8 C
Nicosia
Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 | 6:20

Αύριο στην Ολομέλεια Βουλής η λίστα Γιωρκάτζη και μετά στη δημοσιότητα

Στην Ολομέλεια της Βουλής οδηγείται αύριο Πέμπτη η απόφαση για δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη από το Σώμα. Αφού ψηφιστεί η απόφαση από την Ολομέλεια η λίστα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα μέσω της ιστοσελίδας της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες αμέσως μετά το τέλος της Ολομέλειας, οι υπηρεσιακοί λειτουργοί της Βουλής θα ετοιμάσουν τα πρακτικά και θα καταβληθεί προσπάθεια όπως αυτά δημοσιοποιηθούν αυθημερόν.

Κατά τη σημερινή συνεδρία της Ad Hoc Επιτροπής για τη διερεύνηση θεμάτων που αφορούν σε δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων (ΠΕΠ) συζητήθηκε ο τρόπος της δημοσιοποίησης της λίστας και αποφασίστηκε όπως αυτή δοθεί μέσω της ιστοσελίδας ως μέρος των πρακτικών της αυριανής συνεδρίας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής ο Πρόεδρος της  Βουλής, Αδάμος Αδάμου είπε πως υπάρχει σχέδιο απόφασης που θα αναγνωστεί στην Ολομέλεια αύριο και αφού ψηφιστεί η λίστα Γιωρκάτζη θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Όπως είπε, θα διευκρινιστεί πως το περιεχόμενο της λίστας, δηλαδή τα ονόματα φυσικών προσώπων και εταιρειών, αφορά την περίοδο κατά την οποία η λίστα δόθηκε στη Βουλή και όχι σήμερα. Η λίστα, πρόσθεσε, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βουλής ως συνέχεια των πρακτικών που τηρούνται κατά την Ολομέλεια. Αυτό, ανέφερε, σημαίνει δημοσιοποίηση της λίστας εντός της Βουλής.

«Αυτή η ιστορία βαίνει στο τέλος της», είπε ο κ. Αδάμου, σημειώνοντας πως η ad hoc Επιτροπή δεν έχει μόνο αυτό το θέμα να ασχοληθεί και δεν θα σταματήσει να εργάζεται με το τέλος της υπόθεσης της λίστας Γιωρκάτζη και τη δημοσιοποίησή της. «Δεν καταργείται η Επιτροπή, έχει μια πλειάδα άλλων θεμάτων που έθεσαν οι συνάδελφοι και θα τεθούν στις επόμενες συνεδρίες», είπε και σημείωσε πως όσα δεν προλάβει αυτή η Επιτροπή να εξετάσει, θα οδηγηθούν στη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου.

Ερωτηθείς αν η αυριανή απόφαση της Ολομέλειας χρειάζεται υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημοσιοποίηση στην επίσημη εφημερίδα της Βουλής, ο κ. Αδάμου είπε πως αυτό ήταν ένα από τα θέματα στα οποία υπήρξε διχογνωμία εντός της Επιτροπής, αλλά όπως έκριναν και οι νομικοί σύμβουλοι δεν χρειάζεται να δημοσιευτεί στην επίσημη εφημερίδα.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Αδάμου είπε πως το κύριο αντικείμενο της σημερινής συνεδρίας ήταν ο τρόπος δημοσιοποίησης της λίστας, ώστε αυτή η απόφαση να μην προσβάλλεται εύκολα ενώπιον Δικαστηρίου.

Καταλήγοντας, ο κ. Αδάμου εξέφρασε την ανακούφισή του για το γεγονός ότι αυτή η υπόθεση ολοκληρώνεται και διαβεβαίωσε ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει τις εργασίες της και για άλλα ζητήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Καθεστώς προσωρινής προστασίας στους Βενεζουελάνους μετανάστες από τον Μπάιντεν

Η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Μπάιντεν χορηγεί καθεστώς προσωρινής προστασίας στους μετανάστες της Βενεζουέλας που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και εργάζεται επίσης...

Audi: car-to-X για «τοπικές ειδοποιήσεις κινδύνου»

Ένα ακόμη βήμα προς μια ασφαλέστερη και πιο έξυπνη κινητικότητα. Η Audi χρησιμοποιεί για πρώτη φορά «σμήνος δεδομένων», έναν τεράστιο αριθμό δεδομένων υψηλής ακρίβειας...

Αυστρία: Στα υψηλότερα της Ε.Ε., το ποσοστό των γυναικών που έχουν υποστεί βία

Στην Αυστρία, το ποσοστό των γυναικών που έχουν υποστεί σωματική βία είναι ένα από τα υψηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση...

ΟΗΕ: Εντείνονται οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στην Αφρική

Οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 εντείνονται στην Αφρική, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα παραδόσεις εμβολίων σε εννέα χώρες σε αυτήν την...

Τεχνητή νοημοσύνη «διαβάζει» εγκεφάλους και δημιουργεί ελκυστικά πρόσωπα

Επιστήμονες ήταν σε θέση να κάνουν μια τεχνητή νοημοσύνη να κατανοήσει τα υποκειμενικά κριτήριά μας ως προς το πότε ένα πρόσωπο είναι ελκυστικό- και...

Εντοπισμός πιθανής ηφαιστειακής δραστηριότητας σε εξωπλανήτη

Η τεκτονική δραστηριότητα στη Γη δεν είναι υπεύθυνη μόνο για βουνά και σεισμούς, μα και για τον κύκλο που φέρνει υλικό από το εσωτερικό...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!