20.8 C
Nicosia
Κυριακή 25 Φεβρουάριος 2024 | 15:11

Εκτελεστική Διευθύντρια του ΔΗΣΥ η Νατάσα Πηλείδου

Τη Νατάσα Πηλείδου επέλεξε η Αννίτα Δημητρίου, για να αναλάβει τα καθήκοντα της Εκτελεστικής Διευθύντριας του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Η διαδικασία ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου θα λάβει χώρα μόλις τηρηθούν οι πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας λόγω της πρόσφατης προϋπηρεσίας της κ. Πηλείδου ως Υπουργού.

Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου σημείωσε ότι είναι προσωπική εισήγηση προς το Πολιτικό Γραφείο για να αναλάβει ως Εκτελεστική Διευθύντρια στον ΔΗΣΥ η πρώην υπουργός.

Ανέφερε ότι η συγκεκριμένη θέση θα έχει το πορτφόλιο της ευρύτερης διοίκησης του κόμματος σε όλο του το φάσμα, εφόσον τηρηθούν οι δέουσες διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο και εγκριθεί η εισήγηση. «Είμαι σίγουρη ότι η κα Πηλείδου με το έργο το οποίο έχει προσφέρει, όχι μόνο ως υπουργός και ως υφυπουργός, θα συμβάλει τα μέγιστα στη νέα προσπάθεια που θέλουμε για τη μελλοντική πορεία του ΔΗΣΥ, για όλα αυτά που ενωμένοι με θέληση και αποφασιστικότητα θα διασφαλίσουμε. Την ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη και την αποδοχή», πρόσθεσε.

«Αγαπημένη μου Νατάσα, καλωσόρισες με μια νέα ιδιότητα στο σπίτι σου, τον ΔΗΣΥ, ανυπομονώ για τη συνεργασία μας και για όλα αυτά που είμαι βέβαιη ότι θα επιτύχουμε στη συνέχεια», είπε προς την κα Πηλείδου.

Πηλείδου: Μαζί για την αξιοπιστία του ΔΗΣΥ

Από την πλευρά της η πρώην υπουργός, ευχαρίστησε την Πρόεδρο του κόμματος για την εμπιστοσύνη.

«Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την τιμητική εισήγηση που θα γίνει στο Πολιτικό Γραφείο. Σίγουρα για εμένα η υλοποίηση του δικού σου οράματος και όλης της ηγεσίας για την αυριανή μέρα του ΔΗΣΥ είναι ένα πρώτιστο μέλημα, είναι κάτι το οποίο πρέπει και μπορεί να υλοποιηθεί, πιστεύω, μέσα σε γρήγορα χρονοδιαγράμματα. Εφόσον εγκριθεί η εισήγηση, είμαι στη διάθεση του κόμματος και είμαι σίγουρη ότι μπορούμε μαζί να πάρουμε τον ΔΗΣΥ σε ακόμα πιο ψηλό σημείο, όπου πλεόν η αξιοπιστία του να είναι ορατή όχι μόνο μέσα από τις πολιτικέ τις οποίες εισηγείται, τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες προωθεί, αλλά και μέσα από τη χρηστή διοίκηση και όλες τις διαδικασίες, και τη διαφάνεια, που θα χαρακτηρίζει τον οργανισμό ως έναν σύγχρονο οργανισμό, ως ένα κόμμα που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο» ανάφερε.

Βιογραφικό σημείωμα κ. Νατάσας Πηλείδου

Η Νατάσα Πηλείδου διετέλεσε Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις 10 Ιουλίου 2020 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2023. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, εφαρμόστηκε μια πολυδιάστατη στρατηγική για την πράσινη μετάβαση, την αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της Κύπρου, τη στήριξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας και των εξαγωγών, ενώ το 2020 και το 2021 προκηρύχθηκαν και εφαρμόστηκαν σχέδια πέραν των €265εκ για ενεργειακή αναβάθμιση, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των κυπριακών επιχειρήσεων. Εξασφαλίστηκαν επίσης συνολικά κονδύλια €758 εκ από την ΕΕ και το Σχέδιο Κύπρος το Αύριο για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Μέσω της ενδυνάμωσης των ήδη εξαιρετικών σχέσεων με βασικούς εταίρους όπως την Επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ και Υπουργούς ευρωπαϊκών και γειτονικών χωρών, προχώρησαν επίσης κάποιες σημαντικές πρωτοβουλίες όπως η έντονη δραστηριοποίηση της Κύπρου στον διεθνή οργανισμό Eastern Mediterranean Gas Forum του οποίου η Νατάσα Πηλείδου ήταν Πρόεδρος για το έτος 2022.

Ηγήθηκε της ομάδας διαπραγμάτευσης για την παραχώρηση του Τεμαχίου 5 της Κυπριακής ΑΟΖ στην κοινοπραξία ExxonMobil/ Qatar Energy ενώ, σε συνεργασία με την ομάδα της, διασφάλισε την ορθή εφαρμογή των συμβολαίων των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ, συμπεριλαμβανομένης της πραγματοποίησης 3 γεωτρήσεων που οδήγησαν σε 2 νέες ανακαλύψεις.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της, ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν νέοι νόμοι, πολιτικές και μεταρρυθμίσεις στους τομείς της αγοράς του ηλεκτρισμού και της πράσινης ενέργειας, της προστασίας του καταναλωτή, της λειτουργίας της κυπριακής βιομηχανίας και της διευκόλυνσης του επιχειρείν. Από την ίδρυση του Υφυπουργείου Ναυτιλίας την 1η Μαρτίου 2018 μέχρι τις 9 Ιουλίου 2020, η Νατάσα Πηλείδου υπήρξε η πρώτη Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, εφαρμόζοντας τη στρατηγική ανάπτυξης και προώθησης της Κύπρου ως ολοκληρωμένου ναυτιλιακού κέντρου παγκόσμιας εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένης και της επαναδιαπραγμάτευσης και επέκτασης του φορολογικού πλαισίου για ναυτιλιακές εταιρείες για επιπλέον 10 έτη (2020 – 2030).

Από τον Απρίλιο 2016 μέχρι τον Φεβρουάριο 2018 υπηρέτησε ως Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), υπεύθυνη για την εφαρμογή της στρατηγικής του Οργανισμού για την προσέλκυση επενδύσεων, την εξυπηρέτηση επενδυτών και την προώθηση μεταρρυθμίσεων, σε στενή συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση.  Η Νατάσα Πηλείδου διαθέτει δεκαπενταετή επαγγελματική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα. Διετέλεσε περιφερειακή διευθύντρια στον λογιστικό οίκο Baker Tilly in South East Europe, ενώ για 9 χρόνια εργάστηκε στην PwC στην Κύπρο, το Μιλάνο και το Λονδίνο, στα τμήματα ελέγχου και φορολογίας.  Αποφοίτησε με άριστα (first-class honours degree with distinction) από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στη Γαλλική και Ιταλική Φιλολογία ενώ είναι εγκεκριμένη λογιστής, μέλος του  Institute of Chartered Accountants of England and Wales (ICAEW) και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) από το 2006.

Είναι μητέρα τριών παιδιών, 6, 3 και 1 έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μετά τα μέτρα στήριξης έμφαση στην ανάπτυξη

Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι προς την ορθή κατεύθυνση.  Έστω, κι’ αν ο χρόνος παράτασης τους είναι λίγος, έστω κι’ αν...

Απαραίτητη μια νέα πολεοδομική αμνηστία

Η πρόσθεση του Υπουργού Εσωτερικών να προωθήσει μια νέα πολεοδομική αμνηστία κινείται προς την ορθή κατεύθυνση. Σ΄ αυτό συνηγορούν πολλοί λόγοι σήμερα, για να ξεκαθαρίσει...

ΣΥΡΙΖΑ: Η Γεροβασίλη ανθυποψήφια του Κασσελάκη – Πρόταση για εκλογές στις 10 Μαρτίου

Με εντάσεις, αιχμές και ευθείες βολές, αλλά και με τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις να έχουν φουντώσει, είναι σε εξέλιξη η τρίτη ημέρα εργασιών του Συνερίου...

Βασιλιάς Κάρολος: Ετοιμάζει τον Ουϊλιαμ για την διαδοχή – Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του

Τον πρωτότοκο γιο του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, ξεκίνησε να προετοιμάζει για διάδοχό του ο βασιλιάς Κάρολος, καθώς -σύμφωνα με τον βασιλικό εμπειρογνώμονα και συγγραφέα Τομ...

Πόλεμος στην Ουκρανία: 2 χρόνια αιματοχυσίας – Ο βαρύς φόρος αίματος και οι απώλειες των εμπόλεμων

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα δύο χρόνια εχθροπραξιών και αιματοχυσίας που ακολούθησαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο ακριβής...

ΥΡΙΖΑ: Θρίλερ διαβουλεύσεων – Τα νέα δεδομένα στην εσωκομματική αρένα

Οργιώδεις είναι και σήμερα οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, με το τοπίο να παραμένει ρευστό τόσο ως προς το ποιος θα αντιπαρατεθεί στη νέα εσωκομματική...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!