24.9 C
Nicosia
Σάββατο 30 Σεπτέμβριος 2023 | 23:43

Πήρε πίσω διαβατήρια από τρία πρόσωπα το Υπουργικό

Την αποστέρηση υπηκοοτήτων σε τρία πρόσωπα, τις συζύγους τους και στα τέκνα τους αποφάσισε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, του οποίου προήδρευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι, αποφασίστηκε η αποστέρηση υπηκοοτήτων σε τρία πρόσωπα, τις συζύγους τους και τα τέκνα τους.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι έχει γίνει η απαραίτητη έρευνα και έχει αποφασιστεί όπως πρέπει να αποστερηθούν οι υπηκοότητες από αυτά τα άτομα, τις συζύγους και τα τέκνα τους.

Ο κ. Λετυμπιώτης, είπε ακόμη ότι, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο, με τίτλο «Ο Περί έκδοσης δικαστικών διαταγμάτων και καταχώρησης αντιπροσωπευτικών αγωγών για την προστασία των συλλογικών συμφερόντων των καταναλωτών Νόμος του 2023».

Σκοπός του νομοσχεδίου, ανέφερε, είναι η Εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τις αντιπροσωπευτικές αγωγές για την προστασία των συλλογικών συμφερόντων των καταναλωτών.

«Ειδικότερα, το νομοσχέδιο, αφενός, εκσυγχρονίζει το ήδη υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο της προστασίας των συλλογικών συμφερόντων των καταναλωτών, το οποίο επιτρέπει στα εθνικά δικαστήρια να διατάσσουν την παύση συμπεριφορών που παραβιάζουν τη νομοθεσία προστασίας καταναλωτή και την απαγόρευση τους στο μέλλον και, αφετέρου, θεσπίζονται νέοι κανόνες για τη λήψη επανορθωτικών μέτρων από τα εθνικά δικαστήρια», ανέφερε.

Το δεύτερο αυτό σκέλος των προνοιών αποτελεί ως επί το πλείστον νεωτερισμό για το κυπριακό δίκαιο, πρόσθεσε, «αφού επιτρέπουν στα εθνικά δικαστήρια, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να διατάξουν συγκεκριμένα μέτρα προς αποκατάσταση δυσμενών καταστάσεων σε βάρος των καταναλωτών, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας παραβιάσεων της νομοθεσίας προστασίας καταναλωτή».

Επιπρόσθετα, το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τον κ. Λετυμπιώτη,  αποφάσισε την εξαίρεση από την απαγόρευση πλήρωσης κενών θέσεων πρώτου διορισμού στον δημόσιο τομέα και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Αφορά θέσεις που περιλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό 2023, σε διάφορα Υπουργεία, όπως το Γεωργίας, το Εσωτερικών, το Παιδείας, το Δικαιοσύνης και ημικρατικούς οργανισμούς, όπως η ΑΗΚ, ανέφερε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Σεισμός στην Κάλυμνο, αισθητός και στην Κω

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (στις 12.38) στην Κάλυμνο όπου έγινε ιδιαίτερα αισθητή αλλά και στην Κω. Σύμφωνα...

Optima bank: Εντυπωσιακή υπερκάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Optima bank μέσω δημόσιας προσφοράς για την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε...

Σουηδία: Νεαροί ζητούν να γίνουν δολοφόνοι!

Πόλεμος συμμοριών μαίνεται στη Σουηδία τους τελευταίους μήνες, με άμεσα εμπλεκόμενους νεαρούς, που αντί αντιτίμου αναζητούν συμβόλαια θανάτου για να γίνουν δολοφόνοι. «Βρισκόμαστε σε μια...

Έκλεισε το ΟΑΚΑ: Προκαταρκτική έρευνα για το στέγαστρο Καλατράβα

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας σχετικά με το κλείσιμο του ΟΑΚΑ και του ποδηλατοδρομίου, εξαιτίας σοβαρού προβλήματος στη στατικότητα...

Στην Κύπρο ο Δένδιας για την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου

Στην Κύπρο μεταβαίνει αύριο, Κυριακή 1 Οκτωβρίου, ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας για την 63η Επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκραρίας. Όπως αναφέρει...

Διαμαρτυρία Ουκρανών έξω από Ρωσικό προξενείο στη Λεμεσό

Τις φωνές τους ένωσαν για άλλη μια φορά οι Ουκρανοί της Κύπρου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Ρωσικό προξενείο, στη Λεμεσό, διαμαρτυρόμενοι για...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

Nomisma Test

FREE
VIEW