25.9 C
Nicosia
Κυριακή 8 Σεπτέμβριος 2024 | 3:13

Στρατηγική η σχέση μεταξύ ΚΥΠΕ και ΑΠΕ-ΜΠΕ λένε οι επικεφαλής των δύο πρακτορείων

Η σχέση συνεργασίας μεταξύ του Κυπριακού και του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων είναι στρατηγική και βασίζεται σε κοινούς στόχους και επιδιώξεις, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ οι επικεφαλής των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο πρακτορείων, Ιωσήφ Ιωσήφ και Αιμίλιος Περδικάρης, μετά τη συνάντησή τους την Τετάρτη στα γραφεία του ΚΥΠΕ στη Λευκωσία, παρουσία και του Διευθυντή του ΚΥΠΕ Ντίνου Φοινικαρίδη, σε συνέχεια της χθεσινοβραδινής τελετής απονομής των Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΚΥΠΕ, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία.

Συμπλήρωσαν ότι τα δύο πρακτορεία αποτελούν το ένα για το άλλο πάντα μια πολύτιμη και κυρίως μια έγκυρη πηγή πληροφόρησης για το τι ακριβώς συμβαίνει είτε στην Ελλάδα είτε στην Κύπρο, ενώ προανήγγειλαν σειρά κοινών δράσεων το προσεχές διάστημα.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΥΠΕ, Ιωσήφ Ιωσήφ, είπε σχετικά με τη σημερινή συνάντηση ότι ΚΥΠΕ και ΑΠΕ-ΜΠΕ έχουν διαχρονικά συνάψει συμφωνία συνεργασίας και συνεργάζονται σε πάρα πολλά θέματα.

Προσέθεσε ότι σήμερα, με την ευκαιρία της παρουσίας του Προέδρου και Γενικού Διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αιμίλιου Περδικάρη, στην Κύπρο, επανεξετάστηκε η υφιστάμενη συμφωνία, επικαιροποιήθηκαν κάποια σημεία της και παράλληλα έγινε προσπάθεια επιλογής τομέων στους οποίους η υλοποίηση αυτής της συνεργασίας μπορεί να αρχίσει με πιο εντατικό ρυθμό.

«Ως ΚΥΠΕ, είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι με τη συνεργασία με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και πάντοτε θα προσπαθούμε να διευρύνουμε τους τρόπους συνεργασίας διότι απευθυνόμαστε και οι δύο στον ευρύτερο ελληνισμό, έχουμε κοινές επιδιώξεις, κοινούς στόχους, και πιστεύω ότι με την καλή διάθεση και των δύο μερών μπορούμε να βρούμε νέα πεδία συνεργασίας και προώθησης της διμερούς συνεργασίας», σημείωσε σχετικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Περδικάρης, αφού ευχαρίστησε το ΚΥΠΕ για την τιμητική, όπως είπε, πρόσκληση στη χθεσινή τελετή απονομής των βραβείων, αλλά και για τη σημερινή συνάντηση, είπε ότι η σχέση των δύο πρακτορείων δεν θα μπορούσε παρά να είναι στρατηγική.

«Είναι πάρα πολύ σημαντική και για τα δύο μέρη, αλλά και για εμάς, γιατί το Κυπριακό Πρακτορείο αποτελεί μια πολύτιμη πηγή πληροφόρησης για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Κύπρο και αυτό ενδιαφέρει πάρα πολύ την Ελλάδα, αφορά τον ελληνισμό ευρύτερα, και πάνω σε αυτό το πλαίσιο νομίζω έχουμε ήδη δουλέψει και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, ενισχύοντας αυτή την συνεργασία, αυτή την προσπάθεια, κοιτώντας πώς η σχέση αυτή μπορεί να γίνει καλύτερη και ακόμη πιο αποδοτική», τόνισε σχετικά.

Συμπλήρωσε πως η συνεργασία των δύο πρακτορείων αφορά επίσης σε τρόπους από κοινού αντιμετώπισης των προκλήσεων της νέας εποχής για τη δημοσιογραφία με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, της τεχνητής νοημοσύνης και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά και σε κοινές δράσεις, τις οποίες θα είναι σε θέση να αναλάβουν και να ανακοινώσουν σύντομα.

«Εύχομαι η επόμενη συνάντηση να είναι στην Αθήνα, ώστε να ανταποδώσω τη φιλοξενία και να σας υποδεχθώ και εσάς στην Αθήνα για να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση, την οποία δεν ξεκινήσαμε σήμερα, έχει ξεκινήσει πολύ πιο νωρίς, αλλά ήταν μια καλή αφορμή τα δημοσιογραφικά βραβεία να την κάνουμε ξανά και να τη συνεχίσουμε», προσέθεσε επί του θέματος.

Σε ερώτηση για τους τομείς στους οποίους αναμένεται να βασιστεί η συνεργασία των δύο πρακτορείων στο προσεχές μέλλον, ο κ. Ιωσήφ είπε ότι ως πρακτορεία ειδήσεων και οι δύο οργανισμοί έχουν μια συγκεκριμένη θεματογραφία, με το ΚΥΠΕ να επιθυμεί να ενισχύσει τον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού, αλλά και να παρέχει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ περισσότερη ύλη για το θέμα του Κυπριακού, αλλά και για την αγγλική εκδοχή του πρακτορείου, ενώ υπάρχουν και οι κοινές δράσεις οι οποίες βρίσκονται υπό συζήτηση για υλοποίηση το επόμενο διάστημα.

Με τη σειρά του, ο κ. Περδικάρης είπε ότι προβλέπεται ούτως ή άλλως ρητώς και στη συμφωνία μεταξύ των δύο πρακτορείων ότι θα υπάρξουν εκατέρωθεν εκπαιδευτικές επισκέψεις δημοσιογράφων από την Ελλάδα και από την Κύπρο και πιθανότατα κάποιες κοινές εκδηλώσεις.

«Όλες αυτές είναι πρωτοβουλίες τις οποίες εξετάζουμε πολύ σοβαρά για το επόμενο διάστημα και βέβαια δεν νομίζω ότι χρειάζεται καν να αναφέρουμε την καθημερινή ανταλλαγή ειδήσεων και γενικότερα δημοσιογραφικού υλικού. Η ανταλλαγή είναι καθημερινή και το ένα για το άλλο πρακτορείο αποτελεί πάντα μια πολύτιμη και κυρίως μια έγκυρη πηγή πληροφόρησης για το τι ακριβώς συμβαίνει είτε στην Ελλάδα είτε στην Κύπρο», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

LIVE: Η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».   Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού: Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη για 6η...

Ερντογάν: «Ισλαμική συμμαχία» ως αντίβαρο στο Ισραήλ

Τη δημιουργία μιας συμμαχίας ζήτησε από τις μουσουλμανικές χώρες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να αντιμετωπίσουν «την αυξανόμενη απειλή του επεκτατισμού» του...

35 μικρές επιχειρήσεις στην πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας “Πάμε Τρίοδος”

Με την παρουσία συνολικά 35 μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιείται σήμερα στους κήπους της προεδρικής κατοικίας στο Τρόοδος, από τις έντεκα...

Ο Πορτογάλος Pizzi στον ΑΠΟΕΛ

O ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε το νέο μεταγραφικό του απόκτημα, τον Pizzi. Η ανακοίνωση της ομάδας Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη ψευδοκράτους

Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της «τδβκ» - όπως χαρακτήρισε το ψευδοκράτος - ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τζεβντέτ...

Κανονικά η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα

Κανονικά θα διεξαχθεί η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Χριστάκης Ευσταθίου, εκπρόσωπος της...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!