Το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας επιβεβαίωσε ο τέως Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, δηλώνοντας ότι «είναι κάτι το οποίο σκέφτομαι θετικά». Μιλώντας σε βραδινή εκπομπή του ΡΙΚ, διευκρίνισε ότι είναι πολύ νωρίς και «δεν υπάρχει θέμα αυτή τη στιγμή να εξαγγείλω ή έχω πάρει τέτοια απόφαση. Αυτό, όμως, που μπορώ να σας πω, με ειλικρίνεια όπως κάνω πάντα, είναι ναι, είναι κάτι το οποίο σκέφτομαι θετικά. Είναι κάτι το οποίο αξιολογώ».
Σε παρατήρηση ότι πριν από τις Προεδρικές Εκλογές προηγούνται οι Βουλευτικές Εκλογές, ανέφερε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι Βουλευτικές. «Αυτή την στιγμή η απάντησή μου είναι όχι. Δεν έχω τέτοια πρόθεση. Με υφιστάμενο κόμμα δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβώ εγώ προσωπικά στις εκλογές». Σε ερώτηση αν σκέφτεται το ενδεχόμενο να κατεβεί με δικό του συνδυασμό, απάντησε και πάλι αρνητικά, λέγοντας «αυτή τη στιγμή, όχι».
Ερωτηθείς εάν θεωρεί πως υπάρχει ανάγκη για αλλαγή, ο κ. Μιχαηλίδης απάντησε ότι είναι ξεκάθαρο. «Η χώρα είναι στον βούρκο», υπογράμμισε. «Πρέπει να αλλάξουμε κουλτούρα, πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και αυτό πρέπει να ξεκινήσει από την κορυφή», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για ανάγκη αλλαγής διακυβέρνησης. Έφερε ως παράδειγμα το γεγονός πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παίρνει σύνταξη και λέει δεν βρίσκει τρόπο να την αποποιηθεί ή το γεγονός ότι διόρισε τον σύγαμπρό του σε θέση με μισθό 130,000 και να λέει ότι είναι καλός. «Τι σημασία έχει αν είναι καλός και ποιος το αξιολογεί;», διερωτήθηκε.
Αναφορικά με την προσφυγή του στο ΕΔΑΔ, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ανέφερε πως διαβιβάστηκε τη Δευτέρα και αναμένεται να παραληφθεί στο Στρασβούργο. Εξήγησε ότι στο παρελθόν η διαδικασία έπαιρνε πέντε με έξι χρόνια, ωστόσο τελευταία έχει επιταχυνθεί κάπως και είναι στα τρία χρόνια. Αναφέρθηκε, ωστόσο, σε ένα προηγούμενο, που ενδεχομένως να επιτρέψει στην υπόθεσή του να εκδικαστεί ακόμη συντομότερα. «Η πρώην επικεφαλής της Αρχής κατά της Διαφθοράς της Ρουμανίας είχε απολυθεί με πολύ παρόμοιο τρόπο με μένα, με απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου. Μοιάζει πάρα πολύ η περίπτωση. Πήγε στο ΕΔΑΔ Και είχε ζητήσει να εκδικαστεί ταχέως, ως impact case, δηλαδή υπόθεση που έχει επίπτωση, και εκδικάστηκε στον ενάμιση χρόνο. Δικαιώθηκε και τώρα μάλιστα είναι η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας», εξήγησε. Είπε ότι ζητήθηκε η ανάλογη επίσπευση.
Την προσφυγή ανακοίνωσε και μέσω της πλατφόρμας Χ, με την φράση «Ο κύβος ερρίφθη».
«Το ΕΔΑΔ δεν ενεργεί ως εφετείο και δεν επαναδικάζει την υπόθεση. Εξετάζει μόνο παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Εκεί, ανέφερε, επικεντρωνεται σε τρεις θεματικές: δικαίωμα σε δίκαιη δίκη, δικαίωμα στην υπόληψη κι ελευθερία λόγου και έκφρασης.
Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι: Χρίστος Κληρίδης (επικεφαλής), Πάμπος Ιωαννίδης και Τζο Τριανταφυλλίδης, τους οποίους κι ευχαριστεί θερμά.
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα τα συνταξιοδοτικά του, επιβεβαίωσε ότι το θέμα έχει κλείσει. «Ανέμενα ότι θα έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή», σχολίασε. Κληθείς να πει κατά πόσο έδρασε βεβιασμένα, αποδίδοντας ευθύνες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Γενικό Εισαγγελέα ότι ήθελαν να τον εξοντώσουν οικονομικά απάντησε «όχι καθόλου. Τα γεγονότα έχουν αποδείξει ότι ήταν μια εντελώς εκδικητική ενέργεια που έγινε. Χωρίς λόγο δημιούργησαν θέμα εκ του μη όντως. Πιστεύω έψαχναν αφορμή και βρήκαν, όχι αιτία».