28.8 C
Nicosia
Παρασκευή 17 Μάιος 2024 | 16:30

Νέα κόντρα κυβέρνησης-ΑΚΕΛ με φόντο το ταξίδι στις Σεϋχέλλες

Πυρά κατά του ΑΚΕΛ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, κάνοντας λόγο για μικροπολιτικές σκοπιμότητες από το κόμμα της Αριστεράς, με φόντο τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το ΑΚΕΛ υποστήριξε  ότι «απαντήσεις του κ. Αναστασιάδη για το ταξίδι του στις Σεϋχέλλες δεν έπεισαν κανένα».

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Ο κατήφορος του επιπέδου της προεκλογικής εκστρατείας του ΑΚΕΛ που υποβαθμίζει την πολιτική ζωή της χώρας μας συνεχίζεται.

Χρησιμοποιώντας μια εμφανώς προσχεδιασμένη και προσυνεννοημένη με άλλους τακτική, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, συνεχίζει την προσωπική επίθεση κατά του ήθους, του κύρους και της αξιοπρέπειας του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το ΑΚΕΛ προσπαθεί να βρει διεξόδους στα πολιτικά αδιέξοδα που προκαλούν οι αναχρονιστικές και αγκυλωτικές θέσεις και πολιτικές του κόμματος της Αριστεράς που έχουν ζημιώσει και εξακολουθούν να ζημιώνουν τον τόπο και τον λαό.

Οι μόνοι που με ήχο, εικόνα, αποδείξεις και δικαστικές αποφάσεις έχουν ευτελίσει τους θεσμούς και τα ήθη στην πολιτική ζωή της Κύπρου είναι το ΑΚΕΛ και τα στελέχη του.

Οποιεσδήποτε εξηγήσεις και να δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται ποτέ να κριθούν ικανοποιητικές από το ΑΚΕΛ και τους συνοδοιπόρους του, οι οποίοι θα αναμασούν τους ίδιους ανυπόστατους ισχυρισμούς και θα συνεχίζουν τη διαβολή και τη  λασπολογία κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε γραπτώς απαντήσεις προς την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, επεκτεινόμενος, μάλιστα, σε θέματα που δεν καλύπτονται από τη συνταγματική αρμοδιότητα της συγκεκριμένης Επιτροπής, ενώ παράλληλα έχει καταθέσει ενόρκως ενώπιον της Διερευνητικής Επιτροπής που έχει διορίσει ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας.

Τονίζεται ότι η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ έχει εκδοθεί σήμερα, την ώρα που επισκέπτεται την Κύπρο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ αρμόδιος για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας κ. Ζοζέπ Μπορέλ, για να συζητήσει με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θέματα που αφορούν την άτυπη πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό που συγκάλεσε ο ΓΓ των ΗΕ, αλλά και τις ευρωτουρκικές σχέσεις που θα απασχολήσουν το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Αντί, λοιπόν, να επικεντρωνόμαστε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και ο λαός μας, όπως το Κυπριακό, η πανδημία και η Οικονομία, το ΑΚΕΛ, για προεκλογικούς και μικροκομματικούς σκοπούς συνεχίζει να βάλλει κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας».

«ΑΚΕΛ: Οι απαντήσεις του κ. Αναστασιάδη για το ταξίδι του στις Σεϋχέλλες δεν έπεισαν κανένα

Οι απαντήσεις του κ. Αναστασιάδη για το ταξίδι του στις Σεϋχέλλες δεν έπεισαν κανένα.

Μέχρι τώρα είχε παραδεχτεί ότι το ταξίδι των οικογενειακών του διακοπών στις  Σεϋχέλλες το 2018 ήταν δώρο του Σαουδάραβα φίλου του. Τώρα, ισχυρίζεται ότι το άλλο ταξίδι, αυτό του 2015, το πλήρωσε ο ίδιος, αλλά δεν έχει να προσκομίσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ούτε απαντά από ποιο λογαριασμό πληρώθηκε ένα ταξίδι δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Όπως και να ‘χει το θέμα, αυτό που παραμένει είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση παράτυπα παραχώρησε διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τις γυναίκες και το σόι του Σαουδάραβα φίλου του Προέδρου.

Κατά τον ίδιο τρόπο, η κυβέρνηση παράτυπα παραχώρησε κυπριακά διαβατήρια στην εταιρεία της μαρίνας Αγίας Νάπας στην οποία ο γαμπρός του Νίκου Αναστασιάδη είναι εκ των διευθυντών, με τις αιτήσεις να έχουν υποβληθεί από το δικηγορικό γραφείο Ν. Αναστασιάδη.

Διατείνεται ο κ. Αναστασιάδης ότι του έκανε έκπτωση ο Σαουδάραβας φίλος του για το ταξίδι. Προφανώς, θα είναι κι αυτή όπως την έκπτωση που του έκανε ο άλλος φίλος του, ο Αρχιεπίσκοπος, για το περιβόητο φιλέτο στα Μεσοβούνια.

Δεν αξίζει στον τόπο τέτοιος ευτελισμός των θεσμών και των ηθών από τον Νίκο Αναστασιάδη. Οι πολίτες δεν θέλουν τον Πρόεδρο της χώρας του να δέχεται δώρα, διευκολύνσεις και εξυπηρετήσεις σε χαμηλές τιμές από ξένους ή ντόπιους μεγιστάνες.

Οι πολίτες δεν θέλουν τον Πρόεδρο της χώρας αγνοεί προκλητικά τη σύγκρουση συμφέροντος.

Ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του Συναγερμού με την όλη συμπεριφορά και στάση τους συγκρούονται με την πολιτική ευθιξία και τάξη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ξεκινά από 31 Μαΐου η καταβολή του επιδόματος τέκνου για το 2024

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πρόσθετη αύξηση 5% στο Επίδομα Τέκνου και η ένταξη στο Επίδομα φοιτητών πολύτεκνων οικογενειών, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υφυπουργείο...

Καθώς η Ρωσία προελαύνει, το ΝΑΤΟ εξετάζει την αποστολή εκπαιδευτών στην Ουκρανία

Παρ’ όλο που ο Τζο Μπάιντεν εξακολουθεί να δηλώνει ότι δεν θα υπάρξουν αμερικανικά στρατεύματα στο ουκρανικό έδαφος καθότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να...

Κιβωτός του Κόσμου: Άρχισαν οι καταθέσεις στη δίκη του πατρός Αντωνίου για σωματικές τιμωρίες και απειλές στα παιδιά

Χωρίς την παρουσία του πατρός Αντωνίου στο δικαστήριο, άρχισαν οι καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη όπου είναι κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε κακοποιητικές συμπεριφορές και σωματικές τιμωρίες σε...

Η «εμπορική» βαλίτσα του Πούτιν στην Κίνα

Μιχάλης Ψύλος • [email protected] Μπορεί ο Ουκρανός πρόεδρος,  Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ακύρωσε όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό τις επόμενες ημέρες, λόγω της ρωσικής προέλασης στην περιοχή του Χάρκοβο, αλλά ο...

Αλγερία: Βρέθηκε 45χρονος μετά από 26 χρόνια – Τον κρατούσε όμηρο σε κελάρι ο γείτονας

Σε κελάρι μόλις 200 μέτρα από το σπίτι του βρέθηκε 45χρονος άνδρας, τον οποίο κρατούσε «όμηρο» γείτονας του για 26 χρόνια. Ο λόγος γίνεται για τον 45χρονο -σήμερα- Ομάρ...

Η επόμενη μεγάλη γεωπολιτική κρίση πιθανόν να φέρει τη σφραγίδα του Κιμ

Βαλλιστικό πύραυλο προς τα ύδατα, στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της, εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα, λίγες ώρες αφότου η αδελφή του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν κατέρριψε ως «επιστημονική...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!