20.8 C
Nicosia
Πέμπτη 29 Μαΐου 2025 | 23:37

ΠΣΕ: «Απαράδεκτο» για τη Λευκωσία να «παίζει το καλό παιδί του Ισραήλ»

Η κυπριακή Κυβέρνηση είναι «η μοναδική στην Ευρώπη που δεν εξέφρασε, έστω και σε μια στιγμή, τον αποτροπιασμό της γι’ αυτό που συμβαίνει» στη Γάζα, αναφέρει το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), λέγοντας πως είναι εντελώς απαράδεκτο «η Κυβέρνηση της Κύπρου να παίζει το καλό παιδί του Ισραήλ».

Σε ανακοίνωσή του το ΠΣΕ γράφει σε σχέση με τη διαμαρτυρία καταδίκης, που διοργανώθηκε τη Δευτέρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ότι έστειλε ένα «εκκωφαντικό μήνυμα», λέγοντας προς τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη «μην ντροπιάζετε την Κύπρο, καταδικάστε τη γενοκτονία».

Λέει ότι οι διαδηλωτές έστειλαν επίσης μήνυμα ενάντια στην επιχειρούμενη εκδήλωση της ισραηλινής πρεσβείας σε δημοτικό σχολείο και απαίτησαν την άμεση ακύρωσή της. «Στο πλαίσιο αυτό καλούμε την υπουργό παιδείας να αφουγκραστεί τόσο τις ανησυχίες του κόσμου, όσο και τις συστάσεις της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και της ΠΟΕΔ» αναφέρεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΠΣΕ: «Απαράδεκτο» για τη Λευκωσία να «παίζει το καλό παιδί του Ισραήλ»