19.8 C
Nicosia
Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2025 | 10:48

Συνεχίζεται σήμερα η «δίκη» των 5 Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα

Συνεχίζεται σήμερα η «δίκη» των πέντε Ελληνοκυπρίων ενώπιον του «στρατιωτικού δικαστηρίου» στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Η ακροαματική διαδικασία ορίστηκε κατά την τελευταία δικάσιμο την προηγούμενη εβδομάδα για τις 11:00 π.μ. σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη δικάσιμο, ο ειδικός από την Τουρκία για εγκληματολογικά θέματα Ισμαήλ Οζκάν, τον οποίο κάλεσε ως μάρτυρα η υπεράσπιση, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της «κατηγορούσας αρχής» σχετικά με την αδυναμία ανίχνευσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ο Τούρκος εμπειρογνώμονας αναφέρθηκε επίσης στις ορθές μεθόδους διαχείρισης τεκμηρίων, επισημαίνοντας ότι ένα αντικείμενο όπως η ταυτότητα θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί αμέσως σε σακούλα φύλαξης τεκμηρίων και να προστατευθεί από το φως, ώστε να διασφαλιστεί η ακεραιότητά του για ανάλυση.

Από την πλευρά της, η «κατηγορούσα» αρχή αμφισβήτησε την εγκυρότητα της μαρτυρίας, με το επιχείρημα ότι ο εμπειρογνώμονας δεν εξέτασε ποτέ ταυτότητα της «ελληνοκυπριακής διοίκησης», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο δικηγόρος της «κατηγορούσας αρχής» ισχυρίστηκε ακόμα ότι, λόγω του ότι η επιφάνεια της ταυτότητας είναι μικρή και ενδεχομένως να την άγγιξαν πολλοί άνθρωποι καθιστά «αδύνατη» την ανίχνευση αποτυπωμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΣυνεχίζεται σήμερα η «δίκη» των 5 Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα