23.8 C
Nicosia
Τρίτη 24 Σεπτέμβριος 2024 | 10:28

Ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου είναι ο νέος Γενικός Ελεγκτής

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αποφάσισε τον διορισμό του κ. Ανδρέα Παπακωνσταντίνου στη θέση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας.

Ο κ. Ανδρέας Παπακωνσταντίνου είναι κάτοχος πτυχίου BA Accounting, Finance and Economics, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και έχει επίσης πτυχίο στην Ποιμαντική και Κοινωνική Θεολογία.

Η πείρα και τα προσόντα του κ. Παπακωνσταντίνου, ως Εγκεκριμένου Ελεγκτή και Εγκεκριμένου Εσωτερικού Ελεγκτή, αλλά και η εμπειρία του, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αποτελούν εχέγγυα για την επιτέλεση των σημαντικών καθηκόντων που του ανατίθενται.

Ο ρόλος, το έργο και ο ίδιος ο θεσμός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είναι εξαιρετικής σημασίας ως προς τη διασφάλιση της διαφάνειας, του δημόσιου απολογισμού, της πάταξης της διαφθοράς και της προάσπισης της χρηστής διοίκησης.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας σε μια περίοδο που θα κληθεί να στηρίξει και να συμβάλει καταλυτικά στον εκσυγχρονισμό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας όπως προωθείται μέσα από το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη που, μεταξύ άλλων, προνοεί τη σύσταση Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η πράξη διορισμού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2024, στις 8:30πμ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το βιογραφικό του

Ο Αντρέας Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1971.

Είναι κάτοχος πτυχίου BA Accounting, Finance and Economics του University of Essex. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Έχει, επίσης, πτυχίο στην Ποιμαντική και Κοινωνική Θεολογία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Είναι Εγκεκριμένος Ελεγκτής από το Ινστιτούτο Εγκεκριμένων Λογιστών της Αγγλίας και Ουαλίας (ICAEW) και Εγκεκριμένος Εσωτερικός Ελεγκτής από το Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (IIA).

Εργάστηκε σε ιδιωτική εταιρεία και ακολούθως στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Από το 2006 εργάζεται στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας , ενώ στις 23 Μαΐου 2024 το Υπουργικό Συμβούλιο τον διόρισε στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΟΑΥ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μπήκε σε περίπτερο και πλήρωσε με πλαστά χαρτονομίσματα-Χειροπέδες σε 38χρονο

Στην σύλληψη 38χρονου προχώρησε την Δευτέρα η Αστυνομία Πάφου προς διευκόλυνση των ανακρίσεων για διερευνώμενη υπόθεση παραχάραξη νομίσματος, κατοχής και  κυκλοφορίας παραχαραγμένου νομίσματος και εξασφάλιση...

Τα πυρηνικά όπλα μπορούν να εξουδετερώσουν επικίνδυνους αστεροειδείς χωρίς να τους ανατινάξουν

Όταν αστεροειδείς κινούνται απειλητικά προς τη Γη στις ταινίες του Χόλιγουντ οι αστροναύτες συχνά προσπαθούν να τους εξουδετερώσουν με πυρηνικές βόμβες. Ερευνητική ομάδα που πραγματοποίησε εργαστηριακά...

ΚΟΠ: Χωρίς οπαδούς το ΑΠΟΕΛ στον αγώνα με την Ομόνοια 29Μ

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει πως, σε συνέχεια επιστολής του Αρχηγού της αστυνομίας προς την ΚΟΠ σε σχέση με πληροφορίες για παρουσία μεγάλου αριθμού...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!