Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

29.8 C
Nicosia
Τρίτη 3 Ιουνίου 2025 | 19:48

Πρόβλημα στα κατεχόμενα για επιχειρήσεις και καταναλωτές η αύξηση στο κρεας

Με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση της ένωσης ιδιοκτητών εστιατορίων, οι τ/κ εφημερίδες σήμερα προβάλλουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτές οι επιχειρήσεις ως αποτέλεσμα της ακρίβειας και των πληθωριστικών τάσεων.

Τα τ/κ ΜΜΕ παρατηρούν ότι η αύξηση στον κατώτατο μισθό κατά 50% οδήγησε σε αλυσιδωτές αυξήσεις σε διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως η εστίαση, και παράλληλα με την αύξηση του κόκκινου κρέατος που συνεχίζεται εδώ και καιρό, οι επιχειρηματίες εστίασης τονίζουν ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και είναι στα πρόθυρα πτώχευσης.

Επιπλέον, οι αυξήσεις στο κόστος ζωής οδήγησαν σε μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών λόγω των υψηλών τιμών που έπρεπε να χρεώσουν τα εστιατόρια για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Η ένωση ιδιοκτητών εστιατορίων (RESBİR) προειδοποιεί ότι οι επιχειρήσεις ενδέχεται να φτάσουν στο σημείο της χρεοκοπίας και απαιτεί να ληφθούν επείγοντα μέτρα, αλλιώς θεωρεί πως θ’ αντιδράσει το κοινό και μάλιστα με σκληρό τρόπο.

«Η τρέχουσα κατάσταση αναγκάζει τα εστιατόρια να αγοράζουν κρέας από το νότο και ενθαρρύνει το λαθρεμπόριο. Η RESBİR έχει κάνει προσπάθειες συνάντησης με όλες τις αρχές. Θα μοιραστούμε τα αποτελέσματα των συνομιλιών και τη στάση που θα τηρήσουμε με τον λαό μας με διαφανή τρόπο. Καλούμε την διοίκηση να λάβει άμεσα μέτρα για να βρεθούν λύσεις σε αυτά τα δυσεπίλυτα προβλήματα, διαφορετικά ανακοινώνουμε στο κοινό ότι η αντίδρασή μας θα είναι σκληρή».

Η Κίπρις γράφει ότι η ακραία αύξηση των τιμών του κόκκινου κρέατος έχει οδηγήσει τους πολίτες στην κατανάλωση λευκού κρέατος. Ωστόσο, το κοτόπουλο και το ψαρί έχουν επίσης αυξηθεί.

«Ενώ ο κατώτατος μισθός εξανεμίζεται πριν μπει στην τσέπη, οι τιμές ανέβηκαν την περασμένη εβδομάδα με την αύξηση των θαλασσινών. Τα πιο προσιτά ψάρια ήταν το μαύροψαρο και ο γαύρος, που πωλούνταν προς 150 TΛ (4,5 ευρώ) το κιλό, ενώ ο σολομός είναι στην κορυφή με την τιμή του στα 690 TL (21 ευρώ) το κιλό. Η τιμή της γαρίδας είναι 800 TΛ (25,5 ευρώ) το κιλό».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ένα κιλό κοτόπουλο αυξήθηκε επίσης στα 106,26 TΛ (3 ευρώ). Οι πολίτες που μίλησαν στην Κίπρις είπαν ότι δεν μπορούν να πλησιάσουν τις τιμές του κρέατος, ενώ επίσης παραπονιούνται ότι οι τιμές των ψαριών και του κοτόπουλου είναι ψηλά. Αν και η πιο προσιτή τιμή κρέατος είναι το κοτόπουλο, οι πολίτες δυσκολεύονται να το αγοράσουν επίσης.

Σημειώνεται ότι ο κατώτατος μισθός, που ανακοινώθηκε στις 24.000 ΤΛ (727 ευρώ) καθαρά, αναμένετο να αυξήσει την αγοραστική δύναμη, οι μισθοί εξανεμίζονται με διαδοχικές αυξήσεις πριν καν φτάσουν στην τσέπη. Οι πολίτες φοβούνται να καταναλώσουν προϊόντα κρέατος, τα οποία είναι βασικά είδη κατανάλωσης, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΠρόβλημα στα κατεχόμενα για επιχειρήσεις και καταναλωτές η αύξηση στο κρεας