16.8 C
Nicosia
Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024 | 8:29

“Καυτή” ατζέντα ενώπιον Αναστασιάδη την άλλη βδομάδα – Ασφάλεια Βασιλικού-Φυσικό Αέριο-Δικασιοσύνη

Σειρά από σημαντικές συσκέψεις θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Οι συσκέψεις θα αφορούν: Την ασφάλεια στο Βασιλικό, τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, τον ρόλο της ΑΗΚ σε ανταγωνιστικό περιβάλλον και τα σχέδια έλευσης του Φυσικού Αερίου.

Ασφάλεια στο Βασιλικό

Τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προεδρεύσει σύσκεψης με θέμα την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής του Βασιλικού. Η σύσκεψη καθορίστηκε  μετά και την πυρκαγιά που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, 11 Ιανουαρίου, η οποία προκάλεσε εύλογες ανησυχίες.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στόχος είναι να ληφθούν αποφάσεις που θα εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να καθησυχαστούν οι σχετικές ανησυχίες.

Μεταρρύθμιση Δικαιοσύνης

Την ερχόμενη Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, καθορίστηκε σύσκεψη για το θέμα της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης. Η σύσκεψη καθορίστηκε προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες, στη διαδικασία έγκρισης των σχετικών νομοσχεδίων από τη Βουλή καθώς και την ίδρυση της Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Στη σύσκεψη κλήθηκαν και οι Αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων για να συζητηθούν τρόποι προώθησης των νομοσχεδίων που εκκρεμούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

ΑΗΚ και ανταγωνισμός

Την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου,  θα συζητηθεί η πορεία της ΑΗΚ στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Θα εξεταστούν τρόποι ασφαλούς και παραγωγικής προσαρμογής του  Οργανισμού στα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος οι Υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας.

Έλευση Φυσικού Αερίου

Την Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, η σύσκεψη που καθορίστηκε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ασχοληθεί με την έλευση του φυσικού αερίου και την πορεία υλοποίησης των έργων υποδομής.

Θα μελετηθεί η πρόοδος των έργων σε σχέση με τις απαιτήσεις που υπάρχουν και θα συζητηθούν τρόποι επιτάχυνσης τους.

Οι κρίσιμες αυτές συσκέψεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της βούλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας να δώσει ώθηση στα υπό αναφορά ανοικτά ζητήματα η ολοκλήρωση των οποίων θα προσδώσει σημαντική αξία στο κράτος, τους θεσμούς του και θα συμβάλει στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μητσοτάκης: Είναι σαφές ότι η πρόοδος των ευρωτουρκικών σχέσεων σχετίζεται με το κυπριακό

Στις 13 Μαΐου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπως έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός, κατά τις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Όπως είπε...

Θα επιτρέπεαι η υποβολή αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% ακόμα και εντός ενός έτους από την απόκτηση της κατοικίας

Εντός ενός χρόνου από την απόκτηση κατοικίας θα επιτρέπεται πλέον σε δικαιούχους να υποβάλουν αίτηση για να επωφελούνται του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 5%, με...

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Τουρκία – Αναφορές για ζημιές σε κτίρια

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην βορειοανατολική Τουρκία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την AFAD που επικαλείται το Reuters, το επίκεντρο...

Κόμπος: Πετύχαμε σύνδεση του κυπριακού με ευρωτουρκικά – Στην ‘Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα

Ικανοποίηση εκφράζει η Λευκωσία για τα χθεσινοβραδινά συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας και θεωρεί ότι είναι πλέον στην πλευρά...

Άνοδο κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο

Άνοδο κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 1,51%, κλείνοντας στις 145,23 μονάδες. Άνοδο 1,53% παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 88,15 μονάδες. Ο...

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν μετά την επίθεση σε βάρος του Ισραήλ

Μια σειρά σαρωτικών κυρώσεων κατά ηγετών και οντοτήρων που συνδέονται με το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, το υπουργείο Άμυνας της Τεχεράνης...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!