26.7 C
Nicosia
Δευτέρα 22 Απρίλιος 2024 | 16:52

Πήρε πίσω διαβατήρια από τρία πρόσωπα το Υπουργικό

Την αποστέρηση υπηκοοτήτων σε τρία πρόσωπα, τις συζύγους τους και στα τέκνα τους αποφάσισε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, του οποίου προήδρευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι, αποφασίστηκε η αποστέρηση υπηκοοτήτων σε τρία πρόσωπα, τις συζύγους τους και τα τέκνα τους.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι έχει γίνει η απαραίτητη έρευνα και έχει αποφασιστεί όπως πρέπει να αποστερηθούν οι υπηκοότητες από αυτά τα άτομα, τις συζύγους και τα τέκνα τους.

Ο κ. Λετυμπιώτης, είπε ακόμη ότι, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο, με τίτλο «Ο Περί έκδοσης δικαστικών διαταγμάτων και καταχώρησης αντιπροσωπευτικών αγωγών για την προστασία των συλλογικών συμφερόντων των καταναλωτών Νόμος του 2023».

Σκοπός του νομοσχεδίου, ανέφερε, είναι η Εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τις αντιπροσωπευτικές αγωγές για την προστασία των συλλογικών συμφερόντων των καταναλωτών.

«Ειδικότερα, το νομοσχέδιο, αφενός, εκσυγχρονίζει το ήδη υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο της προστασίας των συλλογικών συμφερόντων των καταναλωτών, το οποίο επιτρέπει στα εθνικά δικαστήρια να διατάσσουν την παύση συμπεριφορών που παραβιάζουν τη νομοθεσία προστασίας καταναλωτή και την απαγόρευση τους στο μέλλον και, αφετέρου, θεσπίζονται νέοι κανόνες για τη λήψη επανορθωτικών μέτρων από τα εθνικά δικαστήρια», ανέφερε.

Το δεύτερο αυτό σκέλος των προνοιών αποτελεί ως επί το πλείστον νεωτερισμό για το κυπριακό δίκαιο, πρόσθεσε, «αφού επιτρέπουν στα εθνικά δικαστήρια, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να διατάξουν συγκεκριμένα μέτρα προς αποκατάσταση δυσμενών καταστάσεων σε βάρος των καταναλωτών, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας παραβιάσεων της νομοθεσίας προστασίας καταναλωτή».

Επιπρόσθετα, το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τον κ. Λετυμπιώτη,  αποφάσισε την εξαίρεση από την απαγόρευση πλήρωσης κενών θέσεων πρώτου διορισμού στον δημόσιο τομέα και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Αφορά θέσεις που περιλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό 2023, σε διάφορα Υπουργεία, όπως το Γεωργίας, το Εσωτερικών, το Παιδείας, το Δικαιοσύνης και ημικρατικούς οργανισμούς, όπως η ΑΗΚ, ανέφερε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Εφετείο μείωσε ποινή φυλάκισης σε υπόθεση με θανατηφόρου τροχαίου του 2019

Το Εφετείο μείωσε την ποινή φυλάκισης καταδικασθέντα από εννέα σε επτά χρόνια σε υπόθεση που αφορά σε θανατηφόρο δυστύχημα. Στην ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου, αναφέρεται ότι στις...

Ελλάδα: Πώς στήθηκε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τη δολοφονική επίθεση κατά του Γ. Λυγγερίδη – 57 συλλήψεις

Σε 57 συλλήψεις έχει προχωρήσει μέχρι τώρα η ΕΛΑΣ κατά τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που διενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, σε συνεργασία με...

ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα έπρεπε να εξετάσει θέμα αμέλειας στην εκτέλεση των καθηκόντων της Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου, αναφέρει η Ελεγκτική Υπηρεσία, με αφορμή «υποβάθμιση...

ΥΠΟΙΚ – Διοικητής ΚΤΚ: Συνεργασία για διατήρηση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας

Είναι αναγκαία η συνεργασία μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου για να διατηρηθεί η οικονομία της χώρας στο σωστό πλαίσιο της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας,...

Άντρας ισχυρίζεται ότι ήρθε από το έτος 2050 για να μας προειδοποιήσει για την Αποκάλυψη

Ένας «χρονοταξιδιώτης από το έτος 2050» λέει ότι έχει σταλεί πίσω στο χρόνο για να προειδοποιήσει τους ανθρώπους για την επερχόμενη Αποκάλυψη. Ναι, σωστά διαβάσατε. Υπάρχει λοιπόν...

Αγόρασαν χταπόδι για κατοικίδιο και τους… γέμισε με μωρά

Μια οικογένεια από την Οκλαχόμα δεν είχε ιδέα ότι ένα κατοικίδιο χταπόδι, δώρο γενεθλίων για τον εννιάχρονο γιο της θα ήταν τόσο μεγάλη ευθύνη και...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!