33.7 C
Nicosia
Παρασκευή 14 Ιούνιος 2024 | 22:46

ΔΗΣΥ: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων (LIVE)

Στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού ήταν στραμμένα σήμερα τα βλέμματα, καθώς υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για τις θέσεις Αναπληρωτή Προέδρου, Αντιπροέδρων, Προέδρου ΓΟΔΗΣΥ και μελών του Πολιτικού Γραφείου ενόψει της 8ης Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης της 6ης Μάϊου 2023.

Ο ΔΗΣΥ βρίσκεται σε διαδικασία συμπλήρωσης της ανώτατης πυραμίδας του.

Το κείμενο ανανεώνεται 

13:00 Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Την θέση του Αναπληρωτή Προέδρου διεκδικούν επίσημα οι Μιχάλης Σοφοκλέους, Ευθύμιος Δίπλαρος και Μιχάλης Σαμφών.

Για τις θέσεις των τριών αντιπροέδρων υπέβαλαν υποψηφιότητα οι Σάβια Ορφανίδου, Φωτεινή Τσιρίδου, Γιώργος Κάρουλας, Ξένια Κωνσταντίνου, Μάριος Πελεκάνους, Μιχάλης Μιχαήλ και Ονησίφορος Ιορδάνους.

12:55 Τρεις οι υποψήφιοι για την θέση του Αναπληρωτή Προέδρου με την υποψηφιότητα Σαμψών

Τρίτος και τελευταίος υποψήφιος για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου ο Σωτήρης Σαμψών, ο οποίος κατέθεσε την υποψηφιότητά του.

12:47 Υπέβαλε υποψηφιότητα ο Μιχάλης Σοφοκλέους

Υποψηφιότητα για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ υπέβαλε ο Μιχάλης Σοφοκλέους, απευθύνοντας πρόσκληση στους ανθυποψηφίους του για διεξαγωγή debate.

11:42 Θέση Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ διεκδικεί ο Ευθύμιος Δίπλαρος

11:30 Σήμερα είναι μέρα της δημοκρατίας, δήλωσε η Αννίτα

Σήμερα είναι μια μέρα Δημοκρατίας για τον Δημοκρατικό Συναγερμό, δήλωσε η Πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου.

Σε δηλώσεις της σημείωσε πως μετά το Συνέδριο “θα έχουμε και την εκλογή της υπόλοιπης ηγεσίας. Ενωμένοι θα προχωρήσουμε για να διασφαλίσουμε το παρόν και το μέλλον της παράταξης για έναν ισχυρό Δημοκρατικό Συναγερμό”.

Σε σχέση με το ενδιαφέρον, η Αννίτα Δημητρίου σχολιάσε πως αυτό είναι πολύ θετικό, λέγοντας ότι έχει πρυτανεύσει η Δημοκρατία. ”Θα αποφασίσουν τα μέλη του κόμματος ποιοι είναι αντιπροσωπευτικό να εκλεγούν σε αυτές τις θέσεις”.

Σε σχέση με διάφορες φήμες των τελευταίων ημερών, για τα επόμενα βήματα του ΔΗΣΥ, η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως, ”λέγονται πολλά, και γράφονται ακόμα περισσότερο. Να μας δώσουν πίστωση χρόνου για να μπορέσουμε να έχουμε ολοκληρωμένη έχουμε θέσεις και ισχυρές θέσεις και αυτές θα προτάσσουμε, έχοντας να διαχειριστούμε τα ζητήματα που τίθενται ενώπιον μας. Δεν μπορεί να εκβιάζεται και να στήνεται περιρρέουσα μη ωφέλιμη για το κόμμα. Εμείς υπεύθυνα και νούσιμα θα συνεχίσουμε”.

Διαβάστε όλες τις δηλώσεις της κ. Δημητρίου ΕΔΩ.

11:10 Και η Φωτεινή Τσιρίδου στην κούρσα για την θέση του Αντιπροέδρου

10:50 Υπέβαλε την υποψηφιότητα του για τη θέση του Αντιπροέδρου ο Μάριος Πελεκάνος

10:45 Στην «μάχη» για την Αντιπροεδρία η Ξένια Κωνσταντίνου

10:30 – Υπέβαλε την υποψηφιότητα του για τη θέση του Αντιπροέδρου ο Ονησίφορος Ιορδάνους

10:24 Θέση Αντιπροέδρου διεκδικεί και ο Μιχάλης Μιχαήλ

9:41 Κατέθεσε υποψηφιότητα για τη θέση Αντιπροέδρου η Σάβια Ορφανίδου

9:30 Ποιοι βρίσκονται στην κούρσα για την θέση του Αναπληρωτή Προέδρου και των τριών Αντιπροέδρων

Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον τους για τη θέση Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ εξέφρασαν ο Βουλευτής και Αντιπρόεδρος Ευθύμιος Δίπλαρος, το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου «Γλαύκος Κληρίδης» Μιχάλης Σοφοκλέους και ο πρώην βουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος Σωτήρης Σαμψών.

Θέσεις Αντιπροέδρου διεκδικούν οι βουλευτές Σάβια Ορφανίδου, Φωτεινή Τσιρίδου και Γιώργος Κάρουλλας, το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και γραμματέας πολιτικού εκσυγχρονισμού Ξένια Κωνσταντίνου, ο τέως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Ονησίφορος Ιορδάνου και ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων Μιχάλης Μιχαήλ.

09:20 Άρχισε η κατάθεση υποψηφιοτήτων

Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 9:00πμ και οι υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές  μέχρι τη 1:00μμ στην Αίθουσα «Αμμόχωστος-Τάσος Μητσόπουλος», στο ισόγειο των Κεντρικών Γραφείων-Μέγαρο Γλαύκος Κληρίδης.

Η Διεύθυνση Οργανωτικού ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για υποβολή υποψηφιότητας για το Πολιτικό Γραφείο, ότι υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές και ηλεκτρονικά, μέσω του portal, https://my.disy.cy/

Υπενθυμίζεται ότι:

1.Δικαίωμα υποβολής Υποψηφιότητας έχουν όλα τα μέλη του κόμματος, τα οποία είχαν εγγραφεί στο Κεντρικό Μητρώο Μελών μέχρι και την 5η Φεβρουαρίου 2023 και τα οποία έχουν κατά την ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων τακτοποιημένες τις ταμειακές τους υποχρεώσεις προς το Κόμμα, δηλαδή τη συνδρομή μέλους για τα έτη 2022 και 2023.

2.Κάθε ενδιαφερόμενος/η, δικαιούται να υποβάλει υποψηφιότητα μόνο για μία από τις πιο πάνω θέσεις. Οι υποψήφιοι για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου θα πρέπει να προσκομίσουν κατάλογο 75 υποστηρικτών και οι υποψήφιοι για τις θέσεις Αντιπροέδρων θα πρέπει να προσκομίσουν κατάλογο 50 υποστηρικτών. Στους καταλόγους υποστηρικτών θα πρέπει απαραίτητα να συμπεριλαμβάνονται 7 μέλη για υποψήφιο Αναπληρωτή Πρόεδρο και 5 μέλη για υποψήφιο Αντιπρόεδρο αντίστοιχα, από κάθε Επαρχιακή Οργάνωση του Κόμματος.

3.Η ποσόστωση του 30% για τη συμμετοχή γυναικών και η ποσόστωση του 30% για τη συμμετοχή νέων ηλικίας μέχρι 35 ετών, δεν ισχύει στην εκλογή των τριών Αντιπροέδρων.

4.Κατά την υποβολή της υποψηφιότητάς τους, οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να προσκομίσουν:

1. Συμπληρωμένη τη Δήλωση Υποψηφιότητας για τη θέση την οποία διεκδικούν.

2. Αντίγραφο πολιτικής ταυτότητας.

3. Την κομματική τους ταυτότητα για το 2023 ή απόδειξη/βεβαίωση πληρωμής της συνδρομής τους για το 2023.

4. Πρόσφατη φωτογραφία τους, μέγεθος διαβατηρίου, σε ηλεκτρονική μορφή.

5. Βιογραφικό σημείωμα σε ηλεκτρονική μορφή.

6. Χρηματικό δικαίωμα για συμμετοχή στις διαδικασίες όπως πιο κάτω.

6.1. €300.00 για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου.

6.2. €200.00 για τη θέση του Αντιπροέδρου.

6.3. €200.00 για τη θέση της Προέδρου της ΓΟΔΗΣΥ.

6.4. €100.00 για τη θέση του εκλεγμένου μέλους Πολιτικού Γραφείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ένοπλη συμπλοκή με ένα νεκρό, σε πολυσύχναστο μέρος, στον Πειραιά

Ένοπλη συμπλοκή, έξω από μεγάλο σούπερ μάρκετ  στην ακτή Μουτσοπούλου, στον Πειραιά, μεταξύ τριών Κούρδων τουρκικής υπηκοότητας, την ώρα που κόσμος έκανε τα ψώνια...

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά την την ανακοίνωση του ανασχηματισμού το πρωί...

Πήγε να αγοράσει αυτοκίνητο 178,500 ευρώ και έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης

Νέα υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης διερευνά η Αστυνομία, με θύμα αυτή τη φορά 48χρονο κάτοικο Λεμεσού Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο 48χρονος, το προηγούμενο χρονικό διάστημα...

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες

Νέα κίτρινη προειδοποίηση προχώρησε το Τμήμα Μετεωρολογίας για πολύ υψηλές θερμοκρασίες, μάλιστα η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ στη μία ξημερώματα.

Σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού ο κίνδυνος για πυρκαγιές – Δείτε ποινές για άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια

Σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού θα παραμείνει και το Σάββατο ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, όπως αναφέρει το Τμήμα Δασών. Τονίζεται ότι απαγορεύεται το...

Εβδομαδιαία κέρδη 1,8% σημείωσε το ΧΑΚ – Απώλειες 0,37% την Παρασκευή

Εβδομαδιαία κέρδη 1,8% παρουσίασε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, παρά το αρνητικό κλίμα που επικράτησε την περασμένη εβδομάδα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την προκήρυξη πρόωρων...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!