Πρόστιμα συνολικού ύψους €8.400 επιβλήθηκαν σε δύο Τ/κ από το Τμήμα Τελωνείων για μεταφορά αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος χθες λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων προχώρησαν σε έλεγχο οχήματος που οδηγούσε Τουρκοκύπριος στο σημείο διέλευσης Λεύκας, κατά την διέλευση του από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές.
Το Τμήμα προσθέτει ότι κατά τον έλεγχο του οχήματος εντοπίστηκαν στον αποθηκευτικό χώρο του οχήματος και κατασχέθηκαν 19 κούτες των 200 τσιγάρων η κάθε μία, 1 κούτα των 200 θερμαινόμενων τσιγάρων και 3 κιλά και 750 γραμμάρια καπνού για στριφτό τσιγάρο, τα οποία δεν έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και το μοναδικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοφορολόγητα. Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, αφού έγινε αποδεκτή πρόταση του για εξώδικο συμβιβασμό των αδικημάτων και απόδοση του κατασχεθέντος οχήματος με την καταβολή συνολικού ποσού €6.000.
Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, την ίδια μέρα λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων ενημερώθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Μόρφου ότι σε περιπολία κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής προχώρησαν σε έλεγχο οχήματος που οδηγούσε Τουρκοκύπριος, με το οποίο προσπάθησε να διέλθει από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές από μη εγκεκριμένο σημείο διέλευσης και στο οποίο βρέθηκε ποσότητα καπνικών προϊόντων.
Το όχημα και ο οδηγός μεταφέρθηκαν στο σημείο διέλευσης Αστρομερίτη – Ζώδιας, όπου ο αρμόδιος Τελωνειακός Λειτουργός προχώρησε στην καταμέτρηση και κατάσχεση 19 κουτών των 200 τσιγάρων η κάθε μία, ενός κιλού καπνού για στριφτό τσιγάρο και ενός κιλού καπνού για ναργιλέ, τα οποία δεν έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και το μοναδικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοφορολόγητα.
Αναφέρεται ότι ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, αφού έγινε αποδεκτή πρόταση του για εξώδικο συμβιβασμό των αδικημάτων και απόδοση του κατασχεθέντος οχήματος με την καταβολή συνολικού ποσού €2.400.