8.9 C
Nicosia
Κυριακή 25 Φεβρουάριος 2024 | 7:30

ΑΚΕΛ: Καταστατικό Συνέδριο με μηνύματα για αλλαγές – Δείτε τι είπε ο Στεφάνου (βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξένια», το Καταστατικό Συνέδριο του ΑΚΕΛ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί νωρίς το απόγευμα, με την υπερψήφιση από τους συνέδρους μιας σειράς καταστατικών αλλαγών, που θα έχουν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των δομών και των διαδικασιών του κόμματος.

Τις εργασίες του συνέδριου άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου, ενώ στη συνέχεια, στο κλειστό για τα ΜΜΕ κομμάτι της διαδικασίας, τα μέλη του ΑΚΕΛ, αναπτύσσουν τις θέσεις τους, για να καταλήξουν στην τελική μορφή των αλλαγών που θα εγκριθούν.

Δείτε την ομιλία του Γενικού Γραμματέα του κόμματος

Στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, αφού υπέδειξε πως, «κανείς δεν μας καθόρισε την ανάγκη γι’ αυτή την ενδοσκόπηση που οδηγεί σε αλλαγές», αναφέρθηκε σε αυτές, σημειώνοντας πως αυτές, «προκύπτουν κυρίως από την ανάγκη να ανταποκριθούμε στη νέα κοινωνική πραγματικότητα που διαμορφώνεται γύρω μας και στα μηνύματα που λαμβάνουμε από την ίδια μας την κομματική βάση. Αλλαγές που προκύπτουν από την ίδια τη ζωή και την πραγματικότητα. Αλλαγές που ζητά από εμάς πρώτα από όλα ο κόσμος του ΑΚΕΛ και της Αριστεράς», δίνοντας το στίγμα για την ταυτότητα του ΑΚΕΛ.

«Αυτό κάναμε», συνέχισε, «ως κόμμα και το 1990, όταν σε μια εξαιρετικά δύσκολη διεθνή συγκυρία για την Αριστερά, επιχειρήσαμε ένα σε βάθος εκσυγχρονισμό για να μπορούμε καλύτερα να ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις και τα διακυβεύματα της εποχής. Με τις αλλαγές τότε καταφέραμε να χαράξουμε μια νέα ανοδική πορεία, να ανοίξουμε νέους δρόμους και να φτάσουμε σε νέα ύψη. Η ζωή απέδειξε ότι οφείλουμε διαρκώς να κάνουμε αλλαγές. Nα ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις των καιρών, εάν θέλουμε να είμαστε συνεχώς ένας σφριγηλός και δυναμικός οργανισμός».

«Είναι ένα χρέος ευθύνης απέναντι, τόσο στους εαυτούς μας, όσο και στο κόμμα μας, που σύντομα κλείνει 100 χρόνια ζωής», υπέδειξε. «100 χρόνια ιστορία. Τα οποία στην ενεργό πολιτική μεταφράζονται σε ευθύνη έναντι της Ιστορίας. Το ΑΚΕΛ ποτέ δεν υπήρξε ένα κόμμα διαμαρτυρίας. Πάντα ήταν και παραμένει κόμμα της αντίστασης. Την ίδια ώρα όμως είναι και κόμμα της διεκδίκησης και της δημιουργίας. Της αντίστασης σε ό,τι υποβιβάζει την κοινωνία και εξευτελίζει τον άνθρωπο. Της δημιουργίας και της διεκδίκησης για την πρόοδο της χώρας μας και την ευημερία των ανθρώπων της. Γι’ αυτό το λόγο, εξάλλου, το ΑΚΕΛ κατάφερε από την ίδρυσή του να πρωταγωνιστεί στα πολιτικά πράγματα του τόπου: επειδή βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία. Επειδή καταφέρνει, μέσα από τη δράση και τις διεκδικήσεις του, να ανταποκρίνεται στις ανησυχίες και να εκφράζει τις προσδοκίες του λαού μας. Επειδή συνεχώς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τα δίκαιά του».

Αυτό το ΑΚΕΛ, λοιπόν, πρόσθεσε ο Στέφανος Στεφάνου, «δεν έχει δικαίωμα έναντι της Ιστορίας του να παραμένει στατικό επιτρέποντας στην εποχή μας να το ξεπεράσει. Οφείλει να διορθώνει τα λάθη και τις αδυναμίες του, να κάνει την αυτοκριτική του με τόλμη, να συντονίζει τον βηματισμό του με την κοινωνία και την εποχή. Οφείλει να εκσυγχρονίζεται και να ανανεώνεται, ώστε με ενεργά αντανακλαστικά να αναμετράται με τις νέες προκλήσεις και να αποτελεί ανάχωμα στις αντιλαϊκές, αντικοινωνικές και μισαλλόδοξες πολιτικές».

Μάλιστα ανέφερε πως το ΑΚΕΛ, «δεν δίστασε ποτέ, όταν το απαιτεί η ζωή, να αναζητεί συνεργασίες και συναινέσεις σε όλα τα επίπεδα της κομματικής και πολιτικής ζωής με μοναδικό κριτήριο το γενικό καλό. Η ιδεολογία μας πάντοτε λειτουργεί ως εφαλτήριο για ν’ ανοίγουμε τους ορίζοντές μας και να αναδεικνύουμε την κυπριακή Αριστερά ως δύναμη κοινωνικής αλλαγής. Τρανό παράδειγμα αυτής της πολιτικής εξωστρέφειας αποτέλεσαν οι πρόσφατες προεδρικές εκλογές. Υποστηρίξαμε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη και δώσαμε την εκλογική μάχη με αξιώσεις. Οι εκλογές μπορεί να χάθηκαν στο νήμα, κερδίσαμε όμως κάτι πολύτιμο: ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο, το οποίο αναζητεί μια εναλλακτική προοδευτική πολιτική πρόταση για τη διακυβέρνηση του τόπου».

«Με το βλέμμα στο μέλλον»

Στη συνέχεια ο Στέφανος Στεφάνου, τόνισε πως, «εκτός από την εκατοντάχρονη σχεδόν Ιστορία μας, η οποία μάς επιβάλλει να έχουμε συνεχώς το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και να οραματιζόμαστε. Μπορεί να ακούγεται ρομαντικό στις κυνικές εποχές που ζούμε, αλλά αν αφαιρέσουμε το συναίσθημα από την πολιτική, αυτή θα μείνει ένα άγονο τοπίο χωρίς τον βασικό πρωταγωνιστή της: τον άνθρωπο και την ευτυχία του. Και δεν πρέπει να ξεχνούμε ποτέ πως είναι ο άνθρωπος και η ευτυχία του που γέννησαν την Αριστερά και τη μαρξιστική ιδεολογία της».

Και πρόσθεσε: «Το συναίσθημα άλλωστε, και η δυνατότητα να οραματιζόμαστε έναν καλύτερο, ποιοτικά διαφορετικό κόσμο, τον σοσιαλισμό, μας οδήγησε σε αυτό το κόμμα. Σε αυτή την αίθουσα. Σε αυτή την χρονική συγκυρία που καλούμαστε να αντικρίσουμε την Ιστορία μας στα μάτια και ν’ ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τα επόμενα 100 χρόνια».

Υπενθύμισε παράλληλα πως, «στο 23ο Τακτικό Συνέδριο του Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2021, έντονα είχε επισημανθεί η ανάγκη για την περαιτέρω αναβάθμιση και ενίσχυση των σχέσεων του ΑΚΕΛ με την κοινωνία. Είχε υπογραμμιστεί η ανάγκη να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και έγκαιροι στις αποφάσεις και παρεμβάσεις μας. Πιο ευέλικτοι στην τακτική μας. Πιο ορατοί στην κοινωνία με γρηγορότερα αντανακλαστικά. Είχε τονιστεί η ανάγκη να στεκόμαστε με συνέπεια στο πλευρό των εργαζομένων και όλων των ανθρώπων που έχουν ανάγκη από στήριξη απέναντι στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Να παρεμβαίνουμε», εξήγησε, «αποτελεσματικά για όλους αυτούς που τα δικαιώματά τους καταπατούνται. Να προωθούμε πολιτικές που κάνουν τη ζωή των εργαζομένων και της κοινωνίας καλύτερη και ποιοτικότερη.

Η υλοποίηση αυτού του στόχου σημαίνει:

 • Τη στήριξη ενός αναπτυγμένου κοινωνικού κράτους που να υπηρετεί και όχι να ταλαιπωρεί τους πολίτες και να διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή.
 • Την ύπαρξη μιας ισχυρής και βιώσιμης οικονομίας η οποία να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της ανάπτυξης και να στηρίζει το κοινωνικό κράτος.
 • Τον σεβασμό του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της αειφορίας.
 • Την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ελευθεριών, της αξιοπρέπειας του καθενός και της καθεμιάς στο πλαίσιο ενός ανεπτυγμένου κράτους δικαίου».

Οι αλλαγές που προτείνονται

Σε σχέση με τις αλλαγές, ο Στέφανος Στεφάνου εξήγησε πως, «βασικός στόχος των καταστατικών και κανονιστικών αλλαγών είναι η εμβάθυνση της εσωκομματικής δημοκρατίας με την ενίσχυση του λόγου και του ρόλου των μελών στις διαδικασίες συζήτησης και λήψης αποφάσεων στο Κόμμα. Είναι επίσης ο εκσυγχρονισμός της οργανωτικής δομής του κόμματος με την απλοποίηση και επιτάχυνση των κομματικών διαδικασιών».

Και πρόσθεσε: «Οι προτεινόμενες αλλαγές συζητήθηκαν στην ΚΕ και στην κομματική βάση, όπως προβλέπεται στο Καταστατικό μας. Σήμερα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της διαδικασίας. Θα αποφασίσουμε συλλογικά για τις αλλαγές στο Καταστατικό και τους Κανονισμούς λειτουργίας και από αύριο ξανά στη δουλειά και τον αγώνα…»

«Αξίζει να ειπωθεί -και το λέμε με περηφάνεια- ότι δεν υπάρχει άλλη πολιτική δύναμη στην Κύπρο που να ακολουθεί τέτοιες διαδικασίες δημοκρατικές, συλλογικές και ζωντανές που εμπλέκουν τα χιλιάδες μέλη του Κόμματος στην καθαυτό πολιτική διαδικασία. Το ΑΚΕΛ δεν θέλει τα μέλη του χειροκροτητές. Θέλει τα μέλη του πρωταγωνιστές στη λήψη και στην υλοποίηση των αποφάσεων. Και σήμερα, το Συνέδριο, είναι μια ακόμη απόδειξη αυτού.

Να μου επιτρέψετε –παρότι ήδη γνωρίζετε τις τροπολογίες– να προβώ σε μια αδρή παρουσίαση των βασικών τροπολογιών:

 1. Εισαγωγή ποσόστωσης για να δώσουμε περισσότερο χώρο και, κατ’ επέκταση, περισσότερο ρόλο στη συμμετοχή εθελοντικών στελεχών στην ΚΕ. Το Κόμμα μας, ευτυχώς, διαθέτει πολλά και ικανά εθελοντικά στελέχη. Τους δημιουργούμε περισσότερο χώρο να εκλεγούν στην ΚΕ. Μαζί με τα επαγγελματικά στελέχη μπορούν να φτιάξουν ένα δυνατό μείγμα πετυχαίνοντας μεγαλύτερη αντιπροσώπευση των εργαζομένων και μεγαλύτερο πλουραλισμό απόψεων και εμπειριών. Το ΑΚΕΛ δεν είναι μόνο το κόμμα που παλεύει ΓΙΑ τους εργαζόμενους. Είναι το Κόμμα ΤΩΝ εργαζομένων. Και αυτό πρέπει να αντανακλά σε όλο το οικοδόμημα που λέγεται ΑΚΕΛ.
 2. Η εκλογή του Γενικού Γραμματέα από το Συνέδριο αντί από την Κεντρική Επιτροπή αναβαθμίζει το ρόλο που έχετε εσείς, οι εκλεγμένοι σύνεδροι, στις κομματικές διαδικασίες. Η σοφία των πολλών και δη των πιο δραστήριων μελών μας θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη εμβάθυνση των δημοκρατικών διαδικασιών στο Κόμμα. Εννοείται ότι ο Γενικός Γραμματέας που θα εκλέγεται με αυτό τον τρόπο, θα συνεχίσει να είναι υπόλογος στην Κ.Ε., κάτι που διασφαλίζει στο ακέραιο τη συλλογικότητα της καθοδήγησης.
 3. Κατάργηση της αξιολόγησης των υποψηφίων για την Κ.Ε. Η εμπειρία του παρελθόντος μάς έδειξε ότι η αξιολόγηση προκαλεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιχειρεί να επιλύσει. Με φαινόμενα εσωστρέφειας, κακώς νοούμενο ανταγωνισμό μεταξύ των επαρχιών και προσωπικές πικρίες. Επιπλέον έτσι μπαίνει οριστικά τελεία στην κριτική που ασκούνταν στο Κόμμα για δήθεν αντιδημοκρατικές διαδικασίες. Συνακόλουθα, καταργείται και η Επιτροπή Επιλογής.
 4. Προτείνουμε μείωση των θητειών στα δημόσια αξιώματα του βουλευτή και του ευρωβουλευτή από τρεις σε δύο, οι οποίες συνεχίζουν να συμψηφίζονται όπως ορίζουν οι Κανονισμοί Λειτουργίας. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάδειξη νέων στελεχών και δίνονται κίνητρα σε στελέχη αλλά και ευρύτερες δυνάμεις να εμπλακούν στις εκλογικές διαδικασίες. Η ανανέωση λοιπόν δεν είναι κάτι που γίνεται κάθε μερικά χρόνια, αλλά μια συνεχής διαδικασία. Κι ασφαλώς, η πολύτιμη εμπειρία όσων θα ολοκληρώνουν την παρουσία τους στα δημόσια αξιώματα θα αξιοποιείται για την ενίσχυση της δράσης του Κόμματος. Άλλωστε όλοι και όλες εδώ γνωρίζουμε ότι για εμάς στο ΑΚΕΛ, η προσφορά μας ούτε αρχίζει, ούτε τελειώνει στα δημόσια αξιώματα.
 5. Σε σχέση με την επιλογή υποψηφίων για τις Βουλευτικές Εκλογές προτείνουμε η Κ.Ε. να έχει τη δυνατότητα να προσθέτει περιορισμένο αριθμό υποψηφιοτήτων στα ψηφοδέλτια του Κόμματος. Αυτό θα μας διευκολύνει να περιλαμβάνουμε προσωπικότητες από ευρύτερους χώρους και να έχουμε πλατιά ψηφοδέλτια.
 6. Εισάγουμε πρόνοια για το ασυμβίβαστο των αξιωμάτων του Κεντρικού Οργανωτικού, Επαρχιακών και Επαρχιακών Οργανωτικών Γραμματέων με τα δημόσια αξιώματα του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δημάρχου και Προέδρου Επαρχιακού Οργανισμού.
 7. Εισάγουμε συγκεκριμένη διαδικασία επιλογής υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας. Αξιοποιώντας την έως τώρα εμπειρία θέλουμε να αποφύγουμε τις ατέρμονες διαδικασίες εμπλέκοντας με δομημένο τρόπο το κομματικό σύνολο. Την ίδια ώρα παρέχουμε στην ηγεσία του Κόμματος τη δυνατότητα και την ευελιξία να προβαίνει σε κινήσεις που θα οδηγούν στις καλύτερες δυνατές επιλογές. Αυτή η αλλαγή ανταποκρίνεται σε μια επισήμανση που έκανε καθολικά το κομματικό σύνολο μετά τις τελευταίες Προεδρικές Εκλογές. Χωρίς λοιπόν να αφαιρούμε τίποτα από τη δημοκρατική συλλογική διαδικασία, την κάνουμε πιο ευέλικτη και πιο ταχεία».

«Το πακέτο των αλλαγών», εξήγησε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, «συμπληρώνεται με τη μείωση του χρόνου κομματικής ζωής για διεκδίκηση εσωκομματικών αξιωμάτων, τροποποιήσεις των κανονισμών λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου, αναδόμηση – βελτίωση της οργανωτικής μας δουλειάς, καθώς και αλλαγές σε σχέση με τη διαχείριση των οικονομικών του Κόμματος».

«Δεν θα υπεισέλθω», συνέχισε, «σε λεπτομέρειες επειδή θέλω να επανέλθουμε στην αρχική μεγάλη εικόνα: την εικόνα ενός κόμματος ανανεωμένου σύμφωνα με τις επιταγές του 21ου αιώνα. Όπως είπα και πριν, η μεγαλύτερη έγνοια μας είναι να λαμβάνουμε τα μηνύματα του καιρού μας και να αναπροσαρμόζουμε τον βηματισμό μας σύμφωνα με τις επιταγές της νέας εποχής χωρίς να αλλάζουμε τον ιδεολογικό μας προσανατολισμό και χαρακτήρα. Θέλω εδώ να υπογραμμίσω ότι ένα είναι η σταθερότητα σε αρχές και άλλο είναι η στασιμότητα σε πρακτικές του χθες. Είναι η ιδεολογία μας που επιτάσσει αλλαγές, διαρκή εξέλιξη, συμμαχίες και μια διαρκή κίνηση μέσα στον λαό και την κοινωνία».

Ο θεσμός των Νέων Δυνάμεων

Στη συνέχεια ο Στέφανος Στεφάνου, ανέφερε πως, «το Καταστατικό Συνέδριο σηματοδοτεί για το ΑΚΕΛ ένα νέο ξεκίνημα. Ένα ξεκίνημα που διαφοροποιεί σε διάφορα επίπεδα τον εσωτερικό τρόπο της κομματικής λειτουργίας.Ένα ξεκίνημα όμως που εκφράζει επίσης την ενίσχυση της εξωστρέφειας στον τρόπο που το Κόμμα συνδιαλέγεται με την κοινωνία».

Πρόσθεσε πως, «τους τελευταίους μήνες συντελέστηκαν σημαντικές διεργασίες για τη μετεξέλιξη του θεσμού των Νέων Δυνάμεων σε μια ευρύτερη Κοινωνική Συμμαχία. Εκτίμησή μας είναι ότι αφενός οι Νέες Δυνάμεις ολοκλήρωσαν τον ιστορικό τους κύκλο και ο θεσμός πρέπει να αναδομηθεί. Αφετέρου, η δυναμική που δημιούργησε η απόφαση του Κόμματος για υποστήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας Μαυρογιάννη, όπως εκφράστηκε στο αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών, ανάδειξε την ανάγκη για τη δημιουργία μιας πολιτικής πλατφόρμας η οποία να συνενώνει και να εκφράζει προοδευτικούς ανθρώπους που προσδοκούν σε μια διαφορετική Κύπρο«.

«Βρισκόμαστε κοντά στη συνομολόγηση της Κοινωνικής Συμμαχίας. Αυτή θα αποτελεί μια πολιτική πλατφόρμα, που σε σχέση με τον θεσμό των Νέων Δυνάμεων, θα είναι ποιοτικά αναβαθμισμένος σε τρεις βασικούς πυλώνες:

 1. Θα στηρίζεται σε συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα η οποία θα αποτελεί την πυξίδα της συμπόρευσης ενός ευρύτερου προοδευτικού χώρου με το ΑΚΕΛ.
 2. Θα διαθέτει μια χαλαρή δομή, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στην Πλατφόρμα να έχει περισσότερη ορατότητα στην κοινωνία και καλύτερη αμφίδρομη σχέση με το Κόμμα.
 3. Θα δίνει τη δυνατότητα για αναβαθμισμένη συμμετοχή στις διαδικασίες συζήτησης και ζύμωσης του Κόμματος».

Θα κτίσουμε λοιπόν, είπε, «μαζί με φίλους και φίλες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, τη μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία πάνω σε άξονες όπως η λύση και η επανένωση, το κοινωνικό κράτος, η οικολογία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, η διαφάνεια και η λογοδοσία. Θα κτίσουμε τη μεγάλη συμμαχία που θα αλλάξει τους συσχετισμούς δυνάμεων και θα ανοίξει τον δρόμο για αλλαγές στη χώρα, στην κοινωνία, τη διακυβέρνηση, τους θεσμούς».

Σε σχέση με τον ρόλο του ΑΚΕΛ στο πολιτικό σκηνικό, ο Στέφανος Στεφάνου υπέδειξε πως το ΑΚΕΛ, «ασκεί τον ρόλο του ως η μεγάλη και συνεπής δύναμη της αντιπολίτευσης -ουσιαστικά ως η μόνη αντιπολίτευση- με υπευθυνότητα έναντι του λαού και της πατρίδας. Ασκεί αντιπολίτευση προοδευτική και κοινωνική. Αντιπολίτευση μαχητική και δημιουργική. Αντιπολίτευση από την σκοπιά των αναγκών της κοινωνίας, των εργαζομένων, των ευάλωτων ομάδων, της νέας γενιάς».

«Για κάθε τι που το ΑΚΕΛ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, στις αποφάσεις και τις παραλείψεις της, αντιπαραβάλλουμε τις προτάσεις μας, προτείνουμε λύσεις τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές. Αυτή είναι η δική μας στάση και δράση απέναντι σε μια κυβέρνηση που δυστυχώς μέχρι τώρα πελαγοδρομεί, απογοητεύει και κυρίως, δείχνει να ακολουθεί τα χνάρια της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού. Το δηλώνει άλλωστε αυτό δημόσια ο Ν. Χριστοδουλίδης για να μην αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι είναι συνεχιστής της διακυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού. Αυτή είναι η εξαγγελθείσα αλλαγή. Καθήλωση και εγκλωβισμός στο παρελθόν», πρόθσεσε.

Μάλιστα έδωσε το μήνυμα ενόψει των διπλών εκλογών του 2024 και τις βουλευτικές του 2026. «Έχουμε δύσκολες μάχες μπροστά μας: τη διπλή εκλογική αναμέτρηση του 2024 και δύο χρόνια αργότερα, τις βουλευτικές εκλογές του 2026. Είναι απόλυτη πεποίθησή μου ότι κάνοντας τις απαραίτητες καταστατικές αλλαγές, σε συνδυασμό με το περαιτέρω άνοιγμα του Κόμματος στην κοινωνία και την ενίσχυση της παρέμβασής μας στο πεδίο των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων, θα ανεβάσουμε το ΑΚΕΛ στη θέση που του αξίζει».

«Πρώτο στις καρδιές των πολιτών. Πρώτη δύναμη στη δράση στη Βουλή, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην ευρωβουλή. Μπροστάρη στους κοινωνικούς αγώνες. Προϋπόθεση για να επιτύχουμε τους στόχους μας είναι ένα ισχυρό, ένα ενωμένο και σφριγηλό ΑΚΕΛ. Ένα ανανεωμένο, δυνατό, σύγχρονο, μεγάλο κόμμα της Αριστεράς που θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις. Μαζί, ενωμένοι σαν μια γροθιά, θα το επιτύχουμε. Για τον λαό μας. Για την Κύπρο μας. Όπως κάνουμε για εκατό σχεδόν χρόνια. Όπως θα συνεχίσουμε να κάνουμε για άλλα εκατό χρόνια», κατέληξε στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΣΥΡΙΖΑ: Η Γεροβασίλη ανθυποψήφια του Κασσελάκη – Πρόταση για εκλογές στις 10 Μαρτίου

Με εντάσεις, αιχμές και ευθείες βολές, αλλά και με τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις να έχουν φουντώσει, είναι σε εξέλιξη η τρίτη ημέρα εργασιών του Συνερίου...

Βασιλιάς Κάρολος: Ετοιμάζει τον Ουϊλιαμ για την διαδοχή – Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του

Τον πρωτότοκο γιο του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, ξεκίνησε να προετοιμάζει για διάδοχό του ο βασιλιάς Κάρολος, καθώς -σύμφωνα με τον βασιλικό εμπειρογνώμονα και συγγραφέα Τομ...

Πόλεμος στην Ουκρανία: 2 χρόνια αιματοχυσίας – Ο βαρύς φόρος αίματος και οι απώλειες των εμπόλεμων

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα δύο χρόνια εχθροπραξιών και αιματοχυσίας που ακολούθησαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο ακριβής...

ΥΡΙΖΑ: Θρίλερ διαβουλεύσεων – Τα νέα δεδομένα στην εσωκομματική αρένα

Οργιώδεις είναι και σήμερα οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, με το τοπίο να παραμένει ρευστό τόσο ως προς το ποιος θα αντιπαρατεθεί στη νέα εσωκομματική...

Επενδυτικές ευκαιρίες και Γάζα στο μενού της συνάντησης Μητσοτάκη με τον εμίρη του Κατάρ

Με τον εμίρη του Κατάρ, Tamim bin Hamad Al Thani, συναντήθηκε στην Ντόχα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν την...

Πάμελα Σάμελ: Πέθανε η Μις Μάνιπενι του Τζέιμς Μποντ

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Βρετανίδα ηθοποιός Πάμελα Σάλεμ, που έγινε ευρέως γνωστή από την εμφάνισή της στην ταινία Τζέιμς Μποντ «Ποτέ μην...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!