25.9 C
Nicosia
Κυριακή 8 Σεπτέμβριος 2024 | 2:49

Πως απαντά ο Φειδίας στην κριτική από τους συγγενείς αγνοουμένων

Πήρε θέση ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Φειδίας Παναγιώτου, αναφορικά με το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 20 Ιουλίου, με την ομάδα πρωτοβουλίας παιδιών αγνοουμένων, με τον ίδιο να τονίζει πως είχαν μία έντονη συζήτηση, ωστόσο απολογήθηκε από την ίδια ώρα.

Σε ένα βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ευρωβουλευτής σημείωσε πως όλοι του ζητούν να απολογηθεί για ένα συμβάν που έγινε, ενώ πριν αναφερθεί σε γεγονότα, θέλησε να αφήσει κάποια πυρά για τα κόμματα, ισχυριζόμενος ότι μετά την εκλογή του όλα τα κόμματα είναι εναντίον του και προσπαθούν να αμαυρώσουν το όνομά του.

Αναφερόμενος στο συμβάν, ο Φειδίας Παναγιώτου σημείωσε ότι πήγε στο Προεδρικό, στην εκδήλωση που πραγματοποιούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για τα 50 χρόνια κατοχής. «Μόλις ολοκληρώθηκε η εκδήλωση, βγήκα έξω και με βρήκαν στο δρόμο κάποιες κυρίες που ήταν κόρες αγνοουμένων και μου έλεγαν “Φειδία πρέπει να μας πάρεις στο Ευρωκοινοβούλιο, πρέπει να ακουστούμε” και μου πρότειναν να κάνω στο Ευρωκοινοβούλιο ένα event για να βάλω φωτογραφίες με τους αγνοούμενους».

Συνεχίζοντας, ο ευρωβουλευτής σημείωσε πως και ο θείος του είναι αγνοούμενος και θέλει να ακουστούν τα ζητήματα για τους αγνοούμενους, «αλλά με το σωστό τρόπο και όχι με αυτό που κάνουν οι πολιτικοί όλα αυτά τα χρόνια και δεν βλέπουμε χαΐρι. Δεν θα ακουστούμε για τους αγνοούμενους με αυτό τον τρόπο, μπορώ να κάνω βίντεο. Επέμεναν όμως και επειδή δεν είμαι πολιτικός που όταν του πει κάποιος κάτι και διαφωνώ, θα το πω. Μπορούσα να τους πω ότι θα το λάβω υπόψη και να μην το κάνω».

Όσον αφορά στη συζήτηση, ο Φειδίας Παναγιώτου σημείωσε πως «ήταν έντονη η συνομιλία επειδή μία κοπέλα επέμενε και είπα κάποιες κουβέντες παραπάνω και μόλις τέλειωσε η κουβέντα, ζήτησα συγνώμη αν την θύμωσα και απολογήθηκα αν είπα οποιαδήποτε κουβέντα παραπάνω. Αν υπήρχε κάμερα εκεί και τραβούσε τη συνομιλία δεν θα ήταν παράλογη. Επειδή δεν φοβούμαι και θεωρώ ότι πρέπει να ακουστούν παραπάνω τα άτομα που είναι παιδιά αγνοούμενων, καλώ την κοπέλα και την πρόεδρο να έρθουν σε ένα podcast για να προβάλουν τα προβλήματά τους και να λύσουμε την παρεξήγηση. Εγώ είχα απολογηθεί από εκείνη την ώρα».

Υπενθυμίζεται πως η Ομάδα Πρωτοβουλίας Παιδιών Αγνοουμένων, σε ανακοίνωσή τους, είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση στον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή. Όπως αναφέρει ανακοίνωση, «είναι μεγάλη λύπη και απογοήτευση που καλούμαστε να αναφερθούμε στο ατυχές περιστατικό που έλαβε χώρα το Σάββατο 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης για τα 50χρονα της Κυπριακής τραγωδίας. Με το πέρας της εκδήλωσης, μέλη της ομάδας (δέκα τον αριθμό), πλησίασαν τον ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου και του ζήτησαν την στήριξη του για το θέμα των αγνοουμένων μας».

Προσθέτοντας παράλληλα πως, «του ζητήθηκε, εάν ήθελε, να οργανώσει μια εκδήλωση στο ευρωκοινοβούλιο στην οποία να καλεστούμε και να μιλήσουμε για το θέμα των αγνοουμένων και επίσης του ζητήθηκε να βγάλουμε μια φωτογραφία μαζί και τον παρακαλέσαμε να γράψει ένα δικό του σχόλιο για των αγώνα που κάνουμε για εξεύρεση των υπολοίπων αγνοουμένων.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Συζύγων Τέκνων Αγνοουμένων, «εκτός από την άρνηση του, την οποία ως ένα βαθμό κατανοούμε, εισπράξαμε την ειρωνεία, τον χλευασμό και την απαξίωση, με εκφράσεις όπως, “μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου”, “ποια νομίζεις ότι είσαι”, “εν τζι εν έτσι που δουλεύκει το ευρωκοινοβούλιο”, “τζαι εγώ έχω θείο αγνοούμενο αλλά εν κάμνω έτσι” και το καταληκτικό, “εν τζι εν μόνο εσύ κόρη μου που είσαι ορφανή”».

«Σας παραθέτουμε τα πιο πάνω και τα οποία λέχθηκαν στην παρουσία της “Ομάδας Πρωτοβουλίας” αλλά και ατόμων που έτυχε να βρίσκονται στην εκδήλωση και ήταν εκεί κατά τη διάρκεια της συζήτησης και των οποίων τα ονόματα επίσης κατέχουμε. Είναι καλό να γνωρίζει ο κύριος Παναγιώτου, ότι η υπέρτατη θυσία κάποιου για την πατρίδα του, είναι να δώσει την ίδια του τη ζωή», αναφέρεται επίσης.

«Πριν 50 χρόνια κάποιοι έδωσαν την ζωή τους, για να απολαμβάνετε κύριε Παναγιώτου την ελευθερία και τις παροχές από αυτό το κράτος, που τώρα έχετε και την τιμή να το εκπροσωπείτε στην ευρωβουλή. Περιμένουμε την απολογία σας στην κάθε μάνα, σύζυγο, αδερφό και παιδί αγνοουμένου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

LIVE: Η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».   Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού: Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη για 6η...

Ερντογάν: «Ισλαμική συμμαχία» ως αντίβαρο στο Ισραήλ

Τη δημιουργία μιας συμμαχίας ζήτησε από τις μουσουλμανικές χώρες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να αντιμετωπίσουν «την αυξανόμενη απειλή του επεκτατισμού» του...

35 μικρές επιχειρήσεις στην πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας “Πάμε Τρίοδος”

Με την παρουσία συνολικά 35 μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιείται σήμερα στους κήπους της προεδρικής κατοικίας στο Τρόοδος, από τις έντεκα...

Ο Πορτογάλος Pizzi στον ΑΠΟΕΛ

O ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε το νέο μεταγραφικό του απόκτημα, τον Pizzi. Η ανακοίνωση της ομάδας Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη ψευδοκράτους

Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της «τδβκ» - όπως χαρακτήρισε το ψευδοκράτος - ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τζεβντέτ...

Κανονικά η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα

Κανονικά θα διεξαχθεί η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Χριστάκης Ευσταθίου, εκπρόσωπος της...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!