27.9 C
Nicosia
Δευτέρα 16 Σεπτέμβριος 2024 | 21:49

«Φωνάζουν» γονείς και δάσκαλοι – Ζητούν άμεση εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία – «Επικίνδυνη καθυστέρηση»

Την έντονη αντίδραση γονέων και δασκάλων προκαλεί το γεγονός ότι ακόμη δεν άρχισε η εγκατάσταη κλιματιστικών στα σχολεία, με την Πρόεδρο της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου να τονίζει την ανάγκη για επίσπευση των διαδικασιών και οριστική επίλυση του θέματος, ξεκαθαρίζοντας την ίδια ώρα ότι αναγνωρίζεται η πολιτική βούληση.

Η κ. Βασιλείου προέβη σε δηλώσεις στο Δημοτικό Σχολείο Λυμπιών το οποίο δεν διαθέτει ούτε κλιματιστικά, ούτε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

«Οι ακραίες θερμοκρασίες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, δεν μπορούν να αφήσουν αμέτοχους τόσο τους Οργανωμένους Γονείς Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης όσο και την ΠΟΕΔ. Οι πολύ ψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την σκόνη και την υγρασία, δημιουργούν τις πλέον ακατάλληλες συνθήκες για παιδιά, εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν στη διαδικασία της μάθησης και ταυτόχρονα τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η υγεία τους.»

Αναγνωρίζουν, όπως ανέφερε, την πολιτική βούληση του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης για επίλυση του προβλήματος, ωστόσο επεσήμανε την άμεση ανάγκη για επίσπευση όλων των διαδικασιών που απαιτούνται από πλευράς της Κυβέρνησης για να εγκατασταθούν όσο το δυνατόν το συντομότερο τα κλιματιστικά στις αίθουσες διδασκαλίας.

«Θεωρούμε επικίνδυνη την όποια επιπλέον καθυστέρηση και είναι ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών να προχωρήσουν τάχιστα τις διαδικασίες. Το τριετές χρονοδιάγραμμα, με δεδομένες αυτές τις ακραίες συνθήκες που ήρθαν για να μείνουν, θα πρέπει να αναθεωρηθεί και να επισπευθεί.»

«Αυτό δεν είναι αρκετό» επισημαίνει η κ. Βασιλείου αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που γίνονται για να προχωρήσει η διαδικασία.«Καλούμε την Κυβέρνηση και το ΥΠΑΝ όπως άμεσα προχωρήσει με την εγκατάσταση κλιματιστικών σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας. Σημειώνουμε ακόμη ότι σε πολύ λίγες μέρες αρκετά σχολεία θα λειτουργήσουν ως θερινά και ως εκ τούτου θα πρέπει και αυτό να ληφθεί υπόψιν στον προγραμματισμό του ΥΠΑΝ.»

Κάλεσε τους αρμόδιους φορείς να αξιολογούν εγκαίρως τα δεδομένα και σε συνεργασία με την Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες, μέχρι να δοθεί οριστική λύση, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι αυτοσκοπός η διακοπή μαθημάτων και το κλείσιμο των σχολείων.

Μεταξύ των μέτρων που αναφέρει είναι και το ενδεχόμενο της διακοπής των μαθημάτων και της αποχώρησης των παιδιών νωρίτερα από το σχολείο ή ακόμα και το κλείσιμο των σχολικών μονάδων.

Κατέληξε αναφέροντας ότι οι Οργανωμένοι Γονείς και η ΠΟΕΔ θα συνεχίσουν να πιέζουν προς κάθε κατεύθυνση για οριστική επίλυση του θέματος το συντομότερο δυνατόν, με κύριο μέλημα τις αξιοπρεπείς συνθήκες χωρίς να κινδυνεύει η υγεία κανενός.

Ερωτηθείσα για τις αποφάσεις του Υπουργείου, επεσήμανε ότι αυτές αφορούν 50 σχολεία και τονίζει ότι δεν είναι 50 τα σχολεία σε όλη την Κύπρο, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά την ανάγκη για άμεση εγκατάστασή τους.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι θα συνεχίσουν ή θα επαναληφθούν και το καλοκαίρι του 2025, δεν μπορεί να τεθεί άλλο μέτρο πέρα από την εγκατάσταση κλιματιστικών σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Σκληρές δηλώσεις Χριστοδουλίδη για τα έκτροπα στα γήπεδα – Η ηγεσία της ΚΟΠ να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην κρύβεται

Η ηγεσία της ΚΟΠ και ο Πρόεδρος της να αναλάβουν τις ευθύνες τους είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναφορικά με...

Iράν: Διαψεύδει ότι προμήθευσε με πυραύλους τη Ρωσία

 Την ώρα που δυτικές χώρες κατηγορούν την Τεχεράνη για παραδόσεις βαλλιστικών πυραύλων στην Ρωσία τον Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του...

Χρυσοχοΐδης: Ο Έβρος είναι θωρακισμένος

«Είμαστε όλοι εδώ, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελληνική Αστυνομία, και προστατεύουμε τα σύνορα της χώρας, εγγυόμαστε την ασφάλεια της Ελλάδας», διεμήνυσε τη Δευτέρα από τις Καστανιές...

Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στη Ρουμανία

Σεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών σημειώθηκε στην κεντρική Ρουμανία, σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC). Σύμφωνα με μαρτυρίες στο EMSC, ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές...

Ψάχνει μόνιμη στέγη ανηλίκων το Υφ. Πρόνοιας, «έκτακτη ανάγκη» οι στέγες ηλικιωμένων

Σε αναζήτηση μόνιμων λύσεων για τη στέγαση ασυνόδευτων ανηλίκων βρίσκεται το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, ανέφερε τη Δευτέρα στη Βουλή η Υφυπουργός, Μαριλένα Ευαγγέλου, προσθέτοντας...

Πρόστιμο €1.500 και κατάσχεση φαρμάκων για άλογα στο οδόφραγμα Αγ. Δομετίου

Κτηνιατρικά φαρμακευτικά προϊόντα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων σε όχημα οδηγού που μετέβαινε από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές, στο οδόφραγμα του...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!