32.1 C
Nicosia
Πέμπτη 4 Ιούλιος 2024 | 14:58

Πάνω από 7000 οι υποψήφιοι στις διπλές εκλογές

Διεξάγονται σήμερα οι εκλογές για την ανάδειξη των έξι Ευρωβουλευτών της Κύπρου ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται και οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά θα γίνουν οκτώ εκλογικές διαδικασίες ταυτόχρονα.

Συνολικά, 7.280 υποψήφιοι διεκδικούν 3.227 θέσεις για τα αξιώματα των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Προέδρου των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ), του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου, του Δημοτικού Σύμβουλου, των Μελών Σχολικών Εφορειών, των Προέδρων Κοινοτικών Συμβουλίων και των μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχουν 682.963 άτομα,  ενώ ο συνολικός αριθμός των εκλογέων που έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανέρχεται στους 590.248.

Η ψηφοφορία αρχίζει η ώρα 7.00 π.μ. και διακόπτεται για μια ώρα, στις 12.00 το μεσημέρι. Επαναρχίζει η ώρα 1.00 μ.μ. και συνεχίζεται κανονικά μέχρι τις 6.00 μ.μ. Για τα εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό οι ώρες προσαρμόζονται αναλόγως. Για την εκλογή μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα λειτουργήσουν 17 εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό σε Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κομοτηνή, Βόλος, Ηράκλειο, Ιωάννινα), Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο, Μάντσεστερ, Μπέρμινχαμ, Γλασκώβη), και Βρυξέλλες.

Το κοινό για να μάθει που και πώς ψηφίζει μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα elections.gov.cy.

Τα πρώτα αποτελέσματα για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου θα είναι γνωστά γύρω στις 7.30 το βράδυ της Κυριακής, ενώ τα τελικά αποτελέσματα θα δοθούν το πρωί της Δευτέρας γύρω στις 07:00 με 08:00. Όλες οι ανακηρύξεις θα γίνουν την Τρίτη, 11 Ιουνίου.

Όλα τα ψηφοδέλτια θα ρίχνονται σε μία κάλπη. Τα ψηφοδέλτια για τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα είναι μπλε, για Πρόεδρους Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκηση θα είναι μωβ, για Δήμαρχους κίτρινο, για Αντιδήμαρχους καφέ, για Δημοτικούς Σύμβουλους λευκό, για Μέλη Σχολικών Εφορειών πράσινο, για Κοινοτάρχες πορτοκαλί, για Μέλη Κοινοτικών Συμβουλίων γκρίζο.

Η ψηφοφορία γίνεται με εκλογικό βιβλιάριο ή δελτίο πολιτικής ταυτότητας.

Εξι υποψήφιοι περιλαμβάνονται σε κάθε σχηματισμό για τις ευρωεκλογές. Ψηφοδέλτια έχει ο ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ, το ΕΛΑΜ, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, η ΔΗΠΑ, το VOLT.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιδού το ψηφοδέλτιο με τους 63 υποψηφίους για τις Ευρωεκλογες (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Σε ό,τι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποψήφιοι Πρόεδροι για τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας είναι ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, με υποστήριξη από τον ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία και το Κόμμα για τα Ζώα και ο Ανδρέας Ασσιώτης, με την υποστήριξη του ΑΚΕΛ.

Για τη Δημαρχία Λευκωσίας, ο Νίκος Τορναρίτης υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ, τη ΔΗΠΑ-Συνεργασία και το Κόμμα για τα Ζώα. Ο Χαράλαμπος Προύντζος στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, την ΕΔΕΚ και το Βολτ, και ο Παναγιώτης Μέντζης από το Κίνημα Οικολόγων. Υποψήφιος για τη Δημαρχία Λευκωσίας είναι και ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης.

Την Προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού διεκδικούν ο τέως Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, στηριζόμενος από ΔΗΣΥ και ΔΗΠΑ, ο νυν Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας (ΣΑΛΑ), Γιάννης Τσουλόφτας, με τη στήριξη ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και ο τέως διευθυντής του Cyprus College Λεμεσού, πολιτικός μηχανικός Χρίστος Βακανάς.

Τη Δημαρχία Λεμεσού διεκδικούν ο νυν Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, ο αρχιτέκτονας Γιάννης Αρμεύτης και ο σύμβουλος μάρκετινγκ, τέως Πρόεδρος ΟΕΒ, Χρίστος Μιχαηλίδης. Ο Νίκος Νικολαΐδης τυγχάνει της στήριξης του ΔΗΣΥ και της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, ο Γιάννης Αρμεύτης, στηρίζεται από ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Βολτ, ενώ ο Χρίστος Μιχαηλίδης τυγχάνει στήριξης από το Κίνημα Οικολόγων και το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

Την Προεδρία του ΕΟΑ Λάρνακας διεκδικούν οι Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, με τη στήριξη ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ – Συνεργασία και Κίνημα Οικολόγων και Ευάγγελος Ευαγγελίδης με τη στήριξη του ΔΗΣΥ.

Τη Δημαρχία Λάρνακας διεκδικούν ο Ανδρέας Βύρας, ο Μιχάλης Ππεκρή και ο Σωτήρης Ιωάννου. Ο Ανδρέας Βύρας στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Βολτ και Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, ο Μιχάλης Ππεκρή από τον ΔΗΣΥ και ο Σωτήρης Ιωάννου από το ΕΛΑΜ.

Την Προεδρία του ΕΟΑ Αμμοχώστου διεκδικούν ο Γιάννης Καρούσος, που στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, ΔΗΠΑ-Συνεργασία, ο Άντρος Κτωρίδης, ο οποίος τυγχάνει στήριξης από το ΑΚΕΛ  και ο Θεόδωρος Πυρίλλης.

Για τον Δήμο Αμμοχώστου υποψήφιοι είναι οι Κλαίρη Χατζηκακού (ΒΟΛΤ), Παπαγιάννης Λίνος (ΕΛΑΜ), Βραχίμης Ανδρέας – Ανεξάρτητος, υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, Ιωάννου Σίμος – Ανεξάρτητος, υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ και Μαύρου Βασίλειος – Ανεξάρτητος, υποστηρίζεται από το Κίνημα Οικολόγων.

Για τη θέση Προέδρου του ΕΟΑ Πάφου, ο ΔΗΣΥ υποστηρίζει τον Κωστάκη Κωνσταντίνου, ενώ το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ υποστηρίζουν τον Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη, Επαρχιακό Γραμματέα της ΠΕΚ και τέως βουλευτή του ΔΗΚΟ. Ανεξάρτητος υποψήφιος είναι ο Μάριος Τσέλεπος.

Για τη Δημαρχία της Πάφου υποψηφιότητες υπέβαλαν ο νυν Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και ο Εύρος Λοϊζίδης. Ο ΔΗΣΥ και η ΔΗΠΑ-Συνεργασία υποστηρίζουν τον Φαίδωνα Φαίδωνος. Το Δημοκρατικό Κόμμα, η ΕΔΕΚ και το ΑΚΕΛ στηρίζουν τον Εύρο Λοϊζίδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Παρέμβαση εργαζόμενων της Αυγής έξω από την Κουμουνδούρου: Θα μας βρει απέναντι το κλείσιμο, είπαν στον Κασσελάκη

Θα μας βρει απέναντι το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής, είπαν στον Στέφανο Κασσελάκη εργαζόμενοι στην ιστορική εφημερίδα, οι οποίοι τον περίμεναν έξω...

Φυλάκιση 4,5 ετών πρότεινε ο Γερμανός Εισαγγελέας για τον Κενάν Αγιάζ

Ο Γερμανός Εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης τεσσεράμισι χρόνων για τον Κούρδο πολιτικό Κενάν Αγιάζ, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι δικηγόροι του. Ο Αγιάζ...

Υπ. Υγείας: Ψάχνει κτίριο για μετεστέγαση των φαρμακευτικών αποθηκών

Το Υπουργείο Υγείας ζητά την υποβολή δήλωσης ενδιαφέροντος από άτομα ή εταιρείες που διαθέτουν προς ενοικίαση κτήριο στη Λευκωσία, κοντά σε αυτοκινητόδρομο ή παρακαμπτήριο...

Η ΠΑΣΥΔΥ καταδικάζει βομβιστική ενέργεια εναντίον αξιωματικού Φυλακών

Ο Κλάδος Προσωπικού Φυλακών της ΠΑΣΥΔΥ, «καταδικάζει με αποτροπιασμό» τη βομβιστική ενέργεια που έγινε σήμερα κατά τις πρωινές ώρες σε όχημα που ανήκει σε...

Φωτιά στην Επ.Πάφου – Στην μάχη τέσσερα πτητικά μέσα

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (04/07) στην επαρχία Πάφου και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ των περιοχών Πόλης Χρυσοχούς και Σκούλλη. Σύμφωνα με μαρτυρίες...

Ανησυχίες Παπαναστασίου για απόσυρση της επιδότησης €657εκ. από ΕΕ για Great Sea Interconnector

Ανησυχίες για το ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει την επιδότηση των €657 εκατ. για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Ελλάδας μέσω του Great Sea Interconnector...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!