάθεια που ξεκινήσομε μαζί δεν περισσεύει κανείς. Η πίστη στη λύση ΔΔΟ μας κάνει μια γροθιά και μας κινητοποιεί. Η προσήλωση στον στόχο για μια υγιή εύρωστή οικονομία υπερβαίνει τις όποιες διαφωνίες. Για αυτό σας κοιτώ στα μάτια και σας ζητώ αυτή τη μάχη να τη δώσουμε μαζί για το επιτακτικό σήμερα, αλλά και για το αύριο, το οποίο έχω την πεποίθηση ότι θα ξημερώσει ελπιδοφόρο.

Από αύριο θα έχουμε επαφές με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις. Αναμένω ότι θα μιλήσουμε με τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου κάποια στιγμή.

Όταν ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι αυτός ήταν ο στόχος μας και τον πετύχαμε. Αναμένουμε στήριξη κι από άλλες δυνάμεις.»

20:00 Ο κόσμος αγκαλιάζει το μήνυμα του Ν. Χριστοδουλίδη, λέει το επιτελείο του εκφράζοντας ικανοποίηση για αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψήφων εξελίσσονται ικανοποιητικά για εμάς και διαμορφώνεται μια πρωτιά για τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ανέφερε στέλεχος του επιτελείου του, σημειώνοντας πως το μήνυμά του φαίνεται ότι αγκαλιάζεται από τον κόσμο.

Τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά μέχρι στιγμής. Διαμορφώνεται μια πρωτιά. Η διαδικασία εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά για εμάς και μας προκαλεί ικανοποίηση το ότι φαίνεται πως το μήνυμα του Νίκου Χριστοδουλίδη πέρασε στον κόσμο και αγκαλιάζεται από αυτόν. Θα αναμένουμε όμως το αποτέλεσμα για να τοποθετηθούμε συνολικά, σημείωσε ο συνεργάτης του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Επεσήμανε πως ο κ. Χριστοδουλίδης θα κάνει δήλωση όταν καταμετρηθεί και η τελευταία κάλπη. “Για την τελική τοποθέτησή μας θέλουμε να έχουμε τα αποτελέσματα ενώπιόν μας”, πρόσθεσε.

Δεν ξεκαθάρισε ακόμα, ωστόσο, αν η δήλωσή του θα γίνει στο Πολιτικό Γραφείο του κ. Χριστοδουλίδη ή στο επιτελείο του στη Λευκωσία, όπου άρχισαν να μαζεύονται οπαδοί του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

19:57 «Η νύχτα φέρνει συμβουλές» λέει ο Α. Μαυρογιάννης για επικοινωνία με ανθυποψηφίους του

«Η νύχτα φέρνει συμβουλές» απάντησε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης στην ερώτηση εάν θα επικοινωνήσει απόψε με τους ανθυποψηφίους του για να τους συγχαρεί ή όχι.

Συνομιλώντας με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που βρίσκονται στο εκλογικό του επιτελείο ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι δεν έχει αποφασίσει εάν θα επικοινωνήσει απόψε με τους ανθυποψηφίους του. «Γιατί να μην γίνει αύριο; Η νύχτα φέρνει συμβουλές».

Απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις για την προεκλογική εκστρατεία, καθώς και τι του έμεινε σε σχέση με τις εμπειρίες που αποκόμισε, είπε ότι νιώθει άνετος και χαλαρός και θα περιμένει τα τελικά αποτελέσματα για να προβεί σε μια επίσημη δήλωση.

Ερωτηθείς εάν ανακοινώσει το Υπουργικό του Συμβούλιο σε περίπτωση που περάσει στον β’ γύρο, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είπε ότι δεν θα το κάνει, λέγοντας πως αυτό γίνεται στη Βρετανία όπου υπάρχουν οι σκιώδεις υπουργοί.

Στον Άγιο Ιωάννη Αγρού είχε μία ψήφο λιγότερη από ανθυποψήφιό του, του επεσήμανε δημοσιογράφος, με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη να απαντά γελώντας «κάποιος μας γέλασε».

Η χαλαρή κουβέντα ολοκληρώθηκε με ένα ποτήρι ζιβανίας που κέρασε στους παρευρισκόμενους ο κ. Μαυρογιάννης και οι συνεργάτες του.

19:55 Μέχρι την Πέμπτη θα ανακοινώσει ο Αχιλλέας Δημητριάδης το τι θα πράξει στον β’ γύρο των Προεδρικών Εκλογών

19:52 Παραδέχθηκε την ήττα του ο Αβέρωφ – Εσπευσμένα στο Προεδρικό

Παραδέχθηκε την ήττα του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και τηλεφώνησε στους Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη για να τους συγχαρεί.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κλείδωσε την πρώτη θέση για τον β’ γύρο των Προεδρικών Εκλογών, ενώ ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ακολουθεί δεύτερος.

Την ίδια ώρα, ο κ. Νεοφύτου μεταβαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο για να λάβει μέρος σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

19:32 Παραμένει τρίτος ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο 71% της καταμέτησης

19:28 Στο 60% η καταμέτρηση, πρώτος ο Νίκος Χριστοδουλίδης, δεύτερος ο Ανδρέας Μαυρογιάννης

19:22 50% η καταμέτρηση και παραμένει δεύτερος ο Ανδρέας Μαυρογιάννης

19:18 Στο 40% η καταμέτρηση

19:05 Δεύτερος ο Ανδρέας Μαυρογιάννης στο 20% της παγκύπριας καταμέτρησης

18:56 Στο 10% η παγκύπρια καταμέτρηση

Σημαντικό προβάδισμα  έχει ο Νίκος Χριστοδουλίδης με καταμετρημένο το 10%. Σε ότι αφορά τη μάχη για τη δεύτερη θέση, προηγείται με 2% έναντι του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

18:48 Περιμένει τελικά αποτελέσματα το ΑΚΕΛ για να τοποθετηθεί, παρά την αισιοδοξία από τα exit polls

Με συγκρατημένη αισιοδοξία παρακολουθεί το ΑΚΕΛ την εξέλιξη της καταμέτρησης των ψήφων, μετά το κλείσιμο της κάλπης και τη δημοσιοποίηση των exit polls.

Συνεχίζεται η κινητικότητα στα γραφεία της ΚΕ του ΑΚΕΛ, με στελέχη του κόμματος να προσέρχονται στην Εζεκία Παπαϊωάννου, καθώς η εικόνα που προέκυψε από τις τελικές εκτιμήσεις των exit polls, δείχνει ότι θα κριθεί σε λίγες ψήφους η θέση του δεύτερου υποψηφίου για τη δεύτερη Κυριακή των προεδρικών εκλογών.

Εκ μέρους του ΑΚΕΛ δεν θα υπάρξουν δηλώσεις, παρά μόνο μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης και την παρουσίαση των τελικών αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας.

18:37 Στο 72% η συνολική προσέλευση στις κάλπες

72% των εγγραφέντων ψηφοφόρων άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών. Ο Κώστας Κωνσταντίνου διευκρίνισε ότι οι αριθμοί που ανακοίνωσε μετρήθηκαν 15-20 λεπτά πριν κλείσουν οι κάλπες. Στην κάλπη πήγαν 404,022 πολίτες. Το 2018 η προσέλευση διαμορφώθηκε στο 71,88%, και ως εκ τούτου το φετινό ποσοστό παρουσιάζει αύξηση μιας ποσοστιαίας μονάδας σε σύγκριση με τις προηγούμενες προεδρικές.

  • Παγκύπρια 72%
  • Λευκωσία 72,9%
  • Λεμεσός 68,9%
  • Αμμόχωστος 72,8%
  • Λάρνακα72,4%
  • Πάφος 75,5%
  • Εξωτερικό 73,8%

Τα τελικά αποτελέσματα σύμφωνα με το Γενικό Έφορο Εκλογών υπολογίζεται να ανακοινωθούν γύρω στις 8-8:30.

18:21 Αισιόδοξος δηλώνει ο Α. Μαυρογιάννης, θα κάνει δήλωση μετά τα τελικά αποτελέσματα

Την ώρα της ανακοίνωσης των δημοσκοπήσεων εξόδου (exit polls) έφτασε στο επιτελείο του ο υποψήφιος ΠτΔ, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Μαζί με τους δημοσιογράφους παρακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των exit polls από την γιγαντο-οθόνη που έχει στηθεί έξω από το επιτελείο.

Ανέφερε ότι είναι αισιόδοξος για τον β’ γύρο των εκλογών και θα περιμένει τα τελικά αποτελέσματα για να προβεί σε δήλωση.

Μαζί του ήρθαν και μέλη της οικογένειάς του καθώς και φίλοι και ανέβηκαν όλοι μαζί στον 5ο όροφο.

18:18 Αισιόδοξα τα αποτελέσματα exit polls αλλά περιμένουμε αποτελέσματα κάλπης, λέει το επιτελείο Ν. Χριστοδουλίδη

Τα αποτελέσματα των exit polls χαρακτηρίζονται αισιόδοξα από το επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, το οποίο, ωστόσο, δηλώνει πως θα περιμένει να δει τα αποτελέσματα της κάλπης.

“Τα αποτελέσματα είναι αισιόδοξα αλλά εμείς θα περιμένουμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης”, ανέφερε στενός του συνεργάτης και στέλεχος του επιτελείου του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος βρίσκεται στο πολιτικό του γραφείο, στη Λευκωσία, μαζί με μέλη της οικογένειάς του και τους στενούς του συνεργάτες.

Είπε, ακόμη, πως ο κ. Χριστοδουλίδης θα προβεί σε δήλωση όταν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

18:14 Exit polls: Πρώτος ο Χριστοδουλίδης, θρίλερ για την δεύτερη θέση

Πρωτιά στον Νίκο Χριστοδουλίδη δείχνουν τα exit polls, ωστόσο μάχη στήθος με στήθος δίνουν οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέας Μαυρογιάννης για την δεύτερη θέση, καθώς η διαφορά τους είναι πολύ μικρή.

Επίσης φαίνεται πως έχει κλειδώσει η τέταρτη θέση για τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ Χρίστο Χρίστου.

Η καταμέτρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι τις οκτώ το βράδυ υπολογίζεται πως θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα.

Δείτε τα exit polls 

ΡΙΚ

4448520460242193 image
OMEGA
4448520404862548 image

ΑΛΦΑ

4448520331543018 image

ΑΝΤ1

4448520751648325 image

ΣΙΓΜΑ

4448520697672671 image

18:02 Έληξε η ψηφοφορία-Δίδεται η δυνατότητα για exit polls

17:57 Αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο των καλπών

17:55 Συγκρατημένη αισιοδοξία στο επιτελείο Α. Μαυρογιάννη, στο Πολιτικό του Γραφείο περιμένοντας το κλείσιμο καλπών και τα exit polls ο Ν. Χριστοδουλίδης

Στα γραφεία του επιτελείου του αναμένεται να έρθει σε λίγο Ανδρέας Μαυρογιάννης για να παρακολουθήσει τις δημοσκοπήσεις εξόδου στο κλείσιμο των καλπών.

Μετά από μια μικρή σύσκεψη συνεργατών του κ. Μαυρογιάννη στο επιτελείο του υποψηφίου δεν βρίσκεται σχεδόν κανείς αυτή την στιγμή, μιας και πρέπει να μεταβούν στα τηλεοπτικά κανάλια.

Επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία με βάση τα μηνύματα που λαμβάνουν στο επιτελείο.

Στο Πολιτικό Γραφείο του στη Λευκωσία βρίσκεται από τις 1300 περίπου ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος ψήφισε το πρωί στην γενέτειρά του τη Γεροσκήπου, βρίσκεται στο γραφείο του, επί της Δημοσθένη Σεβέρη, στη Λευκωσία, μαζί με συνεργάτες του, περιμένοντας να κλείσουν οι κάλπες και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των exit polls.

17:15: Γενικός Έφορος Εκλογής: Στο 67,6% η προσέλευση μέχρι τις 17:00

Στο 67,6% είναι το ποσοστό προσέλευσης των πολιτών στις κάλπες μέχρι τις 17:00 το μεσημέρι, σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογής Κώστα Κωνσταντίνου.. Σε σχέση με το 2018, το ποσοστό συμμετοχής αυξήθηκε στο 1,4%. Συνολικά ψήφισαν 379.554 εκλογείς.

Σημειώνεται ότι η τελική προσέλευση στον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών του 2018 διαμορφώθηκε στο 71,8%.

Ο κ. Κωνσταντίνου κάλεσε τους ψηφοφόρους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Τα ποσοστά προσέλευσης ανά επαρχία

Λευκωσία 69,7%

Λεμεσός: 64,3 %

Αμμόχωστος: 68,2%

Λάρνακα: 66%

Πάφος: 71%

Εξωτερικό: 66,6%

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στα επιτελεία των τριών βασικών Υποψήφιων Προέδρων, λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες και ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της μεγάλης εκλογικής μάχης που δόθηκε.

Στο επιτελείο του Αβέρωφ Νεοφύτου όλα είναι έτοιμα ωστόσο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ βρίσκεται ακόμη στο γραφείο του στην Πινδάρου.

Στο επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη έχει στηθεί γιγαντοοθόνη για να προβληθούν τα exit poll. Νωρίτερα έγινε σύσκεψη, μετά την ολοκλήρωση της οποίας, εκφράστηκε αισιοδοξία.

 

Συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα εκφράζεται και στο επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος βρίσκεται στο επιτελείο, όπου πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη σύσκεψη νωρίτερα.

16:40 Έστειλαν μηνύματα σε ψηφοφόρους τα επιτελεία – Θα διερευνηθούν λέει η Επ. Προσ. Δεδομένων

Οι οδηγίες της  Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαϊδου για την παρουσία αντιπροσώπων των υποψηφίων στα εκλογικά κέντρα και η μη αναφώνηση των στοιχείων του εκλογέα κατά την ψηφοφορία τηρήθηκαν, δήλωσε η Επίτροπος, προσθέτοντας ότι από τη Δευτέρα το Γραφείο της θα επιληφθεί παραπόνων για αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων προς ψηφοφόρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

15:15 Ψήφισε ο Ανδρόνικος Ζερβίδης

Τη χαρά του εξέφρασε την Κυριακή ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ανδρόνικος Ζερβίδης, που είχε το «μεγάλο προνόμιο» της ψήφου αλλά και να ψηφίσει στη χώρα που αγαπά.

Σε δηλώσεις του, μετά που εξάσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 15.15 στην κοινότητα Φοινικάρια, στη Λεμεσό, ο κ. Ζερβίδης είπε ότι χάρηκε, καθώς είχε «ένα πολύ μεγάλο προνόμιο», να ψηφίσει, ένα προνόμιο, το οποίο, όπως είπε, αρκετές φορές, κόσμος δεν το έχει.

«Τι προνόμιο για εμένα, και να ψηφίσω στην χώρα που αγαπώ», είπε, σημειώνοντας ότι, όχι μόνο είναι προνόμιο να ψηφίζει κάποιος, αλλά και «πρέπει» να το κάνει.

Το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα έστειλαν οι 14 που διεκδικούν την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Οι υποψήφιοι κάνοντας λόγο για γιορτή της Δημοκρατίας, έστειλαν μήνυμα στους πολίτες ώστε να προσέλθουν στις κάλπες και να επιλέξουν τον κατάλληλο, κατά την δική τους κρίση, για την ηγεσία του τόπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τα μηνύματα των 14 υποψηφίων και το κάλεσμα τους στους ψηφοφόρους

15:15 – Στο 55,6% η προσέλευση μέχρι τις 15:00

Στο 55,6% είναι το ποσοστό προσέλευσης των πολιτών στις κάλπες μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι, σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογής. Σε σχέση με το 2018, το ποσοστό συμμετοχής αυξήθηκε στο 4,7%. Όπως ανακοινώθηκε, μέχρι τις 3 η ώρα είχαν ψηφίσει 312,008 πολίτες.

Αναλυτικά:

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023 ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2018

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: 58,4%             53,4%

ΛΕΜΕΣΟΣ: 52,9%             48,3%

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: 55,4%   50%

ΛΑΡΝΑΚΑ: 54,9%             50%

ΠΑΦΟΣ: 55,9%                 53%

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: 43,7%          40%

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ: 55,6%          50,9%

 

14:30 – Ψήφισε ο Αλέξιος Σαββίδης

Ιστορική χαρακτήρισε την εκλογική διαδικασία της Κυριακής, δηλώνοντας πολύ αισιόδοξος ότι ο κυπριακός λαός έχει αποφασίσει να γυρίσει σελίδα, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλέξιος Σαββίδης, σε δήλωση αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, την 5η Φεβρουάριου.

Εκφράζοντας την άποψη ότι ίσως οι παρούσες προεδρικές εκλογές να είναι οι σημαντικότερες και πλέον κρίσιμες εκλογές όλων, συμπλήρωσε πως η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η κάλπη.

Συμπλήρωσε τη δήλωση του ευχόμενος «καλή ψήφο».

14:00 – Ψήφισε η Ιουλία Χοβρίνα Κομνηνός

Κατά την εκλογική διαδικασία μιλάει ο λαός, είπε η υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ιουλία Χοβρίνα Κομνηνός αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα. Πρόσθεσε τη φράση «φωνή λαού, φωνή Θεού», προσθέτοντας ότι «η Κύπρος χρειάζεται αλλαγές, μία από τις οποίες είναι η Προεδρία της Δημοκρατίας».

13:54 – Θεοπέμπτου: Σημαντική μέρα για την Δημοκρατία

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Δημοκρατία. Πρέπει να τονίσουμε ότι είναι πολύ σημαντικό για τον κόσμο να ψηφίσει και να μην αφήσει τους άλλους να ψηφίσουν για το μέλλον του». 13:06 – Αρχιεπίσκοπος: Δεν αμφισβητούμε τη φιλοπατρία κανενός

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Γεώργιος. «Με στραμμένο το βλέμμα μας στα κυριότερα προβλήματα του τόπου ψηφίζουμε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν αμφισβητούμε τη φιλοπατρία κανενός», είπε.

13:00 – Άνοιξαν ξανά οι κάλπες

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κώστας Κωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι επανήρχισε η ώρα 1.00 ακριβώς η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά από διακοπή μιας ώρας.

Ο κ. Κωνσταντίνου κάλεσε και πάλι όλες και όλους τους ψηφοφόρους όπως προσέλθουν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. «Με τον τρόπο αυτό θα διατυπώσουν υπεύθυνα την επιλογή τους για το πρόσωπο, που θα υπηρετήσει για την επόμενη πενταετία στο υπέρτατο αξίωμα του Κράτους μας, αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας», είπε.

12:35 – Μικροπροβλήματα σε κάποια εκλογικά κέντρα

Μικροπροβλήματα προέκυψαν σε κάποια εκλογικά κέντρα σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας. Όπως δήλωσε ο Αρχηγός της Δύναμης, Στέλιος Παπαθεοδώρου, τα προβλήματα αφορούσαν άτομο το οποίο δεν ήθελε να φορέσει μάσκα και κάποια που ισχυρίστηκε ότι φαινόταν από έξω η κάλπη με αποτέλεσμα να μετακινηθεί.

12:15 – Γενικός Έφορος Εκλογής: Στο 33,7% το ποσοστό προσέλευσης μέχρι τις 12:00

Στο 33,7% είναι το ποσοστό προσέλευσης των πολιτών στις κάλπες μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογής. Στις προεδρικές του 2018 το ποσοστό ήταν 30,2% που σημαίνει ότι φέτος είναι αυξημένο κατά 3,5%.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023 ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2018

ΛΕΥΚΩΣΙΑ:          37%                       34,2%

ΛΕΜΕΣΌΣ:           30,4%                   26,1%

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: 34%                       28,2%

ΛΑΡΝΑΚΑ:           33%                       28,5%

ΠΑΦΟΣ               34,2%                     33%

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ:       18,9%                     18,2%

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ:       33,7%                     30,2%

12:00 – Κλείνουν για μια ώρα οι κάλπες

Η ψηφοφορία θα επαναρχίσει στη 1:00 το μεσημέρι.

11:50 – Ψήφισε ο Μαρίνος Σιζόπουλος: Με την αποχή δεν μπορούμε να κερδίσουμε τίποτα

Ψήφισε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος στο Γυμνάσιο Νεάπολης στη Λεμεσό.

Σε δηλώσεις του για το ότι περίμενε τη σειρά του υπομονετικά και γενικότερα για τις εκλογές ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στην κάλπη πρέπει να είμαστε ίσοι. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο με τις προκλήσεις τις Τουρκίας και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Οι πολίτες μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον μας. Για εμάς το πιο σημαντικό να διαμορφώσουμε το μέλλον. Να ενώσουμε τις δυνάμεις για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

11:30 Ψήφισε ο Χρίστος Χρίστου: Στηρίζουμε τις θέσεις μας

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου. Εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Πολιτικού ο κος Χρίστου ανέφερε: «Σήμερα οι πολίτες επιλέγουν για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ευχήθηκε καλή ψήφο και σημείωσε ότι «στηρίζουμε τις θέσεις μας».

11:10 – Ψήφισε ο Αχιλλέας Δημητριάδης: Πρέπει να δουλέψουμε για τίμιο κράτος

Ψήφισε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσελεούσας στον Στρόβολο.

Ο υποψήφιος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Σήμερα είναι η μέρα που ο καθένας μπορεί να εκφράσει την άποψη του. Καλώ τον κόσμο να έρθει και να εξασκήσει το δικαίωμα του. Πρέπει να δουλέψουμε για το τίμιο κράτος. Οι νέοι να έχουν αυτόματο δικαίωμα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους. Θέλουμε μια Κύπρο ενωμένη και πράσινή».

10:50 – Ψήφισε ο Γιώργος Κολοκασίδης: Κάλεσε τους πολίτες να μην αφήσουν τρίτους να αποφασίσουν

Να μην αφήσουν τρίτους να αποφασίσουν για αυτούς και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, κάλεσε τους πολίτες ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Κολοκασίδης.

10:35 – Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης στο Β’ Δημοτικό σχολείο Έγκωμης συνοδευόμενος από τη σύζυγο του.

Ο κ. Χριστοφίδης δήλωσε: «Αν οι επιλογές μας ήταν σοφότερες, όλα αυτά τα χρόνια θα ήταν καλύτερα, αν οι επιλογές μας ήταν σοφότερες, σήμερα θα ψηφίζαμε στην Κερύνεια. Θέλω να απευθυνθώ στους νέους πολίτες, τώρα είναι η ώρα, γιατί θέλουμε οι νέοι άνθρωποι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Τα νέα παιδία θέλουμε να μένουν εδώ». 

10:20 –  Ψήφισε ο Αβέρωφ Νεοφύτου: Είμαι βέβαιος ο κυπριακός λαός θα στηρίξει τη σταθερότητα

Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου και η σύζυγος του Μαρία Σελίπα στο Γυμνάσιο Ακρόπολης (Αγίων Ομολογητών) στη Λευκωσία.

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε: «Μεγάλη γιορτή για την Δημοκρατία. Για μήνες μιλούσαμε εμείς και οι δημοσκόποι. Σήμερα μιλά ο κυρίαρχος λαός. Σήμερα δια της ψήφου του ο λαός θα επιλέξει την πορεία της χώρας. Αυτό που θα μετρήσει είναι το αποτέλεσμα της τεννέκας. Είμαι βέβαιος πως ο κυπριακός λαός θα επιλέξει την σταθερότητα και την ασφάλεια. Μαζί και την προοπτική για καλύτερες μέρες για εθνική δικαίωση και κοινωνική δικαιοσύνη. Μπορούμε και θα φτιάξουμε την Κύπρο.

Για το πως θα αξιοποιήσει την μέρα του ανέφερε ότι θα κάνει ότι έκανε πάντα στις εκλογές.

10:10 Γενικός Έφορος Εκλογών: 11,7% η προσέλευση μέχρι τις 10 το πρωί

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ενημέρωσε για το μέχρι στιγμής ποσοστό προσελεύσεις στις κάλπες.

Το παγκύπριο ποσοστό προσέλευσης είναι 11,7% ενώ σε σύγκριση με το 2018 όπου είναι αυξημένο κατά 1,2%.

Αναλυτικά:

Λευκωσία 13,1

Λεμεσός 9,8

Λάρνακα 11,8

Πάφος 12,6

Εξωτερικό 4,7

Να σημειωθεί ότι στις 9 το πρωί άνοιξε και η κάλπη στα ΗΑΕ, ενώ η ώρα 10:00 άνοιξαν και οι υπόλοιπες κάλπες στο εξωτερικό.

10:05 –  Ψήφισε η Πρόεδρος της Βουλής : Δεν θεωρώ ότι οι νέοι απέχουν αλλά είναι δύσκολο να πειστούν

Στο Δημοτικό Σχολείο Τρούλλων άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Σε δηλώσεις της ανέφερε: «Καλούμε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα συλλογικό αποτέλεσμα που να μπορέσει να διασφαλίσει το μέλλον της Δημοκρατίας μας».

Για την αποχή των νέων σημείωσε ότι οι νέοι είναι πιο δύσκολο να πειστούν και «οφείλουμε να πείσουμε την νέα γενιά».

10:00 – Νίκος Χριστοδουλίδης: Η επόμενη μέρα των εκλογών να μας βρει όλους ενωμένους

Συνοδευόμενος από την σύζυγο του και τα παιδιά του, στελέχη του επιτελείου του και υποστηρικτές του ψήφισε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στο Α Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου.

«Μόλις άσκησα το εκλογικό μου δικαίωμα εδώ στην Γεροσκήπου. Όταν είσαι στην πολιτική ζωή του τόπου δεν πρέπει να ξεχνάς από που ξεκίνησες». Σημείωσε, «σήμερα είναι γιορτή της δημοκρατίας. Η κάθε κύπρια και ο κάθε κύπριος μπορούν να καθορίσουν το μέλλον της Δημοκρατίας».

Κάλεσε ιδιαιτέρα τους νέους και τις νέες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι «η επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να είναι σεβαστό το αποτέλεσμα και να μας βρει ενωμένους. Μέσα από την ενότητα και συλλογική προσπάθεια μπορούμε πραγματικά να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κυπριακού λαού».

0945: Ψήφισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Κανένας να μην μείνει αδιάφορος

Στο Λανίτειο Λύκειο στη Λεμεσό ψήφισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συνοδευόμενος από την σύζυγο του, τις θυγατέρες του και τα εγγόνια του.

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος ανέφερε: «Λέγεται ότι σήμερα είναι γιορτή της Δημοκρατίας. Δεν θα διαφωνήσω καθόλου. Αν θέλουμε να την πραγματοποιήσουμε σε γιορτή δεν θα πρέπει να μείνει κανείς αδιάφορος. Να μετατρέψουμε αυτό το συνταγματικό δικαίωμα σε βούληση του λαού».

Σε ερώτημα για την πολύχρονη του παρουσία και στο τιμόνι της δημοκρατίας είπε πως νιώθει «ικανοποίηση ύστερα από 43χρονια κατάφερα να συνεισφέρω στη πολιτική ζωή του τόπου και συναισθήματα που σε εκείνον που διακατέχουν τηρώντας τις δεσμεύσεις και κατορθώνοντας συνταγματικές μεταρρυθμίσεις. Έφτασε η ώρα να απολαύσω όσους βρίσκονται γύρω μου», ενώ για τον Άντη ανέφερε αστειευόμενος ότι «η άλλοτε μασκότ μου πλέον ψηφίζει ».

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν.

09:20 – Ψήφισε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης: Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού μας

Ψήφισε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης στο Γ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς. Τον υποψήφιο συνόδευσαν τα παιδιά του Διομήδης και Αθηνά και στελέχη του επιτελείου του.

«Ως ενεργός πολίτης άσκησα σήμερα το εκλογικό μου δικαίωμα. Σήμερα είναι η γιορτή της δημοκρατίας. Έχω εμπιστοσύνη στους πολίτες. Εύχομαι κάθε καλώ σε όλες και όλους».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων, αυτό που κρατά «είναι τις ανθρώπινες σχέσεις, την συγκίνηση και μια επάνοδο στις αξίες, στο φιλότιμο και τον σεβασμό. Ο πήχης ανεβαίνει ψηλότερα και έχουμε τεράστια υποχρέωση στα παιδιά μας».

09:05 –  Ψήφισε ο Στέφανος Στεφάνου: Καλώ όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να γίνουν πρωταγωνιστές

Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Α Δημοτικό Σχολείο Γερίου ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, συνοδευόμενος από την σύζυγο, την κόρη και την αδελφή του.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ δήλωσε: «Το αποτέλεσμα των Προεδρικών εκλογών καθορίζει την πορεία του τόπου και του λαού. Είμαι πεπεισμένος ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα βάλει το δρόμο της προόδου και της κοινωνίας στην ευημερία. Με αυτή την πεποίθηση έχω προσέλθει και έχω ψηφίσει».

Επίσης, Ο Στέφανος Στεφάνου κάλεσε τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες.

08:55 – Ψήφισε ο Νικόλας Παπαδόπουλος: Επιλέγουμε το πρόσωπο που θα ενώσει πολίτες

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος συνοδευόμενος από την οικογένεια του και στελέχη του κόμματος, ψήφισε στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέου στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι: «Είχα πριν από λίγο τη χαρά και την τιμή να ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα. Σήμερα είναι η μέρα των πολιτών. Καλώ όλους και όλες να ασκήσουν το ιερό δικαίωμα της ψήφου γιατί σήμερα επιλέγουμε τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι η ώρα της ενότητας και της συλλογικότητας. Επιλέγουμε το πρόσωπο που μπορεί να ενώσει και να εμπνεύσει».

Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Νίκο Χριστοδουλίδη.

08:30 – Ψήφισε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν

Στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Έγκωμης ψήφισε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν, συνοδευόμενος από την σύζυγο Ροντίκα Καρογιάν, τα παιδία του, στελέχη και βουλευτές του κόμματος.

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ολοκληρώθηκε μια μακρά και δύσκολη προεκλογική εκστρατεία. Φτάσαμε στο τέλος. Σήμερα είναι γιορτή της δημοκρατίας. Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν χρειάζονται ανένδοξες υποσχέσεις, ανώφελες συγκρούσεις. Χρειαζόμαστε συλλογικότητα, συναινέσεις. Είναι αυτά που πρέπει να μας χαρακτηρίσουν».

08:16 – Το εκλογικό της δικαίωμα άσκησε η υποψήφιος Τσελεστίνα Ντε Πέτρο

Σε δηλώσεις της, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, και ερωτηθείσα πού θα παρακολουθήσει απόψε την εκλογική διαδικασία, η κ. Ντε Πέτρο είπε ότι ενδεχομένως θα την παρακολουθήσει από το σπίτι της, από την τηλεόραση.

08:10 – Ψήφισε ο υποψήφιος Χαράλαμπος Αριστοτέλους

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πράσινο φως για την εξαγορά του Πανεπιστημίου Λευκωσίας από την Hellenic HealthCare Holding

Το πράσινο φως άναψε σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ελλάδας, για την εξαγορά του πανεπιστημίου Λευκωσίας από την Hellenic HealthCare Holding 3 (Cyprus) Limited. Σύμφωνα...

Ανατροπή προς τα κάτω με τις τιμές του πετρελαίου – Πώς έκλεισε την εβδομάδα (γράφημα)

Με απώλειες έκλεισε την εβδομάδα το πετρέλαιο, καθώς οι traders βλέπουν περιορισμένο κίνδυνο να κλιμακωθεί η ένταση στη Μέση Ανατολή σ’ έναν ευρύτερο πόλεμο...

Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία στην Ελλάδα (βίντεο, φωτό)

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας  μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας από εχθές νωρίς το απόγευμα. Δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα πλημμύρισαν, ενώ σημειώθηκαν...

Σκηνοθετημένη η απάντηση του Ισραήλ ; -Τα σενάρια που κυκλοφορούν – Το Ιράν υποβαθμίζει την επίθεση

Διάφορα σενάρια κυκλοφορούν για την "απάντηση" του Ισραήλ στο Ιράν την Παρασκευή. Τα περισσότερα μιλούν για σκηνοθετημένη επίθεση, ώστε να ικανοποιηθεί το ακροατήριο του...

Δημοσκόπηση Metron: Άνοδος για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και υποχώρηση ΠΑΣΟΚ

Κέρδη για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, και απώλειες για ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση, καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, για το Mega. ...

Τουρίστες βρήκαν σε σκουπίδια 643 κροτίδες !

Ένα σακούλι σκουπιδιών με 643 κροτίδες εντόπισε σήμερα ζεύγος τουριστών, σε περιοχή μεταξύ των χωριών Δοράς και Ανώγυρας, της επαρχίας Λεμεσού. Οι κροτίδες, που...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!