25.1 C
Nicosia
Σάββατο 28 Σεπτέμβριος 2024 | 2:24

Κόντρας…συνέχεια μεταξύ Αναστασιάδη και Κληρίδου- «Αχθοφόρος ενός μεγάλου ονόματος»

Κόντρα μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και της θυγατέρας του Γλαύκου Κληρίδη, Καίτης Κληρίδη, έχει ξεσπάσει από χθες.

Σε γραπτή του δήλωση με την οποία απαντά στις δηλώσεις της Καίτης Κληρίδη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε λόγο για μια χωρίς ηθικούς φραγμούς προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός του και μια καθόλα απαράδεχτη και ανυπόστατη υιοθέτηση ισχυρισμών.

Ο Πρόεδρος αναφέρει πως «δυστυχώς η όλη συμπεριφορά της Καίτης Κληρίδου φέρνει στη μνήμη μου τη ρήση του αείμνηστου Γεωργίου Παπανδρέου, ο οποίος αναφερόμενος στον γιο του εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου, είχε πει ‘ο κ. Σοφοκλής Βενιζέλος δεν είναι τι άλλο παρά αχθοφόρος ενός μεγάλου ονόματος’».

«Πραγματικά θλίβομαι, γιατί είμαι υποχρεωμένος να επανέλθω για να απαντήσω όχι στις πολιτικές θέσεις της κας. Κληρίδου, τις οποίες απόλυτα σέβομαι, αλλά στην καθόλα απαράδεχτη και ανυπόστατη υιοθέτηση ισχυρισμών των όσων, για προεκλογικές σκοπιμότητες, θέλουν να μηδενίσουν το έργο της δεκαετούς διακυβέρνησης, αλλά και τη χωρίς ηθικούς φραγμούς προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος μου», αναφέρει ο Πρόεδρος  της Δημοκρατίας.

Θέλω να διαβεβαιώσω, προσθέτει, «την κ. Κληρίδου και όσους υιοθετούν ανάλογες ύβρεις ότι όπως και στην περίπτωση του ιστορικού μας ηγέτη Γλαύκου Κληρίδη, οι τόνοι λάσπης που εκτόξευσαν εναντίον του, στο τέλος έπληξαν όχι τον ίδιο αλλά τους συκοφάντες του».

Νωρίτερα σήμερα η Καίτη Κληρίδου με νέες δηλώσεις της και κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις Αναστασιάδη, ανέφερε πως, «δεν θέλω να σχολιάσω αυτά που είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξάλλου σε λίγες μέρες θα πάει σπίτι του. Εγώ θέλω να πω ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα σήμερα, της εκλογικής αναμέτρησης, ο ΔΗΣΥ θα είναι εδώ ενωμένος, δυνατός».

Όλοι εμείς, συνέχισε η κα. Κληρίδου, «που θυμόμαστε τι μας δίδαξε ο Γλαύκος Κληρίδης, που όσες φουρτούνες και αν πέρασε και πώς τις αντιμετώπισε, οι γνήσιοι Συναγερμικοί θα σταθούν δίπλα στον Αβέρωφ, ο οποίος αποδείχτηκε ότι είναι ηγετική φυσιογνωμία και θα ασκήσουμε τον ρόλο μας ως αντιπολίτευση».

Ερωτηθείσα για τις επικρίσεις που εξαπέλυσε χθες κατά του Νίκου Αναστασιάδη, είπε πως, «έχει καιρό που έχει αρχίσει να φθείρεται το όνομα του Νίκου Αναστασιάδη. Είναι μικρός ο τόπος μας, όλοι ξέρουμε πράγματα και καταστάσεις και κάποτε όταν μας συμφέρει τις κρύβουμε».

«Αλλά νομίζω ότι ο βίος και η πολιτεία του καθενός, είναι ανοικτό βιβλίο στην Κύπρο και θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να σχολιάσω. Ίσως έπρεπε να κάνουμε κάποιες σκέψεις νωρίτερα για το πώς έπρεπε να αντιμετωπιστεί αυτός ο άνθρωπος», ανέφερε με νόημα η κα. Κληρίδου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η κα. Κληρίδου, κάλεσε τους Συναγερμικούς ψηφοφόρους να στηρίξουν τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, κατηγορώντας παράλληλα τον Νίκο Αναστασιάδη πως αυτός εξέθρεψε τον Νίκο Χριστοδουλίδη, «για να καλύψει τα νώτα του και να μη αποκαλυφθεί η προσωπική του ανάμειξη στη διαφθορά», όπως έγραψε χαρακτηριστικά η κα. Κληρίδου.

Μάλιστα στη χθεσινή ανάρτηση της, κατηγόρησε τον Νίκο Αναστασιάδη πως αποτελεί τη μεγαλύτερη απογοήτευση της ζωής τους, ότι αμαύρωσε την ιστορία του ΔΗΣΥ, δεν σεβάστηκε τον Γλαύκο Κληρίδη και δεν σεβάστηκε το κόμμα που τον ανέθρεψε και τον ανέδειξε.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση της κας Καίτης Κληρίδη χθες περί διαφθοράς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «δεν θέλω να σχολιάζω χυδαιότητες. Δεν θέλω να σχολιάζω αυτό που προσπάθησαν άλλοι να περάσουν μέσα στον λαό. Θα πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι μιλά με πικρία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «και βεβαίως με πικρία. Είναι δυνατόν ποτέ επειδή φέρεις ένα όνομα να πρέπει να μην το τιμάς κιόλας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Ισραήλ βομβάρδισε το στρατηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό (βίντεο)

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι ανακοίνωσε ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε το κεντρικό αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, πρωτεύουσα του Λιβάνου, μόλις λίγα...

Maggie Smith: Πέθανε η βραβευμένη ηθοποιός των ταινιών «Χάρι Πότερ»

Σε ηλικία 89 ετών άφησε την τελευταία της αναπνοή η αγαπημένη Βρετανίδα ηθοποιός Μάγκι Σμιθ (Maggie Smith), όπως ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή (27/9), η οικογένειά...

Κεφαλογιάννη: Αντιμετωπίζω κρίση στον γάμο μου – Κύριο μέλημα τα παιδιά μου

Η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, προχώρησε σε δήλωση, κάνοντας λόγο για κρίση στον γάμο της με τον Μίνωα Μάτσα. Όπως αναφέρει η ίδια, βιώνει δύσκολες στιγμές...

ΧΑΚ: Μηνιαία κέρδη 5,7% και ο γενικός δείκτης στις 191.02 μονάδες

Κέρδη και στην τελευταία εβδομάδα Σεπτεμβρίου κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, το οποίο βρίσκεται ενώπιον σημαντικών μηνιαίων κερδών της τάξης του 5,7%, μία χρηματιστηριακή...

Συμφωνία Γερμανίας-Τουρκίας για το μεταναστευτικό

Σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ -τα οποία και φαίνεται πως επιβεβαιώνει η κυβέρνηση του Βερολίνου- επήλθε συμφωνία Γερμανίας-Τουρκίας για το μεταναστευτικό. Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις...

Η έρευνα για τα τουρκικά μπαξίσια στον δήμαρχο Νέας Υόρκης επεκτείνεται σε 6 χώρες: Ο ρόλος της Turkish Airlines και το τουρκικό προξενείο στο...

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τα «μπαξίσια», που έλαβε επί σειρά ετών ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης από αξιωματούχους της Τουρκίας. Οι ομοσπονδιακές...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!