35.8 C
Nicosia
Κυριακή 24 Αυγούστου 2025 | 18:08

Σωματείο Κεραυνός: Έκκληση προς Ολγκίν να ζητήσει την απελευθέρωση των 5 Ε/κ

Ο Κεραυνός Στροβόλου ζητά από τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις πρεσβείες των Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στην Κύπρο να ασκήσουν πιέσεις προς την Τουρκία για άμεση απελευθέρωση των Ελληνοκύπριων που κρατούνται στα κατεχόμενα. Παράλληλα, απευθύνει έκκληση προς την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν να θέσει το θέμα ως επιτακτική ανάγκη, κατά την επόμενη επίσκεψή της στο νησί την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο Κεραυνός Στροβόλου ζητά από την Πολιτεία να συνεχίσει ακόμα πιο εντατικά τις πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες και πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση και όλους τους συμπατριώτες μας να συνταχθούν στην προσπάθεια για την απελευθέρωση του Αντιπρόεδρου του Σωματείου, Αντρέα Κυπριανού του διευθυντή του σταδίου “Κώστας Παπαέλληνας” Άκη Γρηγορίου, και των συζύγων τους Άννης Κυπριανού και Νίκης Γρηγορίου που κρατούνται παράνομα στα κατεχόμενα.

Το Σωματείο με ανακοίνωσή του τοποθετείται για πρώτη φορά στην παράνομη κράτηση των Ελληνοκυπρίων και αφού την καταδικάζει προσθέτει ότι «οι φτιαχτές και ανυπόστατες κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί ουδόλως σχετίζονται με πραγματικά γεγονότα, τα οποία γεγονότα είναι η απλή μετάβαση προσφύγων στις υπό κατοχή περιουσίες τους».

Ο Κεραυνός θίγει την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος,καθώς πρόκειται για άτομα προχωρημένης ηλικίας, με αποδεδειγμένα προβλήματα υγείας, αναφέροντας περαιτέρω ότι η κατάσταση της ψυχικής τους υγείας έχει δεχτεί τεράστιο πλήγμα από την παρατεταμένη και αδικαιολόγητη στέρηση των βασικών τους ελευθεριών, καθώς και από την κωλυσιεργία και την καθυστέρηση που εσκεμμένα οι κατοχικές αρχές επιδεικνύουν για δικούς τους λόγους και σκοπούς.

Το Σωματείο σημειώνει ότι ο Κεραυνός Στροβόλου και ειδικά ο Αντρέας Κυπριανού και ο Άκης Γρηγορίου «αποδεδειγμένα πρωτοστάτησαν στην καθιέρωση αθλητικών και κοινωνικών δεσμών μεταξύ του Κεραυνού Στροβόλου και της τουρκοκυπριακής κοινότητας» και στο γεγονός ότι παιδιά Τ/κ επιλέγουν να είναι κάθε απόγευμα στις ελεύθερες περιοχές και να προπονούνται και να αγωνίζονται στις ομάδες του Σωματείου.  Παιδιά Τουρκοκυπρίων αγωνίζονται στις ομάδες καλαθόσφαιρας εφήβων και κορασίδων του Κεραυνού, όπως και στις ακαδημίες ποδοσφαίρου και αντισφαίρισης που φιλοξενούνται στο αθλητικό κέντρο στο Στρόβολο, προσθέτει.

Περαιτέρω, υπενθυμίζει ότι Τουρκοκύπριοι αθλητές του Κεραυνού κλήθηκαν να αγωνιστούν στις εθνικές ομάδες της Κύπρου, τιμώντας με την παρουσία τους και την απόδοσή τους τόσο την Κύπρο μας όσο και το Σωματείο.

Τέλος το Σωματείο συμπληρώνει ότι λίγες μέρες προτού έξι αθλητές του Κεραυνού παραταχθούν στο Ευρωμπάσκετ με το εθνόσημο στο στήθος, η σκέψη και η συγκέντρωση του Κεραυνού είναι μόνο στο πώς θα απελευθερώσει τους ανθρώπους του από τα μπουντρούμια των κατεχομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΚΟΙΝΩΝΙΑΣωματείο Κεραυνός: Έκκληση προς Ολγκίν να ζητήσει την απελευθέρωση των 5 Ε/κ