29.8 C
Nicosia
Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024 | 15:43

Πάει Κάιρο o ΠτΔ: Κυπριακό, ενέργεια και οικονομία στην ατζέντα

Το Κυπριακό, η ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε τομείς όπως το εμπόριο, η οικονομία και ο τουρισμός, καθώς και τα θέματα της Ενέργειας, θα είναι στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του θα πραγματοποιήσει και συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul Gheit.

Σύμφωνα με την Προεδρία, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αίγυπτο, στις 5 και 6 Απριλίου. Αμέσως μετά την άφιξη του στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, θα μεταβεί στο Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού, όπου θα ξεναγηθεί στους χώρους του από τη Διεύθυνση του Μουσείου και θα υπογράψει το βιβλίο επισκεπτών.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, οι Υπουργοί που θα συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχουν στο Προεδρικό Μέγαρο, χωριστές συναντήσεις με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής και στη συνέχεια κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις και τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης τους σε τομείς όπως το εμπόριο, η οικονομία και ο τουρισμός, θέματα που άπτονται του τομέα της Ενέργειας, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο Προέδρων στα ΜΜΕ.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος Σίσι θα παραθέσει δείπνο (Iftar) προς τιμή του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της κυπριακής αντιπροσωπείας.

Στις 6 Απριλίου, το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην έδρα του Αραβικού Συνδέσμου όπου θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου κ. Ahmed Aboul Gheit.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για την Κύπρο.

Κατά τη διήμερη επίσκεψη του στο Κάιρο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών  Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Δώρος Βενέζης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Λίβανος: Τριπλή επίθεση Χεζμπολάχ στο Ισραήλ με 140 ρουκέτες

Επίθεση σε τρία κύματα πραγματοποίησε η Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ, εκτοξεύοντας συνολικά 140 ρουκέτες, μία ημέρα μετά το διάγγελμα του ηγέτη της, Χασάν Νασράλα, ο οποίος...

Γαλλία: Από αναβολή σε αναβολή η ανακοίνωση της κυβέρνησης, μετά την 3η ανεπιτυχή συνάντηση Μακρόν – Μπαρνιέ

Έχοντας πάει ήδη 2 φορές σε 48 ώρες στο Ελιζέ και έχοντας διαφωνήσει με τον Εμανουέλ Μακρόν για τη σύνθεση της κυβέρνησης, ο Μισέλ Μπαρνιέ πήγε...

Παραίτηση υπέβαλε η Έλενα Ακρίτα από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε η Έλενα Ακρίτα μετά τον σάλο και τις αντιδράσεις για την...

Βρετανός προσπάθησε να πηδήξει στην πισίνα, έπεσε από τρία μέτρα – Σε σοβαρή κατάσταση

Βρετανός ηλικίας 56 ετών νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου μετά από πτώση του από ύψος τριών μέτρων σε πλακόστρωτο δίπλα από...

Guardian: Η Κύπρος παγκόσμιος ηγέτης στη θέρμανση με ηλιακή ενέργεια

Ανταπόκριση από την Κύπρο με τίτλο «‘Βασικά έχεις δωρεάν ζεστό νερό’: Πώς η Κύπρος έγινε παγκόσμιος ηγέτης στην ηλιακή θέρμανση», δημοσιεύει η ιστοσελίδα του...

Πράσινο και από τη ΡΑΕΚ για €25 εκ. τον χρόνο για GSI -Αυτούσια η απόφαση, τι αλλάζει στα ρυθμιστικά

Ολοκληρώθηκε η συνεδρία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) που άρχισε στις 9.00 το πρωί, για την ηλεκτρική διασύνδεση, μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου, της Κύπρου...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!