27.6 C
Nicosia
Παρασκευή 24 Μάιος 2024 | 13:09

Αρχίζουν οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία στα Βαρώσια για το 2025

Άρχισαν από σήμερα οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, όπως δήλωσε Τούρκος επιχειρηματίας που ανακοίνωσε ότι αγόρασε 4 ξενοδοχεία, 86 διαμερίσματα και 20 στρέμματα γης στην περίκλειστη Αμμόχωστο.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Γενί Μπακίς – που είχε γράψει και πριν αρκετές εβδομάδες για το θέμα – με τίτλο «Άρχισαν οι κρατήσεις για ξενοδοχεία στο Βαρώσι» υπενθυμίζει ότι ο Τούρκος επιχειρηματίας είχε ανακοινώσει πριν ορισμένο χρονικό διάστημα ότι αγόρασε από τον ιδιοκτήτη τους 3 ξενοδοχεία στην κλειστή περιοχή, κάτι που «έσκασε σαν βόμβα», όπως αναφέρει. Ο επιχειρηματίας αποκαλύπτει ότι αγόρασε και τέταρτο ξενοδοχείο.

Ο επιχειρηματίας είχε δηλώσει επίσης ότι μετά από σύντομο χρονικό διάστημα θα άνοιγε για κρατήσεις τα ξενοδοχεία για το έτος 2025, όπως κι έγινε. Η εφημερίδα γράφει ότι χθες ο εν λόγω επιχειρηματίας – το όνομα του οποίου και πάλι δεν αναφέρεται – επικοινώνησε με τη Γενί Μπακίς και τους ενημέρωσε ότι αγόρασε ακόμη ένα ξενοδοχείο στην κλειστή περιοχή του Βαρωσιού – το τέταρτο –  22 διαμερίσματα 3+1, 34 διαμερίσματα 2+1, 30 διαμερίσματα 1+1 και 20 στρέμματα γης.

Ο επιχειρηματίας δήλωσε ευτυχισμένος για το γεγονός ότι ανέλαβε μια τέτοια πρωτοβουλία για το Βαρώσι που παραμένει κλειστό για 49 χρόνια, πήρε πολύ θάρρος από την «θετική στάση» της Τουρκίας και του ψευδοκράτους σε αυτό το θέμα και σχεδιάζει να φτιάξει λούνα παρκ και Βeach Club μέσα στα 20 στρέμματα γης και τα σχέδια άρχισαν ήδη να ετοιμάζονται.

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι σύντομα το Βαρώσι θα ζήσει τις παλιές του μέρες και ανέφερε ότι άλλοι 29 ιδιοκτήτες ξενοδοχείων του υπέβαλαν προτάσεις για να αγοράσει τα ξενοδοχεία τους και τις αξιολογεί.

Υπενθυμίζοντας δήλωση του «υπουργού συγκοινωνιών «Ερχάν Αρικλί ότι το Βαρώσι μπορεί να αφαιρεθεί από το καθεστώς της στρατιωτικής ζώνης με απόφαση «υπουργικού συμβουλίου», ο επιχειρηματίας είπε ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να ανοίξουν προς χρήση τα ξενοδοχεία που αγόρασε.

Σημειώνοντας και τις «θετικές», όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεις του τέως Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το θέμα, ο επιχειρηματίας ανέφερε ότι για τον λόγο αυτό αποφάσισε να ανοίξει για κρατήσεις για το 2025.

«Από σήμερα άνοιξαν κρατήσεις για το κλειστό Βαρώσι για το σύνολο του κόσμου. Αν η κυβέρνησή μας, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, αφαιρέσει το Βαρώσι από τη στρατιωτική ζώνη, θα ανακαινίσω τις οικοδομές των ακινήτων που αγόρασα μια ώρα αρχύτερα και θα τα καταστήσω χρησιμοποιήσιμα. Όμως, αν δεν καταστεί δυνατό αυτό, λέω με λύπη ότι θα αναγκαστούμε να ακυρώσουμε όλες τις κρατήσεις τον Σεπτέμβριο του 2024». Είπε ακόμα ότι είναι για τον ίδιο ένα γεγονός που δίνει ξεχωριστή περηφάνεια το ότι ανοίγει το νέο παράνομο αεροδρόμιο στα κατεχόμενα και ότι συμπίπτει στις ίδιες μέρες.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας δηλώνει ότι εκτιμά τη στάση της τ/κ πλευράς και της Τουρκίας για δύο χωριστά κράτη αλλά και τη στάση τους στο θέμα του Βαρωσίου. Λόγω αυτής τους της στάσης, οι Τούρκοι επιχειρηματίες παίρνουν θάρρος και κάνουν επενδύσεις, ανέφερε. Πρόσθεσε ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και χαρακτήρισε μεγάλο βήμα για το ψευδοκράτος την απόφαση που ανακοινώθηκε προχθές για την κατασκευή μαρίνας για ιδιωτικά γιοτ κοντά στην περίκλειστη περιοχή.

Ο επιχειρηματίας υπενθυμίζει ότι οι κρατήσεις όπως και οι εικονικές περιηγήσεις στο Βαρώσι μπορούν να γίνονται από την ιστοσελίδα www.cyprusvarosha.com METAVERSE. «Μπορείτε να κάνετε συναντήσεις, να δείτε τα ξενοδοχεία. Μπορείτε να μιλήσετε μεταξύ σας ή ως ομάδα και το σημαντικότερο, να κάνετε κρατήσεις για το 2025», πρόσθεσε.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 28 του περασμένου Απριλίου η Γενί Μπακίς είχε δημοσιεύσει και πάλι δηλώσεις του ίδιου επιχειρηματία που επίσης δεν κατονομάζονταν πως είχε αγοράσει τρία ξενοδοχεία τα: Golden Seaside, Aegean και Κλειώ και θα δεχόταν κρατήσεις για το 2025 αργότερα.

Στην προαναφερόμενη ιστοσελίδα κρατήσεις μπορούν να γίνονται και σε τέταρτο ξενοδοχείο, το οποίο δεν αναφερόταν στο δημοσίευμα του Απρίλη.

Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα varoshahotels.com υπάρχει η εξής ανακοίνωση: «Με ενθουσιασμό ανακοινώνουμε ότι θα ανοίξουν οι κρατήσεις για το ξενοδοχείο μας για το 2025. Μην χάσεις την ευκαιρία σου να κρατήσεις το δωμάτιο σου για το 2025 από τώρα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας ή μέσω τηλεφώνου για να κάνετε την κράτηση σας. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και ελπίζουμε να σας υποδεχθούμε στο Kapali Maras Hotels σύντομα».

Υπενθυμίζεται πως τέλος Απριλίου, η ίδια εφημερίδα γνωστοποίησε πως Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας δήλωσε ότι αγόρασε από τους Ε/κ ιδιοκτήτες τους, τρία ξενοδοχεία και δύο ορόφους πολυκατοικιών στην περίκλειστη Αμμόχωστο. Μάλιστα στο δημοσίευμα αναφερόταν ότι σε περίπτωση, που δεν προκύψει οποιοδήποτε εμπόδιο εντός δύο μηνών, θα τ’ ανοίξει και θα δέχεται κρατήσεις για το 2025.

Νέα τετελεσμένα στο Βαρώσι – Θα φτιάξει μαρίνα για σκάφη ο Τατάρ

Την απόφαση να προχωρήσει στην κατασκευή μαρίνας για ιδιωτικά σκάφη και τουριστική ανάπτυξη έλαβε χθες το «υπουργικό συμβούλιο» για περιοχή στο Βαρώσι που ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η εν λόγω απόφαση δημοσιεύθηκε στην «επίσημη εφημερίδα» και σε αυτή αναφέρεται ότι «εντός του πλαισίου των προϋποθέσεων που καθορίζονται στον περί ακινήτων νόμο 63/1993 και κατόπιν της θετικής γνώμης του αναπληρωτή πρωθυπουργού και του υπουργείου τουρισμού, πολιτισμού, νεολαίας και περιβάλλοντος, λήφθηκε η απόφαση τα τεμάχια 57 και 651 που είναι καταγραμμένα στο όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας, να εκμισθωθούν στο υπουργείο δημοσιονομικών με σκοπό να γίνει εκεί μαρίνα για γιοτ και τουριστικές εγκαταστάσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, τα τεμάχια αυτά αφορούν το μικρό φυσικό λιμάνι έξω από την περιφραγμένη περιοχή των Βαρωσίων, κοντά στο ξενοδοχείο Κωνστάντια εκεί όπου βρίσκεται «το σπίτι του Τζέρι», επί αγγλοκρατίας το σπίτι του τότε λιμενάρχη.

Στο φυσικό αυτό λιμάνι σήμερα ελλιμενίζονται κυρίως μικρές βάρκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αισιόδοξος ο Κεραυνός για λιμάνι Λάρνακας και Βασιλικό – Βέβαιος ότι θα υπάρξει διέξοδος στις καθυστερήσεις

Την βεβαιότητα ότι σύντομα θα υπάρξει διέξοδος στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται για το έργο στο λιμάνι-μαρίνα της Λάρνακας και το τερματικό στο Βασιλικό, εξέφρασε...

Διαχειρίσιμη η φωτιά στον Άγιο Αθανάσιο – Κίνδυνος αναζωπύρωσης

Διαχειρίσιμη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε πλησίον κατοικημένης περιοχής πάρα την περιοχή Αγίου Αθανασίου (Σφαλαγγιώτισσα) στην επαρχία Λεμεσού. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής...

Δείκτης Ask Wire Q1 2024: Σταθεροποιούνται οι τιμές αγοράς και ενοικίασης ακινήτων

Η Ask Wire, η εταιρεία που βασίζεται στην τεχνολογία, για να παρακολουθεί συναλλαγές, ζητούμενες τιμές και την κατασκευαστική δραστηριότητα στον τομέα των ακινήτων, δημοσίευσε...

Σε συνεδρία ΔΣ ΟΑΥ την επόμενη Πέμπτη ο Υπουργός Υγείας για καινοτόμα φάρμακα

Σε επαφές με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) και με τις Φαρμακευτικές Εταιρείες βρίσκεται ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός με στόχο την επίλυση του...

Νόμιμος ο διορισμός Λουκίας Χριστοδούλου ως Προέδρου της ΕΠΑ για δεύτερη θητεία

Νόμιμο ενέκρινε το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο τον διορισμό της Λουκίας Χριστοδούλου στη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού για δεύτερη θητεία. Συγκεκριμένα, όπως...

Μείωση αφίξεων μεταναστών – Ανάκληση καθεστώτος συμπληρωματικής προστασίας από 29 Σύρους

Σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα είναι οι αφίξεις μεταναστών σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!