23.8 C
Nicosia
Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 | 22:16

Διεκδικεί θέση Αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ ο Α. Σιήκκης

Tην πρόθεσή του να διεκδικήσει την αντιπροεδρία της ΕΔΕΚ εξήγγειλε το μέλος της ΕΔΕΚ και πρώην αντιδήμαρχος Γεροσκήπου, Ανδρέας Σιήκκης.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Συναγωνίστριες, Συναγωνιστές,

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κόσμο της ΕΔΕΚ και του τόπου, με συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών, με αγωνία και βαθιά συνειδητοποίηση των φοβερών κινδύνων για το παρόν και το μέλλον της Κύπρου μας, τόσο σε σχέση με την οικονομική μας επιβίωση και την κοινωνική συνοχή όσο και σε σχέση με τις ορατές απειλές για το εθνικό θέμα, απευθύνομαι σήμερα στον κόσμο της ΕΔΕΚ ως υποψήφιος για τη θέση του Αντιπροέδρου του Κινήματος.

Γνωρίζω και έχω πλήρη συναίσθηση για το αξίωμα που διεκδικώ. Αγωνίζομαι επειδή νοιώθω πως έχω κάτι να καταθέσω και ακόμη περισσότερο, έχω πολλά να κάνω.

Γνωρίζω και γίνομαι και εγώ μάρτυρας των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κόμμα μας μέσα από την εσωστρέφεια.

Οφείλουμε να δαμάσουμε τις συμπεριφορές μας, να σταματήσουμε να συμπεριφερόμαστε σαν τον μυθικό Οιδίποδα και να βγάζουμε οι ίδιοι τα μάτια μας. Πρέπει να γίνουμε μια γροθιά σαν το έμβλημα μας. Πρέπει να παραμερίσουμε ο καθένας τα προσωπικά του και να κοιτάξουμε μόνο το γενικό καλό του κόμματος μας.

Αυτός θα είναι ο στόχος μου, προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστώ, και αυτό θα πράξω. Η πράξη όμως θέλει σύνεση, θέλει σοφία αλλά θέλει και τόλμη.

Θέλω λοιπόν να σας πω ότι η δική μου τόλμη ξεκινά και στηρίζεται στη δική σας δύναμη.

Με ΤΟΛΜΗ, με πάθος και κοινωνική ευαισθησία ας ξεκινήσουμε ένα καινούριο κύκλο αγώνων.

Η πορεία μου μέσα από το κίνημα για πάρα πολλά χρόνια δείχνει ότι πάρα πολλές φορές τόλμησα.

Γνωρίζομαι με πάρα πολλούς συναγωνιστές μέσα από κοινούς αγώνες που δώσαμε στο ίδιο μετερίζι και με ξέρουν πολύ καλά.

Τα αδιέξοδα είναι μπροστά μας και καλούμαστε όλοι, ο καθένας με τον δικό του τρόπο να δώσει τη μεγάλη μάχη. Αλλά όχι σκόρπιοι. Μαζεμένοι. Όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε τις λύσεις που έχει ανάγκη σήμερα η ΕΔΕΚ.

Γιατί οι λύσεις και οι απαντήσεις στα ερωτήματα που μας κατακλύζουν υπάρχουν και είναι μπροστά μας,

Αν τολμήσουμε θα τις δούμε, διαφορετικά θα ανακυκλωνόμαστε στα ίδια αναπάντητα ερωτήματα.

Ας τολμήσουμε λοιπόν, να διδαχτούμε και μέσα από τις παρακαταθήκες που μας άφησε ο Βάσος Λυσσαρίδης με τα πολλά χαρίσματα που είχε.

Βασιζόμενος σε όσα μας έμαθε ο μεγάλος ηγέτης Βάσος Λυσσαρίδης πάντα ένοιωθα πως όφειλα να ασχολούμαι με τα κοινά και να προσφέρω για τον συνάνθρωπό μου.

Όσο στέκομαι μακριά, όσο απέχουμε, τότε σίγουρα κάποιοι άλλοι θα αποφασίζουν για εμάς και αυτό ομολογώ πώς δεν μου αρέσει.

Ο χώρος της ΕΔΕΚ και του ευρύτερου σοσιαλισμού είναι ο χώρος στον οποίο ανήκω, στον οποίο ανήκουμε, λόγω της προσέγγισης που έχει για τη ζωή, της επαναστατικότητας του, αλλά και της ευρύτερης αντίληψης για κοινωνική δικαιοσύνη και συνεργασία.

Πήρα λοιπόν, αυτή την απόφαση, θέλοντας να προσφέρω, να σταθώ με όλους εσάς, όπου αναζητάτε κάτι καινούριο, με όλους εσάς που θέλετε μια δικαιότερη και πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Η ΕΔΕΚ μέχρι σήμερα κατέθεσε και λύσεις και οράματα. Μπορεί να μην εισακούστηκαν αλλά είναι εδώ.

Και επειδή πιστεύω ότι πρέπει να δυναμώσουμε τη φωνή του σοσιαλιστικού κινήματος γιατί η δύναμη του θα είναι προς το συμφέρον όλων, γι’ αυτό πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε στις λύσεις που αναζητούμε. Φτάνει να τολμήσουμε.

Η Κοινωνία μας, χρειάζεται έναν καινούριο λόγο, μια νέα προσέγγιση πραγμάτων και αξιών, χρειάζεται καθαρές φωνές, που να λένε αλήθειες, δεν σχεδιάζω να συμβιβαστώ και δεν σχεδιάζω να Απεμπολήσω τις ιδέες που χρόνια υπηρέτησα.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΉ ΜΟΥ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΜΟΥ ΑΓΩΝΑΣ

Θα μιλήσω όπως πάντα ανοιχτά μαζί σας και θα καταθέσω τη δική μου υποψηφιότητα ως Αντιπρόεδρος του Κινήματος.

Επειδή Μαζί μπορούμε, Μαζί τολμούμε, Μαζί μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα αγώνα και μια μάχη που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες μέρες για όλους μας… ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΕΚ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Τίτλοι ιδιοκτησίας με «σημειώσεις»

Τεράστιο θέμα που αφήνει εκτεθειμένους πολλούς αγοραστές ακινήτων προκύπτει από την έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας από το Κτηματολόγιο με «σημειώσεις». Σύμφωνα, με όσα μας καταγγέλθηκαν,...

Φορολογική πολιτική και ανάπτυξη οικονομίας

Η στήλη έχει γράψει πολλές φορές για την ανάγκη μιας νέας φορολογικής μεταρρύθμισης. Επικαλούμενοι την πλήρη διαφοροποίηση των οικονομικών δεδομένων και την εξάντληση των...

Διασωληνωμένος με κορωνοϊό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης

Διασωληνωμένος σε ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» βρίσκεται ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και πρώην βουλευτής Βασίλης Λεβέντης, καθώς έχει νοσήσει με κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες,...

Η Γερμανία αποφασίζει: Ποιος θα διαδεχθεί τη Μέρκελ

Ποιος θα αναλάβει την εξουσία στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την μακροχρόνια καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ; Σε αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν...

Λήξη συναγερμού στο «Ελ. Βενιζέλος»- Προσγειώθηκε το αεροσκάφος

Με ασφάλεια προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το αεροσκάφος που νωρίτερα παρουσίασε βλάβη στα φρένα, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση. Στο αεροδρόμιο βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις...

FITCH: Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση στο ΒΒΒ- για Κύπρο

Ο οίκος αξιολόγησης Ftich επιβεβαίωσε την μακροχρόνια πιστοληπτική αξιολόγηση της Κύπρου στο ΒΒΒ- διατηρώντας σταθερή προοπτική.Σύμφωνα με τον Fitch, τα ατού της Κύπρου, όπως...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!