19.9 C
Nicosia
Σάββατο 21 Σεπτέμβριος 2024 | 8:27

Αντιδράσεις από συμπεριλαμβανομένους στη λίστα Γιωρκάτζη

Η απόφαση να δημοσιοποιηθεί η λίστα Γιωρκάτζη λήφθηκε, για 3η φορά από την ολομέλεια, κατόπιν ψηφοφορίας με 47 ψήφους υπέρ, τον Ζαχαρία Κουλία του ΔΗΚΟ να ψηφίζει κατά και την μη συμμετοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΕΔΕΚ. Αντίγραφο της λίστας έλαβαν όσοι βουλευτές το επιθυμούσαν, μετά το πέρας της ψηφοφορίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω λίστα, περιλαμβάνει άνω των τεσσάρων χιλιάδων εγγραφών νομικών και φυσικών προσώπων και δημοσιοποιείται αυτούσια όπως αυτή παραδόθηκε από την Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, τέως διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας στον τέως Πρόεδρο της Βουλής τον Απρίλιο του 2019, χωρίς επεξεργασία, παρέμβαση ή αφαίρεση στοιχείων. Συνεπώς, τα δεδομένα αφορούν το 2019 ή και προηγούμενα έτη, με ανοιχτό το ενδεχόμενο πολλά από αυτά να μην αποτυπώνουν την αληθή σημερινή εικόνα.

Ήδη, αρκετά εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα, τα οποία περιλαμβάνονται στη Λίστα Γιωρκάτζη το προηγούμενο διάστημα, έδωσαν εξηγήσεις για την συμπερίληψη τους δημοσιοποιώντας τα οικονομικά τους στοιχεία.

ΔΗΣΥ

Σε λάθος ή συνωνυμία αποδίδει τη συμπερίληψη του ονόματός του στην περιβόητη Λίστα Γιωρκάτζη ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού.

Σε δήλωσή του τον περασμένο Ιούλιο ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την έκπληξή του υποστηρίζοντας ότι το ένα δάνειο, με υπόλοιπο 44.000 ευρώ, δεν είναι δικό του.

Για δεύτερο δάνειο, ο κ. Κυπριανού, εξηγεί πως δεν υπάρχει καθυστερημένη δόση. «Ως εκ τούτου το όνομα μου δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στη λίστα των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων και προς τούτο επιφυλάσσω όλα τα νόμιμα δικαιώματα μου» τονίζει ο βουλευτής του ΔΗΣΥ.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ζαχαρίας Ζαχαρίου, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται, διαβεβαίωσε  δημόσια ότι το δάνειο του, είναι εξυπηρετούμενο και έχει προπληρωμένες δόσεις μέχρι το 2024, ενώ λήγει το 2026.

Σε δηλώσεις του σε ό,τι αφορά στη λίστα Γιωρκάτζη, ο κ. Ζαχαρίου διερωτήθηκε αφού το δάνειο του δεν είναι μη εξυπηρετούμενο, γιατί βρίσκεται στη λίστα μη εξυπηρετούμενων δανείων, για να σημειώσει ότι το συγκεκριμένο δάνειο έγινε το 2016 για 60.000 ευρώ και έχει προπληρωμένες τις δόσεις μέχρι και το 2024.

Εξήγησε περαιτέρω πως το συγκεκριμένο δάνειο «ήταν συνένωση διάφορων μικρών λογαριασμών, με εγγυήσεις και με υποθήκες», ενώ σημείωσε ότι «έχει επιτόκιο 3,6% και η δόση του είναι €628 το μήνα».

«Το δε υπόλοιπο», πρόσθεσε, «αυτή την στιγμή είναι €12.972. Αν κάνουμε μια απλή μαθηματική πράξη θα πιστοποιήσετε αυτό που είπα προηγουμένως ότι είναι προπληρωμένες δόσεις μέχρι το 2024».

ΑΚΕΛ

Απαντήσεις για τη συμπερίληψη του ονόματός της στη Λίστα Γιωρκάτζη έδωσε προ πολλών μηνών η βουλεύτρια του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά η οποία ξεκαθάρισε πως πρόκειται για δάνεια του αποθανόντα πατέρα της. Η ίδια έδωσε αναλυτικά εξηγήσεις σε επτά σημεία ως ακολούθως:

  1. Η ύπαρξη στο όνομα μου γεωργικού δανείου του αποθανόντος πατέρα μου είναι καταχωρημένη στη δήλωση μου για το Πόθεν Έσχες η οποία είναι δημοσιευμένη και αναρτημένη στη σελίδα της Βουλής. Επιπρόσθετα, είχα ενημερώσει για την ύπαρξη του δανείου με επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της Βουλής, όπως προβλέπεται από το σχετικό Κανονισμό.
  2. Είναι προφανές ότι δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να επωφεληθώ από τις νομοθεσίες για ΜΕΔ που ψήφισε η Βουλή, αφού αυτές αφορούσαν προστασία πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης, ενώ το δάνειο που με αφορά είναι γεωργικό.
  3. Το δάνειο ύψους 310,000 χιλιάδων ευρώ ήταν πάντα και είναι πλήρως εξασφαλισμένο με ενυπόθηκη γεωργική γη μεγαλύτερης αξίας από το δάνειο.
  4. Όπως έχω ενημερώσει με δημόσια δήλωση μου πέρσι, από το 2016 καταθέσαμε από κοινού με τα αδέρφια μου, πρόταση στη Συνεργατική Τράπεζα για να αποπληρώσουμε όλα τα δάνεια του αποθανόντα πλέον πατέρα μου, με όρους που θα ήταν ευνοϊκότεροι για το Συνεργατισμό από ότι προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Ούτε ζητήθηκε ούτε δόθηκε οποιαδήποτε ευνοϊκή μεταχείριση. Εντούτοις, η Συνεργατική ΚΤ δεν έδωσε ποτέ καμία απάντηση.
  5. Απευθύνθηκα στο Γενικό Ελεγκτή για να μου υποδείξει πώς να διαχειριστώ το ΜΕΔ και το ενδεχόμενο να υπήρχαν παράνομες υπερχρεώσεις. Ο Γενικός Ελεγκτής με παρέπεμψε στο Χρηματοοικονομικό Επίτροπο με υπόδειξη να ακολουθήσω τα ευρήματα του.
  6. Στην έκθεση του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου ημερομηνίας 28 Δεκεμβρίου 2019, τεκμηριώνεται ότι επιβλήθηκαν στο δάνειο παράνομες υπερχρεώσεις της τάξης των 162 χιλιάδων ευρώ. Ταυτόχρονα, ο Επίτροπος παρέπεμψε την υπόθεση στο Γενικό Εισαγγελέα για να εξετάσει το ενδεχόμενο οι υπερχρεώσεις να συνιστούν ποινικό αδίκημα.
  7. Στη βάση της Έκθεσης του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου απευθύνθηκα για αναδιάρθρωση του δανείου η οποία έχει ολοκληρωθεί και αρχίσαμε τη διαδικασία αποπληρωμής του. Ούτε ένα σεντ από το νόμιμο χρέος δεν διαγράφηκε και ούτε ζήτησα ποτέ να διαγραφεί.

«Η Λίστα Γιωρκάτζη λειτουργεί ως πλυντήριο των μεγαλοτραπεζιτών και των πραγματικά διεφθαρμένων» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, του οποίου το όνομα, αναφέρεται – «λανθασμένα και παραπλανητικά», σύμφωνα με τον ίδιο, στην περιβόητη Λίστα Γιωρκάτζη.

Από την πλευρά του ο κ. Δαμιανού ξεκαθάρισε πως η συμπερίληψη του στη λίστα Γιωρκάτζη είναι κάτι λανθασμένο και παραπλανητικό αναλύοντας τους λόγους ως ακολούθως:

  1. Όλα τα προσωπικά και οικογενειακά δάνεια που πλησιάζουν τις €500000 ήταν και είναι εξυπηρετούμενα και τα έχω δημοσιοποιήσει σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για το Πόθεν Έσχες.
  2. Στη Λίστα περιλαμβάνεται όντως μη εξυπηρετούμενο δάνειο, με το οποίο όμως δεν έχω σχέση εφόσον αφορά δάνειο νομικού προσώπου ιδιοκτησίας πρώην συναδέλφων δικηγόρων, ξένο προς εμένα από το 2013, οι οποίοι ανέλαβαν προσωπικά την πλήρη ευθύνη του ως πρωτοφειλέτες -εν γνώση του πιστωτικού ιδρύματος- και με απάλλαξαν γραπτώς από πάσα ευθύνη ως εγγυητή. Για το δάνειο αυτό ενημέρωσα προ πολλού γραπτώς και με τα αναγκαία πιστοποιητικά απαλλαγής ως εγγυητής -ως όφειλα- τον Πρόεδρο της Βουλής, ένεκα της ιδιότητας μου ως μέλος της Επιτροπής Οικονομικών, τα οποία επίσης δημοσιοποιώ.
  3. Οι λοιπές -άμεσες ή έμμεσες- αναφορές στο πρόσωπό μου αφορούν κάρτα και λογαριασμό με όριο που εκδόθηκαν πολύ πριν εκλεγώ βουλευτής, το 2007-8 και έχουν κλείσει προ πολλού ως εξοφληθέντα. Από παράλειψη της τράπεζας η κάρτα έφερε χρεωστική σημείωση για τραπεζικές χρεώσεις ύψους €19, ποσό το οποίο έσπευσα να ξοφλήσω μόλις ενημερώθηκα (επισυνάπτεται). Προφανώς εκ λάθους στη Λίστα περιλαμβάνεται και ενεργός τρεχούμενος λογαριασμός μικρού οικογενειακού παρατραβήγματος/overdraft ύψους €3000, ο οποίος τη δεδομένη στιγμή είχε χρεωστικό υπόλοιπο/υπέρβαση ύψους €109. Αυτά προφανώς δεν αποτελούν μη εξυπηρετούμενα δάνεια για όσους έχουν στοιχειώδη γνώση ή αντίληψη.
  4. Είναι προφανές ότι η λεγόμενη λίστα Γιωρκάτζη συνιστά μνημείο προχειρότητας και σκοπιμότητας. Αντανακλά δε τον τρόπο με τον οποίο τύγχαναν πλημμελούς εποπτείας από την Κεντρική Τράπεζα τα τραπεζικά ιδρύματα. Διαπίστωση που καταγράφεται στην ομόφωνη ´Εκθεση της Βουλής για το τραπεζικό σκάνδαλο, που παραμένει ακόμα ατιμώρητο.
  5. Η ισοπεδωτική, εσκεμμένη διαπόμπευση και ο κανιβαλισμός σε βάρος ευυπόληπτων και τίμιων ανθρώπων είναι πράξη επιλήψιμη και επικίνδυνη αφού λειτουργεί ως πλυντήριο για τους πραγματικά διεφθαρμένους και διαπλεκόμενους. Και υπάρχουν τέτοιοι και στην πολιτική. Οδηγεί στον εκφυλισμό της δημόσιας ζωής και σε ανάδειξη ως των μόνων αδιάφθορων των κάθε λογής λαϊκιστών.
  6. Δυστυχώς, ζούμε και δρούμε σε ένα κράτος όπου η διαπλοκή, η σύγκρουση συμφέροντος και η διαφθορά αγγίζουν μέχρι και τα ανώτατα δώματα της εξουσίας, πλήττοντας καίρια τη χρηστή διοίκηση, εντείνοντας την απαξίωση και υποσκάπτοντας την ίδια την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Γι’ αυτό και οι πολίτες δικαιολογημένα έχουν θυμό και αγανάκτηση.
  7. Προσωπικά μπορώ να δω τους πολίτες στα μάτια και να πω με παρρησία ότι ποτέ και τίποτα δεν μού χαρίστηκε στη ζωή. Ούτε από τραπεζίτες ούτε από επιχειρηματίες. Ούτε σπίτια, ούτε αυτοκίνητα, ούτε ταξίδια, ούτε χρέη, ούτε δάνεια. Μακάρι όλοι όσοι συμμετέχουν στα κοινά και ασκούν εξουσία να μπορούσαν να πουν το ίδιο».

Για υπερβάσεις σε δύο πιστωτικές κάρτες συμπεριλήφθηκε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα, σύμφωνα με ανακοίνωσή του ton περασμένο Ιούλιο.

Ο Κώστας Κώστα υποστηρίζει πως διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται στη λίστα για το συνολικό ποσό των 1.292 ευρώ και 91 σεντ, που αφορά υπερβάσεις σε δύο πιστωτικές κάρτες.

«Κάνω αυτή τη δήλωση για να ξεκαθαρίσω για ποιο ακριβώς λόγο, βρέθηκε το όνομα μου σε αυτή τη λίστα και για να τον μάθει ο κόσμος αφού δεν έχω τίποτα να κρύψω», σημειώνει.

Για «απόλυτα εξυπηρετούμενο» δάνειο συμπεριλήφθηκε στη λίστα Γιωρκάτζη το όνομα του ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, Γιώργου Γεωργίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του περασμένου Ιουλίου , ο ευρωβουλευτής δηλώνει κατηγορηματικά ότι το δάνειο είναι απόλυτα εξυπηρετούμενο και ζητά να βγουν στο φως οι παράνομες περιπτώσεις.

ΔΗΚΟ

Έκπληξη δηλώνει η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου του ΔΗΚΟ, για τη συμπερίληψη του ονόματός της, στη λίστα των ΜΕΔ της Τράπεζας Κύπρου, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν είχε ούτε και έχει ΜΕΔ. Δημοσιοποίησε μάλιστα και βεβαίωση της Τράπεζας Κύπρου περί τούτου, την οποία και αναμένεται ότι θα καταθέσει στη Βουλή. Επισημαίνει ακόμη ότι θα απαιτήσει να διερευνηθεί το συμβάν, ασκώντας όλα τα νόμιμα δικαιώματά της.

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι το δικό μου όνομα περιλαμβάνεται στη λίστα των ΜΕΔ της Τράπεζας Κύπρου, για υπόλοιπο 3,611 ευρώ και 62 σεντ.  Δηλώνω κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι ποτέ δεν είχα ούτε και έχω ΜΕΔ.  Δημοσιοποιώ βεβαίωση της Τράπεζας Κύπρου περί τούτου, την οποία και θα καταθέσω στη Βουλή», σημειώνει.

«Το ποσό των 3,611 ευρώ και 62 σεντ ήταν το υπόλοιπο της πιστωτικής μου κάρτας (με πιστωτικό όριο 17.500 ευρώ),  κατά την 31.12.2018 το οποίο πλήρωσα κανονικά στην ημερομηνία εξόφλησης όπως κάνω κάθε μήνα», διευκρινίζει.

Και προσθέτει: «Η συμπερίληψη του ονόματος του στη λίστα Γιωρκάτζη, καταφανώς λανθασμένη, γεννά ευλόγως το συμπέρασμα ότι, ανάμεσα σε λάθη και ανακρίβειες μπορεί να συγκαλυφθούν πραγματικές περιπτώσεις ΜΕΔ, ύψους ακόμη και εκατομμυρίων ευρώ. Κάτι που δεν εξυπηρετεί ούτε τη διαφάνεια ούτε και τη δημόσια ζωή».

Μετά τη Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, έκπληξη δηλώνει και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Πανίκος Λεωνίδου, για τη συμπερίληψη του ονόματός του στη «Λίστα Γιωρκάτζη». Δημοσιοποιεί σχετικό πιστοποιητικό της τράπεζας, το οποίο όπως αναφέρει θα καταθέσει στη Βουλή μαζί με τις σχετικές καταστάσεις λογαριασμών, που φαίνεται ξεκάθαρα ότι καταβάλλονται ανελλιπώς όλες οι δόσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του δανείου.

O βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας, ο οποίος ήταν και ο μόνος που ταχθηκε εναντίον της δημοσιοποίησης της στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, υπέδειξε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πως με τη δημοσιοποίηση της λίστας την οποία χαρακτήρισε παράνομη ενέργεια, η Βουλή μπαίνει σε σημαντικές περιπέτειες.  Αν σήμερα, πρόσθεσε, έχω ΜΕΔ αυτό οφείλεται στις υπερχρεώσεις των τραπεζών και τις πρακτικές αυτών που οδήγησαν τη χώρα σε χρεωκοπία, ενώ είπε ότι για την υπέρμετρη εύνοια προς τις τράπεζες εκτός από το κράτος ευθύνες έχει κι η Βουλή με τις νομοθεσίες που θέσπισε. Είπε παράλληλα ότι σύμφωνα με την παραδοχή του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, η λίστα Γιωρκάτζη είναι παράνομη αφού η δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών δεν είναι συμβατή με τις υποχρεώσεις της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η δημοσιοποίησή της είπε, είναι μια μαύρη μέρα για την Βουλή των Αντιπροσώπων, είπε.

ΕΔΕΚ

«Mε έκπληξη είδα το όνομα μου να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Γιωρκάτζη, για το δάνειο, το οποίο έχω μαζί με την σύζυγο μου και το οποίο δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε ήταν μη εξυπηρετούμενο» έσπευσε με  ανακοίνωσή του τον περασμένο Ιούλιο να ξεκαθαρίσει ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ηλίας Μυριάνθους.

Επισημαίνει ακόμη ότι «το δάνειο αυτό το αναφέρω και στη δήλωση μου για το Πόθεν Έσχες στην Βουλή, το οποίο είναι δημοσιευμένο και μπορεί όποιος θέλει να το μελετήσει».

O πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος σε δηλώσεις του από το βήμα της ολομέλειας αναφορικά με τη συμπερίληψή του στη Λίστα ανέφερε πως δεν δικαιολογείται Ανώτατο στέλεχος της Κεντρικής είτε Διοικητής, είτε γραφειακό ή άλλο προσωπικό , να μη μπορεί να αντιληφθεί ποια η διαφορά ανάμεσα σε ένα μη εξυπηρετούμενο δάνειο και στο χρεωστικό υπόλοιπο μίας πιστωτικής κάρτας όπως ήταν η περίπτωση η δική μου και να τίθεμαι σε αυτή την λίστα. Ή η περίπτωση του συναδέλφου του Ηλία του Μυριάνθους όπου στην ουσία το δάνειο του από την πρώτη στιγμή ήταν εξυπηρετούμενο και μάλιστα σε πάρα πολλές περιπτώσεις υπήρχε και προπληρωμή των δόσεων να τίθεται στον κατάλογο ως μη εξυπηρετούμενο δάνειο», είπε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου από το βήμα της Βουλής ξεκαθάρισε πως ο ίδιος αναφέρεται στη λίστα αφού υπήρξε συνοφειλέτης σε δάνειο που ανήκε σε στενό του συγγενικό πρόσωπο το 2015 και δεν εξυπηρετήθηκε. Ωστόσο ανέφερε, το δάνειο εξοφλήθηκε σήμερα πλήρως με πώληση ακινήτων και μετρητά. Παράλληλα ανέφερε ότι εν γνώσει της η Βουλή παραβιάζει τον νόμο περί πιστωτικών ιδρυμάτων με την δημοσιοποίηση της λίστας και τα σχετικά άρθρα προβλέπουν ποινές μέχρι 5 χρόνια φυλακή και ένα εκατομμύριο πρόστιμο. Πρόσθεσε ότι η Βουλή παραβιάζει το νόμο και βρίσκεται στο απυρόβλητο λόγω της ασυλίας των βουλευτών. Διερωτήθηκε πώς πατάσσεται η διαφθορά και η διαπλοκή με το να παραβιάζεται ο νόμος.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Έκπληξη για τη συμπερίληψή του στην περιβόητη Λίστα Γιωρκάτζη εξέφρασε ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου. Όπως εξιστορεί, σε ανακοίνωσή του τον περασμένο Ιούλιο πρόκειται για σύγχυση με δάνειο της θανούσας συζύγου του, στο οποίο ήταν εγγυητής.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Θεοπέμπτου, το δάνειο συνοδευόταν με ασφάλεια ζωής, ωστόσο η πώληση του Συνεργατισμού, προκάλεσαν δυσκολίες στην εξασφάλιση του υπολοίπου μετά τον θάνατο της γυναίκας του.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος σε ανακοίνωση του τον περασμένο Ιούλιο πως, μετά εκπλήξεως πληροφορήθηκε ότι μια εκ των εταιρειών , η οποία βρίσκομαι μέτοχος περιλαμβάνεται στην λίστα Γιωρκάτζη. Παρουσιάζω επίσημη επιστολή από την Τράπεζα ότι η εταιρεία αυτή δεν έχει ούτε και ένα μη εξυπηρετούμενο δάνειο, πως και ποτέ δε μας έχει χαριστεί οποιοδήποτε ποσό, ούτε και ένα σεντ», κατέληξε.

«Τα δάνεια που αναφέρονται στη λίστα Γιωρκάτζη εξυπηρετούνται με συνέπεια και οι αριθμοί που αναγράφονται στην λίστα Γιωρκάτζη δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα», αναφέρε σε γραπτή δήλωσή του τον περασμένο , ο τέως βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χριστάκης Τζιοβάνη.

Το όνομα του Υπουργού Μεταφορών, Γιάννη Καρούσου,  συμπεριλαμβάνεται επίσης στη Λίστα Γιωρκάτζη. Σύμφωνα με ανάρτηση του ιδίου, πληροφορήθηκε από δημοσιογράφο για συμπερίληψη του ονόματός του, ωστόσο δεν γνωρίζει λεπτομέρειες. Κατηγορηματικά δε, δηλώνει πως δεν υπάρχει το οποιοδήποτε δάνειο από πιστωτικό ίδρυμα προς εκείνον.

Προ μερικών ημερών, ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος, προχώρησε σε δημοσιοποίηση των τραπεζικών δανείων που διατηρεί σημειώνοντας πως όσοι βρίσκονται στο δημόσιο βίο και ειδικότερα σε θέσεις ευθύνης, οφείλουν να υπηρετούν την αρχή της διαφάνειας χωρίς εκπτώσεις.

Στη δήλωση του, ο κ. Κενεβέζος σημειώνει ότι «όσοι βρίσκονται στον δημόσιο βίο και ειδικότερα σε θέσεις ευθύνης οφείλουν να υπηρετούν και να προστατεύουν την αρχή της διαφάνειας, χωρίς καμία έκπτωση» και προσθέτει ότι «ενόψει της γενικότερης συζήτησης για τα οικονομικά δεδομένα των δημοσίων προσώπων, και επειδή είμαστε όλοι υπόλογοι έναντι των πολιτών», δημοσιοποιεί την ακριβή, πραγματική και επικαιροποιημένη σχέση μου με τα τραπεζικά ιδρύματα, με τελευταία ημερομηνία αναφοράς την 30ην /11/2020.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Υπουργικό: Εγκρίθηκε ο νέος Προϋπολογισμός – Αύξηση αναπτυξιακών δαπανών 2,1%

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το απόγευμα της Παρασκευής τον Προϋπολογισμό του κράτους για το 2025 και το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2025-2027. Σύμφωνα με δήλωση του...

Ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών ο Γιάννος Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά

Ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου, η σύζυγός του και ο φίλος του επιχειρηματίας για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Το δικαστήριο έκρινε...

Ποιος είναι ο νεκρός διοικητής της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό – Επικηρυγμένος για την βομβιστική επίθεση του 1983 στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Νεκρός είναι ο διοικητής επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ Ιμπραήμ Ακίλ μετά το ισραηλινό χτύπημα σε νότιο προάστιο της Βηρυτού. Εκτός από τον Ακίλ, νεκρά είναι επίσης...

Τουλάχιστον 8 νεκροί μετά από ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό-Νεκρός και ο ανώτατος διοικητής της Χεζμπολά

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δυνάμεις του εξαπέλυσαν σήμερα ένα «πλήγμα ακριβείας» σε συνοικία στη Βηρυτό, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες, αμέσως μετά την...

Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι το Σάββατο

Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής το Τμήμα Μετεωρολογίας. Όπως αναφέρεται, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν περιοχές...

Πτώση πληθωρισμού σε Κύπρο και Ευρωζώνη – Λίγο πάνω από το 2%

Στο 2,2% μειώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τόσο στην Κύπρο όσο και στον μέσο όρο της ευρωζώνης τον Αύγουστο, σε σχέση με τον Ιούλιο του...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!