8.9 C
Nicosia
Παρασκευή 23 Φεβρουάριος 2024 | 8:56

Ομαλά άρχισε η ψηφοφορία στην Πάφο

Ξεκίνησε ομαλά η ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Έπαρχο Πάφου Mαίρη Λάμπρου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Λάμπρου ανέφερε πως οι εγγεγραμμένοι εκλογείς στην επαρχία Πάφου ανέρχονται σε 51.994. Θα λειτουργήσουν 133 εκλογικά κέντρα, ενώ για κάποιες μικρές κοινότητες θα λειτουργήσει κοινό εκλογικό κέντρο με διπλανή κοινότητα.

Στην Πάφο σε 47 εκλογικά κέντρα είναι κατανεμημένοι και Τουρκοκύπριοι οι οποίοι έχουν δελτίο ταυτότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και είναι εγγεγραμμένοι στις ανάλογες ενορίες. Επίσης υπάρχουν, όπως ανέφερε, 21 εκλογικά κέντρα στην εκλογική περιφέρεια Πάφου όπου έγιναν διευθετήσεις να τοποθετηθεί πιο χαμηλός θάλαμος που θα διευκολύνει ΑμΕΑ να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Στην εκλογική περιφέρεια Πάφου θα εργαστούν συνολικά 575 άτομα που θα στελεχώσουν τα 133 εκλογικά κέντρα της επαρχίας. Στους 575 περιλαμβάνονται οι άνεργοι πτυχιούχοι που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εργαστούν.

Το πιο μικρό κέντρο, συνέχισε, είναι στη Φασούλα με 51 εγγεγραμμένους εκλογείς, το δεύτερο μικρότερο είναι στη Σταυροκόννου με 53 και ακολουθεί η Λάσα με 63 εγγεγραμμένους εκλογείς.

Σχετικά με τα μεγάλα εκλογικά κέντρα, η κ. Λάμπρου ανέφερε πως αυτά είναι στο Πολέμι, σημειώνοντας πως ενώ παλιά υπήρχαν δύο εκλογικά κέντρα μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών ενοποιήθηκαν σε ένα με αποτέλεσμα να είναι το πιο μεγάλο εκλογικό κέντρο με 669 εγγεγραμμένους εκλογείς στο εκλογικό κέντρο του Πολεμίου. Ακολουθεί η Γιόλου με 642 εγγεγραμμένους εκλογείς και ένα από τα εκλογικά κέντρα της Πέγειας με 630 εγγεγραμμένους εκλογείς.

Σύμφωνα με την κ. Λάμπρου μεγάλα εκλογικά κέντρα των 600 και 618 εγγεγραμμένων εκλογέων, υπάρχουν και στα δημοτικά όρια της Πάφου.

Η Έφορος Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου ανέφερε ότι όλα κυλούν ομαλά και έχει εξηγηθεί πλήρως η διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Πρόσθεσε ακόμη πως όσοι εργάζονται σήμερα, ημέρα των εκλογών έχουν επιδείξει τη δέουσα προσοχή, επιλύθηκαν απορίες τις προηγούμενες μέρες και εξέτασαν όλη τη διαδικασία βήμα προς βήμα, από την ετοιμασία των εκλογικών κέντρων μέχρι τη διαλογή και την καταμέτρηση, την αποστολή των φύλλων καταμέτρησης με φαξ στα Γραφεία Εφόρου που θα λειτουργήσουν στο κτίριο της ΠΑΣΥΔΥ.

Ερωτηθείσα σχετικά η κ. Λάμπρου ανέφερε πως οι προεδρικές εκλογές σίγουρα αποτελούν πιο εύκολη εκλογική διαδικασία σε σχέση με τις βουλευτικές ή τις κοινοτικές αλλά πάλι επιβάλλεται προσοχή.

Πρόσθεσε, ακόμη πως θα εφαρμοστεί πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας και επειδή δεν μπορεί να στερηθεί το δικαίωμα ψήφου σε τυχόν νοσούντες, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τους υπαλλήλους και τους αντιπροσώπους υποψηφίων, αλλά για το ευρύ κοινό θα γίνει σύσταση για την χρήση μάσκας. Ωστόσο για τα κρούσματα θα είναι υποχρεωτική. Η κ. Λάμπρου κατέστησε σαφές πως δεν θα στιγματιστούν κρούσματα αλλά θα συστήνεται από τη μία μέχρι τις τρεις να μεταβούν αυτοί που ασθενούν με Covid- 19 και εκείνη την ώρα θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από τους λειτουργούς των κέντρων ώστε να μεταβαίνει ένας – ένας να ψηφίζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Νέο μήνυμα Ζελένσκι στο Κογκρέσο να εγκρίνει το πακέτο Μπάιντεν

Στο Fox News, που γενικώς πρόσκειται στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, εμφανίστηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζητώντας -ξανά- από το Κογκρέσο να εγκρίνει τη χορήγηση επιπρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας...

Σφοδρή προσωπική επίθεση από Τσακαλώτο στον Αλέξη Τσίπρα

Με μία ανάρτηση «φωτιά» στα social media ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντά στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την αποχώρηση τόσο του ιδίου αλλά και υπόλοιπων μελών. Καλώντας τον ταυτόχρονα...

Δικαστική απόφαση της Αλαμπάμα για τις εξωσωματικές και τα κατεψυγμένα έμβρυα – Πεθαίνουν όταν καταστραφούν;

«Εάν μια ομάδα κυττάρων είναι άτομο, μπορείτε να τα καταψύξετε; Μπορείς να κάνεις γενετικές εξετάσεις σε αυτά; Τι γίνεται αν μεταφερθεί ένα έμβρυο σε...

Ο Μπάιντεν συνάντησε τη χήρα και την κόρη του Ναβάλνι στο Σαν Φρανσίσκο

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, συνάντησε την Πέμπτη, στο Σαν Φρανσίσκο, τη Γιούλια και την Ντάσα Ναβάλναγια, τη χήρα και την κόρη του...

ΗΠΑ: Ανακοινώνει μεγάλο πακέτο κυρώσεων κατά της πολεμικής μηχανής της Ρωσίας

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ανακοινώσει σήμερα νέες κυρώσεις σε βάρος 500 και πλέον οντοτήτων που συνδέονται με «την πολεμική μηχανή της Ρωσίας», δήλωσε χθες...

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη βόμβα του Αλέξη Τσίπρα

Τρίτο κουδούνι: Ο πόλεμος δια αντιπροσώπων τέλειωσε και τώρα η μάχη είναι προφανής και ως προς τον στόχο και ως προς τους μονομάχους. Τσίπρας – Κασσελάκης. Η πρώτη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!