9.8 C
Nicosia
Τρίτη 28 Νοέμβριος 2023 | 0:19

Ο Γ. Νικολέττος διεκδικεί το χρίσμα του ΔΗΣΥ για τη θέση του Προέδρου του Επ. Συμβουλίου Αμμοχώστου

Ο Γιώργος Νικολέττος μέσω γραπτή του δήλωση ανακοινώνει ότι, διεκδικεί το χρίσμα του υποψήφιου του ΔΗΣΥ, για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου Αμμοχώστου.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Συναγωνίστριες, συναγωνιστές,

Συμπολίτισσες, συμπολίτες,

Οι εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, για την τοπική αυτοδιοίκηση, χαρακτηρίζονται εύλογα ως κρισιμότατες, για πολλούς λόγους.

Είναι οι πρώτες εκλογές που θα διεξαχθούν υπό το νέο νομοθετικό πλαίσιο, αυτό της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν σε μια εκλογική διαδικασία, με σημαντικές διαφορές από τις διαδικασίες δεκαετιών. Και αυτό αναπόφευκτα θα προκαλέσει ζητήματα, τα οποία εμείς καλούμαστε να διαχειριστούμε, επεξηγώντας τις διαφορές, λύνοντας προβλήματα και παραθέτοντας την πληθώρα των βελτιώσεων που θα επιφέρει η μεταρρύθμιση.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο, θέτει σε νέα βάση τη σχέση των πολιτών με την τοπική αυτοδιοίκηση και γι’ αυτό θα πρέπει να εργαστούμε όλοι σκληρά, για να ξεκινήσει αυτή η νέα σχέση σωστά και να προχωρήσει παραγωγικά, για το καλό των τοπικών κοινωνιών.

Είναι επίσης, οι πρώτες εκλογές, μετά την πρωτόγνωρη για το κόμμα μας, περίοδο που διήνυσε μετά τις προεδρικές εκλογές του 2023. Μια περίοδος που προκάλεσε πληγές, όχι όμως ανεπούλωτες, αν όλοι έχουμε τη διάθεση να τις επουλώσουμε.

Ειδικότερα, για την περιοχή μας, οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, έχουν ιδιαίτερη σημασία. Ζούμε σε μια επαρχία ημικατεχόμενη, η οποία όσες προοπτικές έχει, άλλα τόσα προβλήματα αντιμετωπίζει.

Η επαρχία Αμμοχώστου, πρώτη στην ανάπτυξη του κυπριακού τουριστικού προϊόντος, είναι ο στυλοβάτης της κυπριακής οικονομίας, πρωτοπόρος στην αγροτική οικονομία και στη μικροβιομηχανία, δίνει πολλά στην πολιτεία και στην κοινωνία και λαμβάνει ελάχιστα. Και αυτό πρέπει να αλλάξει και έχω στόχο να αλλάξει.

Για τους πιο πάνω λόγους, μπορώ να χαρακτηρίσω τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, ως πραγματικά κρίσιμες.

Και με πλήρη γνώση όλων των παραμέτρων, που ορίζουν την κρισιμότητα των στιγμών, θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των αρμοδίων συλλογικών οργάνων του κόμματος μας, τα οποία θα επιλέξουν αυτούς που θα κληθούν να εκπροσωπήσουν τον ΔΗΣΥ στην εκλογική αναμέτρηση, ως υποψήφιοι.

Διεκδικώ το χρίσμα του υποψήφιου του ΔΗΣΥ, για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου Αμμοχώστου.

Είμαι έτοιμος να τεθώ ενώπιον της δημοκρατικής διαδικασίας, η οποία θα επιλέξει τον υποψήφιο του κόμματος, για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου Αμμοχώστου. Διαδικασία που αρμόζει στην ιστορία και τις αρχές του ΔΗΣΥ και προνοείται ρητά από το Καταστατικό του κόμματος μας.

Θεωρώ ως εξαιρετικής σημασίας τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί για την επιλογή των υποψηφίων του ΔΗΣΥ για όλες τις υπό διεκδίκηση θέσεις, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του υποψήφιου Προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου Αμμοχώστου.

Θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία ψηφοφορίας, όπου θα ψηφίσουν τα μέλη και όσοι έχουν δικαίωμα ψήφου, όπως προνοείται ρητά από το Καταστατικό του ΔΗΣΥ.

Με αυτόν τον τρόπο:

  • Επιβεβαιώνεται η παροιμιώδης δημοκρατικότητα του κόμματος μας
  • Διασφαλίζεται η εγκυρότητα της διαδικασίας επιλογής, άρα και το αποτέλεσμα.
  • Κατοχυρώνεται η ενότητα του κόμματος και αντιμετωπίζονται τα συμπτώματα διχόνοιας που έχουν παρατηρηθεί ανάμεσα σε δημότες δήμων της περιοχής.
  • Και κυρίως, διασφαλίζεται ότι τον κύριο λόγο στις επιλογές του κόμματος μας, τον έχει η βάση του κόμματος.

Συναγωνίστριες, συναγωνιστές,

Συμπολίτισσες, συμπολίτες,

Υπηρετώ για δεκαπέντε χρόνια την τοπική αυτοδιοίκηση και πέντε χρόνια στον πιο μεγάλο και σημαντικό ημικρατικό οργανισμό, την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου. Απέκτησα γνώσεις και εμπειρίες, που θέλω να τις θέσω στην υπηρεσία των συμπολιτών μου της Επαρχίας Αμμοχώστου.

Η εκπαίδευση μου και η μόρφωση μου ως Πολιτικός Μηχανικός και η πολυετής επαγγελματική εμπειρία, θα στηρίξουν τα μέγιστα την υλοποίηση των πολιτικών που θέλω να υλοποιήσω ως Πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου Αμμοχώστου και θα διασφαλίσουν την ύπαρξη εμπειρογνωμοσύνης στο τεχνοκρατικό κομμάτι των καθηκόντων μου.

Κυρίως όμως, νιώθω έντονα ότι θέλω να προσφέρω στην επαρχία στην οποία μεγάλωσα, ανδρώθηκα και δραστηριοποιήθηκα.

Για να το επιτύχω αυτό θα επιδιώξω να δουλέψουμε όλοι μαζί, οι δήμοι, οι κοινότητες ως μια γροθιά για το καλό της επαρχίας μας, μακριά από διχόνοιες και αντιπαλότητες μεταξύ των δήμων, που κάποιοι καλλιέργησαν τα τελευταία χρόνια.

Και βεβαίως, θα επιδιώξω συνεννόηση και συνεργασία με όλα τα κόμματα, για το κοινό καλό, για το καλό των κατοίκων της επαρχίας μας, γιατί για μένα η τοπική αυτοδιοίκηση είναι υπεράνω κομμάτων.

Συμπολίτισσες, συμπολίτες,

Με ταπεινότητα, αλλά με αποφασιστικότητα, με γνώση των δυσκολιών, αλλά με διάθεση για καθημερινό αγώνα, έχοντας εμπιστοσύνη στην κρίση των μελών του ΔΗΣΥ, αλλά και γενικότερα στην κρίση των συμπολιτών μου, της περιφέρειας Αμμοχώστου, καταθέτω την υποψηφιότητα μου για το χρίσμα του υποψήφιου του ΔΗΣΥ για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου Αμμοχώστου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μητέρα και κόρη με Δάγγειο Πυρετό στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Δύο πρόσωπα, μητέρα και κόρη, νοσηλεύονται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, καθώς είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα Δάγγειου Πυρετού. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου...

Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών της Σαγκάης η Κύπρος

Η Κύπρος συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FHC Shanghai 2023 και τη Διεθνή Έκθεση Οίνων και Οινοπνευματωδών Ποτών PROWINE Shanghai 2023. Σε ανακοίνωση του...

Το ΧΑΚ συνέχισε την ανοδική πορεία του – Στις 132,15 μονάδες ο γενικός δείκτης

Με κέρδη ξεκίνησε την βδομάδα το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 132,15 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 1,37%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20...

Για ακόμα μια φορά η Βουλή συζήτησε για την ανέγερση νέου κτιρίου της

Το θέμα της ανέγερσης του νέου κτιρίου της Βουλής βρέθηκε και φέτος στο επίκεντρο της συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών, για τον προϋπολογισμό του Σώματος...

Αυξάνονται οι εισφορές στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων το 2024 – Δείτε τα ποσοστά

Αυξημένα θα είναι από την 1η Ιανουαρίου του 2024 τα ποσοστά των εισφορών στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπως ανακοίνωσαν οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Συγκεκριμένα, για μισθωτούς...

Κατάρ και Χαμάς ανακοίνωσαν παράταση της εκεχειρίας για ακόμα δυο μέρες

Η κυβέρνηση του Κατάρ και η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς εξέδωσαν ανακοινώσεις απόψε ότι η συμφωνία εκεχειρίας παρατείνεται για άλλες δύο ημέρες. Η εξέλιξη μεταδόθηκε από...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

Nomisma Test

FREE
VIEW