25.1 C
Nicosia
Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2024 | 1:42

Υπ.Δικαιοσύνης για έκτροπα στη Λεμεσό: Να αναζητηθούν οι τρύπες των υπόλοιπων συναρμοδίων υπηρεσιών

Την ανάγκη να αναζητηθούν οι τρύπες των υπόλοιπων συναρμοδίων υπηρεσιών επεσήμανε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μάριος Χαρτσιώτης, σχολιάζοντας τα όσα έλαβαν χώρα χθες βράδυ στη Λεμεσό, πριν και μετά την απόφαση για διακοπή του παιχνιδιού Απόλλων – ΑΕΛ.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Χαρτσιώτης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα πλάνα ετοιμάστηκαν από την ηγεσία της Αστυνομίας, που έδειξε την ετοιμότητα της να ανταποκριθεί. Σημείωσε μάλιστα πως «δεν πρέπει να αναζητούμε μόνο τρύπες της Αστυνομίας, αλλά είναι η ώρα να αναζητηθούν οι τρύπες των υπόλοιπων συναρμοδίων υπηρεσιών, όπως σωματεία, την ΚΟΠ και τα στάδια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτούς ψάχνει η Αστυνομία για τα επεισόδια στο Απόλλων-ΑΕΛ – Τέσσερις συλλήψεις

Σημείωσε εξάλλου πως «αν κάποιος αναλογιστεί τι υπήρχε εντός και εκτός γηπέδου, ας αναλογιστεί τι θα γινόταν αν διεξαγόταν ο αγώνας, αλλά και τι έγινε που δεν ξεκίνησε ο αγώνας. Φθάσαμε στο σημείο να ρίχνουν φωτοβολίδες με πιστόλι κι ας θυμηθούμε τι έγινε πρόσφατα στην Αθήνα με την επίθεση με πιστόλι, όταν σκοτώθηκε αστυνομικός».

Σχολιάζοντας την κατάσταση, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι «δεν μιλάμε για ανθρώπους, μιλάμε για κάτι άλλο. Έριχναν πέτρες, φωτοβολίδες και μολότοφ. Ακόμη και 500 να ήταν οι αστυνομικοί χθες, δεν θα αποτρεπόταν οτιδήποτε. Ήταν προσχεδιασμένα και προμελετημένα τα επεισόδια».

Για την απόφαση για διακοπή του αγώνα, σημείωσε πως «ψες ήμουν σε επαφή με τον Αρχηγό και σε επαφή μου με τον υπεύθυνο ασφαλείας, διαπίστωσα ότι ο υπεύθυνος ασφαλείας είχε δημιουργήσει άποψη ότι ο αγώνας θα άρχιζε με πλήρη ανασφάλεια. Για τους λόγους που αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, ήταν άκρως επικίνδυνο να αρχίσει ο αγώνας. Είναι κρίμα, γιατί στον αγώνα παρευρέθηκαν χιλιάδες υγιείς φίλαθλοι».

Στάθηκε επίσης και στο Νομοσχέδιο που εκκρεμεί στη Βουλή, το οποίο όπως είπε «όχι μόνο δεν προωθήθηκε ως κατεπείγον, αλλά βρήκε απέναντί του πολλούς που διαφώνησαν. Η νομοθεσία δίνει τα όπλα στην Πολιτεία, εάν προχωρήσει και ψηφιστεί, ώστε η Αστυνομία να αναλαμβάνει την απόφαση για το αν θα ξεκινά ή όχι ένας αγώνας και δεν θα επαφίεται στην ΚΟΠ».

«Δεχόμαστε επικρίσεις από κάποιους, δώσαμε δεύτερη ευκαιρία»

Στις επικρίσεις που δέχεται η Αστυνομία, απάντησε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Χρήστος Ανδρέου, ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα που έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο, πριν την αναμέτρηση, τονίζοντας πως οι οπαδοί επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και έσπασαν τις εισόδους για να εισέλθουν στο γήπεδο.

Πριν ξεκινήσει ο αγώνας, στις 18:45, είπε ο κ. Ανδρέου, «οι οπαδοί της ΑΕΛ έφθασαν οργανωμένα, έπεσε φωτοβολίδα στο γήπεδο και άλλη μία εκτός γηπέδου με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά. Έξω από την είσοδο τα μέλη της ΜΜΑΔ περίμεναν για έλεγχο, τους έριξαν σπρέι και έσπασαν τον κλοιό, μπαίνοντας στο γήπεδο».

Όπως υπέδειξε «έχουν σπάσει την είσοδο, δεν είναι αντικείμενα που συγκρατούνται. Κάποιοι πήδηξαν από πάνω, κάποιοι έσπασαν την είσοδο. Ενημερώθηκε ο υπεύθυνος του σταδίου. Έγινε ανακοίνωση να εξέλθουν, δεν το έπραξαν και μετά από εισηγήσεις της Αστυνομίας αποφάσισε ο διαιτητής να μην ξεκινήσει ο αγώνας. Ενημερώσαμε τον διαιτητή ότι κάποιοι δεν βγήκαν και εκείνος έχει την απόφαση αν θα ξεκινήσει ή όχι ο αγώνας, ξεκάθαρο».

Σε σχέση με το άναμμα πυρσών στην κερκίδα του Απόλλωνα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας σχολίασε πως «μεγάλος αριθμός οπαδών του Απόλλωνα, μετά την ανακοίνωση για διακοπή, άναψαν πυρσούς και φωτοβολίδες. Υπεύθυνοι για τους ελέγχους είναι οι επιτηρητές. Εμείς από την αρχή δηλώσαμε ότι θα βοηθούμε τους επιτηρητές. Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζουμε επικίνδυνα αντικείμενα στα γήπεδα, είτε σε ψευδοτάβανα, είτε στο γήπεδο».

Δεχομαστε επικρίσεις από κάποιους, ανέφερε υποστηρίζοντας ότι «από τα όσα έγιναν, η Αστυνομία έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία για να ξεκινήσει ο αγώνας. Δεν ξέραμε τι άφησαν στην εξέδρα, άρα έπρεπε να αδειάσει όλη η κερκίδα για να γίνει έλεγχος. Ο Αρχηγός ζήτησε ενδελεχή έρευνα. Από τα βίντεο που είδαμε, οι οπαδοί έδειξαν τις προθέσεις τους. Η Αστυνομία εκπόνησε σχέδιο, αλλά αντιλαμβάνεστε όταν φθάνουν 1000 άτομα σε ένα στάδιο και από την άλλη οι αστυνομικοί είναι 300. Αναμένουμε να υποβληθούν αυστηρές ποινές και οι υπόλοιποι φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Υποβλήθηκε σε επέμβαση ένας αστυνομικός, άλλοι δύο τραυματίες

Την ίδια ώρα, σε σχέση με τους τραυματίες αστυνομικούς, από τα επεισόδια, ο Χρήστος Ανδρέου είπε ότι ένα μέλος της δύναμης υπέστη συντριπτικό κάταγμα στο πόδι από ρίψη φωτοβολίδας.

Δεύτερη αστυνομικός, φέρει εγκαύματα στα άνω και κάτω άκρα της, επίσης από φωτοβολίδα, ενώ τρίτος αστυνομικός, ο οποίος είναι και ο πιο σοβαρά τραυματίας, υπέστη κάταγμα επιγονατίδας και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Διευκρίνισε εξάλλου ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν από την πλευρά της ΑΕΛ.

Καταδικάζει την επίθεση σε αστυνομικούς ο ΣΑΚ

Ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου καταδικάζει την απαράδεκτη επίθεση που δέχθηκαν μέλη της Αστυνομίας στον ποδοσφαιρικό αγώνα Απόλλων – ΑΕΛ στην Λεμεσό κατά την εκτέλεση του καθήκοντος τους και καλεί για παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

«Ακόμα μια περίπτωση που αποδεικνύει την επικινδυνότητα του λειτουργήματος του Αστυνομικού, ο οποίος καλείται ανά πάσα στιγμή να πατάξει το έγκλημα προς όφελος του κοινού καλού, θέτοντας σε άμεσο και σοβαρό κίνδυνο την ίδια του τη ζωή», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΑΚ.

Η επίθεση εναντίον των Αστυνομικών, προστίθεται, «είναι αδιαμφισβήτητα επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας». Ως ΣΑΚ, σημειώνεται, «αναμένουμε την άμεση και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων καθώς η Πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να ενισχύουν το κύρος και την αξιοπρέπεια του Αστυνομικού, όπως είθισται σε όλες τις ευνομούμενες και δημοκρατικές χώρες».

«Παραμένουμε στο πλευρό των συναδέλφων που έχουν τραυματιστεί», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΑΚ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική

Το πρόγραμμα της Cyprus League by Stoiximan από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική ανακοίνωσε σήμερα η ΚΟΠ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρόγραμμα έχει...

Συσκευές επικοινωνίας της Χεζμπολάχ εξερράγησαν στον Λίβανο -3 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες (φωτό)

Συσκευές επικοινωνίας που χρησιμοποιούνταν από την Χεζμπολάχ εξερράγησαν αργά σήμερα το απόγευμα στο νότιο τμήμα της χώρας και στα νότια προάστια της πρωτεύουσας Βηρυτού,...

Ο Σερ Στέλιος απένειμε για δεύτερη χρονιά βραβεία νεανικής επιχειρηματικότητας

Για δεύτερη χρονιά, ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου, δημιουργός και ιδιοκτήτης της easy family of brands και ιδρυτής και πρόεδρος του Stelios Philanthropic Foundation βράβευσε τη...

Ακυρώνει πρόστιμο της Κομισιόν κατά της Google για την υπηρεσία AdSense το ΓΔΕΕ

Στην ακύρωση της απόφασης της Κομισιόν με την οποία είχε επιβληθεί πρόστιμο 1,5 δισ. ευρώ στην Google για τον τρόπο λειτουργίας της διαφημιστικής πλατφόρμας AdSense, επικυρώνοντας...

Μικρό αεροσκάφος με τρεις επιβάτες χάθηκε, ενώ πετούσε από Ιταλία προς Γαλλία

Ένα μικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν τρεις Γάλλοι χάθηκε από το πρωί της Τρίτης στη βορειοκεντρική Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία ορεινών διασώσεων της...

Πτώση σημείωσε το ΧΑΚ

Σε πτωτική πορεία επανήλθε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου μετά τα κέρδη της Τρίτης. Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 182,71 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!