14.8 C
Nicosia
Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025 | 12:35

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον Αντιπρόσωπο της ΕΕ για το κυπριακό – “Αν εξαρτιόταν από μένα θα είχαμε λύση”

Τον πολύ σημαντικό ρόλο της ΕΕ στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού, επεσήμανε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, υποδεχόμενος, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Ειδικό Αντιπρόσωπο της ΕΕ για το Κυπριακό κ. Γιοχάνες Χαν, διαβεβαιώνοντας τον παράλληλα ότι αν εξαρτιόταν από τον ίδιο θα επιτυγχάνετο λύση στο Κυπριακό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας, καλωσορίζοντας τον κ. Χαν, στην παρουσία της Υφυπουργού Ευρωπαϊκών Θεμάτων κας Μαριλένας Ραουνά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «είμαστε ευτυχείς που σας έχουμε σε αυτή τη νέα προσπάθεια και πραγματικά ελπίζουμε ότι η συνάντηση μου σήμερα (με τον Τ/Κ ηγέτη), αλλά και οι δικές σας επαφές- χαίρομαι που επιτέλους θα συναντηθείτε με τον Τ/Κ ηγέτη – να ανοίξουν τον δρόμο για την επανέναρξη των συνομιλιών».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε, δε, ότι «χάσαμε 2,5 χρόνια και τώρα είναι η ώρα να συζητήσουμε την ουσία. Μεταβαίνω στη σημερινή συνάντηση με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν το καλοκαίρι του 2017. Και η εμπλοκή της ΕΕ, η δική σας εμπλοκή, μπορεί να βοηθήσει να ανοίξει ο δρόμος για την επανέναρξη των συνομιλιών και φυσικά για τη λύση του Κυπριακού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΟ Πρόεδρος ενημέρωσε τον Αντιπρόσωπο της ΕΕ για το κυπριακό - "Αν...