Προς μία ψηφιακή Αστυνομία – Σε εξέλιξη η υλοποίηση του έργου DIGIPOL

Με στόχο να γίνει όσο πιο λειτουργική γίνεται στην κοινωνία, η Αστυνομία Κύπρου εκσυγχρονίζεται και αναπτύσσεται τεχνολογικά, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά κονδύλια.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δύναμη έχει ήδη αρχίσει την υλοποίηση του έργου Digipol, το οποίο χαρακτηρίζεται ως πολύ σημαντικό στις προσπάθειες να αποφευχθούν χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, αλλά κυρίως να εξυπηρετήσει στον καλύτερο δυνατό βαθμό τους πολίτες.

Το Digipol αφορά στην ψηφιοποίηση διαδικασιών και υπηρεσιών που παρέχονται από την Αστυνομία προς το κοινό. Με βασικό γνώμονα τη διευκόλυνση της καθημερινότητας πολιτών και την ασφάλεια τους, η Αστυνομία θα προσφέρει ανέπαφες διαδικασίες στους πολίτες μέσω ψηφιακών τεχνολογιών, προσβλέποντας στην καλύτερη διεκπεραίωση εργασιών που αφορούν τους πολίτες.

Την ίδια ώρα, και σε εσωτερικό επίπεδο, η Αστυνομία Κύπρου θα μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού της με μείωση του διοικητικού κόστους των συναλλαγών με τους πολίτες, αλλά και με βελτιωμένες διαδικασίες που σκοπό έχουν να εξυγιάνουν την γραφειοκρατία.

Σκοπός της εν λόγω πλατφόρμας είναι να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για ενημέρωση του κοινού για τον τρόπο διαχείρισης των διαδικασιών τους με την Αστυνομία με μικρά φιλμάκια με πιθανά σενάρια. Επίσης, το εν λόγω εργαλείο σκοπό θα έχει την εξοικείωση των Αστυνομικών στη διαχείριση των εσωτερικών διαδικασιών για χρήση της τελικής πύλης.

Ο πολίτης θα μπορεί να συνδέεται στην Πύλη GOV.CY και θα υποβάλλει το αίτημά του, το οποίο θα προωθείται μέσω της Πύλης προς το σύστημα την Αστυνομίας, με σκοπό την όσο γίνεται αυτόματη επεξεργασία και αποστολή/διεκπεραίωση του αιτήματος. Κατά τη διάρκεια επεξεργασίας του αιτήματος ο πολίτης θα λαμβάνει ανατροφοδότηση για την εξέλιξη της επεξεργασίας του αιτήματός του.

Το έργο DIGIPOL περιλαμβάνει διάφορα στάδια υλοποίησης τα οποία αφορούν:

  • Τη δημιουργία της Πύλης DIGIPOL ως λογισμικό.
  • Την διασύνδεση εφαρμογών του υφιστάμενου συστήματος της Αστυνομίας επί της νέας Πύλης.
  • Την δημιουργία νέων εφαρμογών για διαχείριση των αιτημάτων των πολιτών εσωτερικά στο υφιστάμενο σύστημα της Αστυνομίας.
  • Τις διασυνδέσεις εφαρμογών επί της Πύλης.
  • Την προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού για τη δημιουργία Public Zone (για υποστήριξη του λογισμικού DIGIPOL).
  • Την δημιουργία πιλοτικής Πύλης με ορισμένες εφαρμογές για σκοπούς εκπαίδευσης και ενημέρωσης εσωτερικά στην Αστυνομία.
  • Τις εκπαιδεύσεις των πολιτών για το νέο σύστημα και τη λειτουργία του.
  • Τις εκπαιδεύσεις Αστυνομικών για το νέο σύστημα και τις νέες διαδικασίες που προκύπτουν.
  • Την ενημέρωση του κοινού και τη διαχείριση των συναλλαγών όπως και ανατροφοδότηση για τις εμπειρίες των πολιτών.

Το έργο άρχισε να υλοποιείται τον Ιούνιο του 2021, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2026. Το κόστος υλοποίησής του ανέρχεται στα €8 εκατ.

Χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε. στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου και παρακολουθείται από το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής πολύ αυστηρά μέσω και εξωτερικών συμβούλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Χασέμ Σαφιεντίν: Ποιος είναι ο διάδοχος του Νασράλα – Το προφίλ του

Τον Χασέμ Σιαφεντίν όρισε νέο ηγέτη της η Χεζμπολάχ μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χασάν Νασράλα, επιβεβαιώνοντας τα σχετικά σενάρια. Ξάδερφος του Νασράλα και με στενούς δεσμούς με την...

Δεν πρόλαβε να αναλάβει και έστειλαν ψευδή μηνύματα από τον Αρχηγό Αστυνομίας

Η Αστυνομία ενημερώνει εκ νέου τους πολίτες ότι συνεχίζεται η απάτη με παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που αποστέλλονται μαζικά και παρουσιάζουν ψευδώς την...

Η Πρόεδρος της Ελλάδας στην Κύπρο για την επέτειο της ανεξαρτησίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία βρίσκεται...

ΕΠΕΙΓΟΝ: Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για επικείμενη χερσαία εισβολή στον Λίβανο

Το Ισραήλ έχει ήδη ενημερώσει τις ΗΠΑ ότι σχεδιάζει περιορισμένη χερσαία εισβολή στον Λίβανο, η οποία μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή. Την πληροφορία μεταδίδει η Washington Post,...

Νέα κέρδη στο ΧΑΚ – Στα 4 ευρώ η μετοχή Ελληνικής

Κέρδη καταγράφηκαν κατά την πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας στο ΧΑΚ.Ο Γενικός Δείκτης, έκλεισε στις 192,04 μονάδες, με άνοδο 0,53%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε...

Ζημιές ανακοίνωσαν οι εταιρείες Σιακόλα (CTC, Ermes, Woolworth)

Ζημιές ανακοίνωσαν για το εξάμηνο του 2024 οι εταιρείες του ομίλου Σιακόλα, CTC, Woolworth και Ermes Department Stores. Η CTC ανακοίνωσε ζημιές €1,6 εκατ. για...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!