Όροι από δικαστήριο Βάσεων στον 14χρονο που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

Ενώπιον δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας παρουσιάστηκε σήμερα ο 14χρονος, από την επαρχία Λάρνακας, ο οποίος συνελήφθη χθες από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, σε γυμνάσιο της επαρχίας Λάρνακας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τις Βρετανικές Βάσεις, ο νεαρός δεν απάντησε στην κατηγορία που του απαγγέλθηκε, δηλαδή της παιδικής πορνογραφίας, μέχρι να συμβουλευτεί δικηγόρο. Ωστόσο του τέθηκαν συγκεκριμένοι όροι με τους οποίους θα πρέπει να συμμορφώνεται μέχρι να ξαναπαρουσιαστεί στο δικαστήριο των Βάσεων.

Συγκεκριμένα στον ανήλικο απαγορεύθηκε η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών όπως τηλέφωνο, lap-top, tablet και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, η χρήση διαδικτύου και η επαφή με τα «θύματα» και άλλους που μπορεί να επηρεάσουν την υπόθεση.

Ακόμα ο νεαρός κλήθηκε να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς του σχολείου.

Το δικαστήριο όρισε την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου προκειμένου ο νεαρός να απαντήσει στην κατηγορία που αντιμετωπίζει.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου,έγινε καταγγελία από το σχολείο για την υπόθεση στην Αστυνομία των Βάσεων.

Βάσει της καταγγελίας εξασφαλίστηκε και εκτελέστηκε ένταλμα έρευνας στην κατοικία του 14χρονου υπόπτου ο οποίος και συνελήφθη.

Ο ύποπτος έδωσε γραπτή κατάθεση στην οποία φέρεται να παραδέχθηκε ενοχή στην υπόθεση και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ πως  αυτόαναμένει την ολοκλήρωση της έρευνας της Αστυνομίας.

Εξάλλου από την Αστυνομία της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ πως παρά το γεγονός ότι το θέμα εξετάζεται από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, εντούτοις σε περίπτωση που ζητηθεί βοήθεια, αυτή θα παρασχεθεί μέσω της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σημειώνεται ότι το σχολείο απέστειλε χθες μήνυμα στους γονείς στο οποίο απολογείται «για την αναταραχή που προκλήθηκε» σχετικά με την υπόθεση.

Ακόμα ενημερώνει πως το σχολείο «δεν έχει ευθύνη για αυτά που έγιναν, τα οποία έγιναν εκτός σχολείου σε βραδινό χρόνο. Το σχολείο τα πληροφορήθηκε στις δέκα χθες το πρωί και έδρασε άμεσα, δόθηκε το θέμα στην Αστυνομία των Βάσεων και την υπόθεση χειρίζεται ειδική Υπηρεσία των Βρετανικών Βάσεων», αναφέρεται στο μήνυμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ενημέρωσε το «υπουργικό συμβούλιο» για τη Νέα Υόρκη ο Τατάρ

Tο «υπουργικό συμβούλιο» ενημέρωσε χθες Πέμπτη για το άτυπο δείπνο στη Νέα Υόρκη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ κατά την έναρξη της συνεδρίας. Σύμφωνα με...

Αύξηση στην τιμή 23 βασικών προϊόντων τον Σεπτέμβριο

Η συγκρατημένη αύξηση του πληθωρισμού τον Σεπτέμβριο, κατά 0,7%, σε ετήσια βάση, αντικατοπτρίζεται και στις τιμές των περισσότερων κατηγοριών προϊόντων που καταγράφει το παρατηρητήριο...

Όροι από δικαστήριο Βάσεων στον 14χρονο που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

Ενώπιον δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας παρουσιάστηκε σήμερα ο 14χρονος, από την επαρχία Λάρνακας, ο οποίος συνελήφθη χθες από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων σε...

Κατανόηση των φορολογικών επιπτώσεων για τα κέρδη του διαδικτυακού καζίνο στην Κύπρο

Η Κύπρος φιλοξενεί μερικούς από τους πιο συναρπαστικούς ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο που προσελκύουν ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Λοιπόν, όσο περισσότεροι...

Οι μυστικές συνομιλίες του Έλον Μασκ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν – Τι πληροφορίες ανταλλάσσουν οι δύο άνδρες;

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη και βασικός παράγοντας των διαστημικών προσπαθειών των ΗΠΑ είναι σε τακτική επικοινωνία με τον «μεγάλο εχθρό»: τον Ρώσο πρόεδρο. Οι...

Κέρδη καταγράφει την Παρασκευή το ΧΑΚ

Κέρδη παρουσιάζει στην τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης, στις 12:39, βρισκόταν στις 199,74 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!