28.8 C
Nicosia
Σάββατο 28 Σεπτέμβριος 2024 | 19:23

Υπό 8ήμερη κράτηση 26χρονος για την απόδραση 42χρονου ισοβίτη – Ποιες μαρτυρίες εξασφάλισε η Αστυνομία

Διάταγμα κράτησης 8 ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον του 26χρονου που συνελήφθη την Παρασκευή ως ύποπτος σε σχέση με την υπόθεση που αφορά την απόδραση του 42χρονου ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους από την πατρική του κατοικία στα Χολέτρια της Πάφου.

Όπως προκύπτει από όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο το Σάββατο ανακρινόμενος ο 26χρονος ανέφερε πως ήταν κατάδικος στις Κεντρικές Φυλακές και πως διατηρούσε πολύ καλές φιλικές σχέσεις με τον 42χρονο ισοβίτη.

Ο 26χρονος είναι ύποπτος τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος , της παροχής συνδρομής για διαφυγή προσώπου που τελεί υπό νόμιμη κράτηση και της παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών, που διαπράχτηκαν μεταξύ άγνωστης ημερομηνίας και 26ης Σεπτεμβρίου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης οι εξετάσεις βρίσκονται στο αρχικό στάδιο, έχουν ληφθεί 38 καταθέσεις και έγιναν 17 έρευνες, ενώ για την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου χρειάζονται ακόμη 56 περίπου καταθέσεις. Επίσης θα γίνουν υποδείξεις σκηνών με τη συμμετοχή του υπόπτου στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού. Καταθέσεις θα ληφθούν και από κρατούμενους στις Κεντρικές Φυλακές, οι οποίοι βρίσκονται στην ίδια πτέρυγα όπου βρισκόταν ο 42χρονος ισοβίτης.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης Ανδρόνικος Τσαππής, από τις επιτόπιες εξετάσεις που έγιναν εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι  αυτοκίνητο μάρκας Mercedes , χρώματος ασημί με φιμέ μαύρα γυαλιά περιφερόταν μεταξύ των ωρών 11:00 – 11:30  εντός του χωριού Χολέτρια και συγκεκριμένα πλησίον του Δημοτικού Σχολείου Χολετριών που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την κατοικία του 42χρονου ισοβίτη.

Περαιτέρω ανέφερε εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι στις 26 Σεπτεμβρίου, ενώ πολίτης κατευθυνόταν με το ιδιωτικό του όχημα προς το χωριό Χολέτρια είδε στην οδό Ελλάδος ένα πρόσωπο το οποίο φαινόταν αναστατωμένο να βρίσκεται στην μέση του δρόμου και να της κάνει σήμα με το χέρι του να προχωρήσει.

Κατά τον χρόνο που είδε το πιο πάνω πρόσωπο η μάρτυρας αντιλήφθηκε  ότι στην αριστερή πλευρά του δρόμου ήταν σταθμευμένο ένα αυτοκίνητο τύπου Mercedes  χρώματος ασημί με μαύρα φιμέ γυαλιά . Επίσης είδε από το ανοιχτό παράθυρο του οδηγού ότι εντός του πιο πάνω αυτοκινήτου  υπήρχαν δύο πρόσωπα στις μπροστινές θέσεις οδηγός και συνοδηγός. Αργότερα την ίδια ημέρα και με την δημοσίευση της φωτογραφίας του δραπέτη στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η γυναίκα τον αναγνώρισε ως  το πρόσωπο που είδε κατά τον πιο πάνω χρόνο  να βρίσκεται στη μέση του δρόμου και να της κάνει σήμα να προχωρήσει και ενημέρωσε σχετικά την Αστυνομία.

Ακόμη είπε ο εξεταστής της υπόθεσης εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι στις 26 Σεπτεμβρίου, ενώ πολίτης κατευθυνόταν από τα Χολέτρια προς την Πάφο, είδε έναν άντρα να εισέρχεται στα πίσω καθίσματα αυτοκινήτου τύπου Mercedes μοντέλο Ε 200 χρώματος ασημί με μαύρα φιμέ γυαλιά το οποίο βρισκόταν σταματημένο στην αριστερή άκρη του δρόμιου στην οδό Ελλάδος στα Χολέτρια.

Ο άντρας αυτός σύμφωνα με τον μάρτυρα φορούσε άσπρη κοντομάνικη φανέλα, γυαλιά ηλίου χρώματος καφέ, και παντελόνι πιθανόν μακρύ χωρίς όμως να προσέξει το χρώμα του. Μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας του ισοβίτη στα ΜΜΕ ο πιο πάνω πολίτης τον αναγνώρισε ως το πρόσωπο που είδε να εισέρχεται  στα πίσω καθίσματα του πιο πάνω οχήματος.

Ο μάρτυρας αυτός, αφού αναζήτησε μέσω του διαδικτύου φωτογραφία οχήματος ίδιας μάρκας μοντέλου και χρώμαστος με αυτό στο οποίο είδε τον άντρα να εισέρχεται την εκτύπωσε και την παρέδωσε στην Αστυνομία αναφέροντας ότι πρόκειται για το ίδιο όχημα.

Όπως αναφέρθηκε από τον εξεταστή της υπόθεσης στο Δικαστήριο με βάση τις πιο πάνω πληροφορίες ελέγχθηκαν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης υποστατικών που βρίσκονται πλησίον της οδού όπου θεάθηκε το πιο πάνω όχημα να κινείται. Από την αξιολόγηση των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης διαπιστώθηκε η ώρα 10:43 να καταγράφεται αυτοκίνητο μάρκα Mercedes, χρώματος ασημί με μαύρα φιμέ γυαλιά του οποίου διακρίνονται τα τελευταία τρία ψηφία να περνά από την οδό Ελλάδος στα Χολέτρια.

Αφού, όπως είπε, έγινε αναζήτηση μέσω του μηχανογραφημένου συστήματος της Αστυνομίας με βάση τη μάρκα, το μοντέλο, το χρώμα και τον χρόνο κατασκευής του οχήματος και τα τρία τελευταία ψηφία που εξασφαλίστηκαν  διαπιστώθηκε ότι το μόνο όχημα που ταυτίζεται με τα πιο πάνω στοιχεία είναι όχημα με συγκεκριμένο αριθμό εγγραφής ιδιοκτησίας 51χρονου  από την Λεμεσό.

Όπως αναφέρθηεκ στο Δικαστήριο ο 51χρονος είναι πατέρας του 26χρονου που συνελήφθη  ο οποίος από εξετάσεις που έγιναν μέσω των Κεντρικών Φυλακών διαπιστώθηκε ότι από τις 22.10.21 μέχρι την 1η Μαρτίου του 2024 βρισκόταν κατάδικος στην ίδια πτέρυγα στις Κεντρικές Φυλακές μαζί με τον δραπέτη, με τον οποίο διατηρούσαν φιλικές σχέσεις. Ο 26χρονος είχε αποφφυλακιστεί στις 28.8.2024.

Τέλος από τις εξετάσεις που έγιναν σε συνεργασία με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων διαπιστώθηκε μέσω κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης ότι το όχημα με τους ίδιους αριθμούς εγγραφής θεάθηκε να περνά τη σήρραγα προς Πάφο. Ακολούθησε η σύλληψη του 51χρονου και του 26χρονου γιού του ωστόσο ο 51χρονος αφέθηκε ελεύθερος αφού δεν προέκυψε τίποτε εναντίον του.

Ανακρινόμενος ο 26χρονος ανέφερε πως ήταν κατάδικος στις Κεντρικές Φυλακές και πως διατηρούσε πολύ καλές φιλικές σχέσεις με τον 42χρονο ισοβίτη.  Πριν μια περίπου εβδομάδα ανέφερε τον πήρε τηλέφωνο μέσω instagram ο ισοβίτης και του είπε ότι θα ερχόταν ένας ανιψιός του στα Χολέτρια με λεωφορείο και να πάει να τον πιάσει με το αυτοκίνητο του.

Του είπε να περιμένει τον ανιψιό του στη στάση των λεωφορείων στον κύριο δρόμο στα Χολέτρια και πως το λεωφορείο θα έφτανε εκεί στις 11:00 – 13:00. Μάλιστα ο ισοβίτης ρώτησε τον 26χρονο με ποιο αυτοκίνητο θα πήγαινε και αυτός  είπε με Mercedes.

O 26χρονος που έφτασε πιο νωρίς στο χωριό δέχτηκε εκ νέου τηλέφωνο μέσω instagram  από τον ισοβίτη λέγοντας του ότι θα κατάφτανε ο ανιψιός του στο μέρος σε 15- 20 λεπτά. Περί 11:40 είδε τον ισοβίτη να κατευθύνεται στο αυτοκίνητό του κρατώντας μια μαύρη σακούλα και μια τσάντα πλάτης και λέγοντας του ‘φύε φύε’.

Σε κάποια στιγμή είπε ο 26χρονος, ο ισοβίτης κάθησε στα πίσω καθίσματα  εισήλθαν στον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Λεμεσού και του είπε να τον αφήσει μετά την έξοδο του  Ύψωνα κοντά στις αποθήκες DHL,  ενώ ανέφερε πως δεν είδε προς τα που κατευθύνθηκε ο ισοβίτης.

Επιπρόσθετα είπε ο κ. Τσαππής η συσκευή κινητού τηλεφώνου του υπόπτου θα σταλεί στο Δικανικό Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Δεδομένω (Δ.Ε.Η.Δ) του Αρχηγείου Αστυνομίας για να τύχει εξειδικευμένων εξετάσεων ενώ τα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από το όχημα θα εξεταστούν επιστημονικά.  Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε πως μέχρι στιγμής ο δραπέτης δεν εντοπίστηκε και πως από την πρώτη στιγμή γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του. Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και διέταξε την 8ήμερη κράτηση του 26χρονου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ρωσία: 13 νεκροί από έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων

Η Ρωσία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν του Βόρειου Καυκάσου την...

ΑΚΕΛ: Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός Αστυνομίας δεν θα αναλάβουν ευθύνη για τον δραπέτη

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ με αφορμή την απόδραση του ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους, ρίχνοντας πυρά σε Υπουργό Δικαιοσύνης και Αρχηγό Αστυνομίας. Από τα πυρά του ΑΚΕΛ...

Ελλάδα: Επιδείνωση του καιρού Κυριακή και Δευτέρα

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται στη χώρα μας την Κυριακή και τη Δευτέρα με πολύ ενισχυμένους ανέμους, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και με κατά τόπους...

Κέρκυρα: Η σύζυγος ομολόγησε τον φόνο του 68χρονου

Γρήγορα εξιχνιάστηκε η δολοφονία 68χρονου στην Κέρκυρα, μετά την ομολογία της συζύγου του ότι εκείνη του κατάφερε το θανατηφόρο χτύπημα τα ξημερώματα με μαχαίρι...

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

Σεισμός 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Ζάκυνθο. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 15:18 το μεσημέρι στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στα νησιά Στροφάδες και...

Iran Air: Ακυρώνει τις πτήσεις προς Βηρυτό

Ο ιρανικός αερομεταφορέας Iran Air ανέστειλε όλες τις πτήσεις προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Ειδικότερα, την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές του...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!