31.8 C
Nicosia
Σάββατο 31 Αύγουστος 2024 | 18:37

Οι ένοπλες δυνάμεις της ΚΔ κύριος υπερασπιστής ελευθερίας και δημοκρατίας, είπε ο ΥΠΑΜ

Με έξι δεκαετίες αδιάλειπτης προσφοράς στην πατρίδα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζουν να αποτελούν τον κύριο παράγοντα αποτροπής έναντι οποιασδήποτε απειλής και τον κύριο υπερασπιστή των θεμελιωδών αρχών της ελευθερίας και της δημοκρατίας, ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας στην Τελετή Διαβεβαίωσης των Αποφοίτων των Σχολών Μονίμων Υπαξιωματικών.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Πάλμας ανέφερε ότι, η επίσημη ένταξη των νέων υπαξιωματικών στην Εθνική Φρουρά συμπίπτει με τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυσή της.

«Με έξι δεκαετίες αδιάλειπτης προσφοράς στην πατρίδα και στον λαό μας, οι Ένοπλές Δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζουν να παραμένουν απαρασάλευτα προσηλωμένες στην αποστολή τους», είπε ο κ. Πάλμας. «Συνεχίζουν να αποτελούν τον κύριο παράγοντα αποτροπής έναντι οποιασδήποτε απειλής και τον κύριο υπερασπιστή των θεμελιωδών αρχών της ελευθερίας και της δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Σε αυτή την κοινή προσπάθεια, σημείωσε, «έχετε και εσείς πλέον πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσετε», είπε απευθυνόμενος στους νέους υπαξιωματικούς.

«Η συλλογική δράση είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων μας», είπε.

Ο Υπουργός ανέφερε ακόμη ότι στην Εθνική Φρουρά, η σημασία της προσφοράς τους «είναι πολυδιάστατη, αδιαμφισβήτητη και αναντικατάστατη και εκτείνεται σε πολλούς τομείς της στρατιωτικής ζωής».

Για τους σύγχρονους στρατούς, σημείωσε, οι υπαξιωματικοί θεωρούνται ως ένας από τους κεντρικούς άξονες, στους οποίους εδράζεται η δομή και η λειτουργικότητά τους.

Από τον κρίσιμο ρόλο της εκπαίδευσης και της καθοδήγησης του προσωπικού για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, μέχρι αυτόν της λήψης αποφάσεων σε τακτικό επίπεδο, πρόσθεσε. «Από την παροχή αξιόπιστων και αποτελεσματικών λύσεων σε καθημερινά προβλήματα που παρουσιάζονται, μέχρι τη ψυχολογική στήριξη των οπλιτών, την ενίσχυση της συνοχής και του ηθικού των Μονάδων και τη διατήρηση της λειτουργικότητάς τους στον ύψιστο βαθμό», είπε ακόμη.

«Λόγω των καθηκόντων, με τα οποία θα είστε επιφορτισμένοι και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτά, θα κληθείτε να τηρείτε υψηλό επίπεδο κατάρτισης, ευελιξία κατανόησης και αφομοίωσης των αλλαγών, ταχύτητα προσαρμογής στις εξελίξεις στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον και υψηλά επίπεδα ψυχικής αντοχής και ενάσκησης ηγεσίας. Μιας ηγεσίας, την οποία έχετε την ευθύνη να ασκήσετε», πρόσθεσε ο κ. Πάλμας.

Σημείωσε ότι, η σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας, απαιτητικής και σημαντικής πορείας για τους νέους υπαξιωματικούς.

«Σε μια εποχή, κατά την οποία οι προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι πιο πολλές, πολυδιάστατες και πολύπλοκες από κάθε άλλη φορά, η συμβολή σας, ως στελεχών της Εθνικής Φρουράς, λαμβάνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα», δήλωσε.

Και αυτό, συνέχισε, «γιατί στην προσπάθεια εκτέλεσης των καθηκόντων σας θα πρέπει να ενσωματώσετε την ικανότητα προσαρμογής στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν».

Ο Υπουργός προέτρεψε τους νέους υπαξιωματικούς να επιδιώξουν τη συνεχή πρόοδο, να αναζητήσουν νέες γνώσεις και να εμβαθύνουν στην ουσία της αποστολής τους.

«Η διαρκής εκπαίδευση και η βελτίωση των επαγγελματικών σας δεξιοτήτων είναι πολύ σημαντικές», είπε ο κ. Πάλμας καλώντας τους να επιδιώκουν να ενημερώνονται για τις νέες τεχνολογίες και τις εξελίξεις στον στρατιωτικό τομέα.

Η αυτεκπαίδευση, είπε, «αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της επαγγελματικής και προσωπικής ανέλιξης ενός εκάστου», προσθέτοντας πως, η βελτίωση των δεξιοτήτων τους είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Τους προέτρεψε επίσης να θεωρήσουν «αδιαπραγμάτευτα τα μέτρα και τις διαδικασίες ασφάλειας». Η πρόληψη ατυχημάτων και η προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς πρέπει να αποτελεί πάντοτε την προτεραιότητά σας, είπε.

Ζήτησε επίσης από τους νέους υπαξιωματικούς να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να αναπτύξουν τις ηγετικές τους ικανότητες, σημειώνοντας ότι, η λήψη σωστών και άμεσων αποφάσεων είναι καθοριστική για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Απευθυνόμενος στις οικογένειες και στους οικείους των υπαξιωματικών, ο κ. Πάλμας είπε ότι η παρουσία και η συμπαράστασή τους θα αποτελέσουν πολύτιμο στήριγμα  στη νέα σελίδα που ανοίγεται από σήμερα στη σταδιοδρομία τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ρωσία: Ταυτοποιήθηκαν πάνω από 66.000 στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία

Περισσότερους από 66.000 Ρώσους στρατιώτες, που σκοτώθηκαν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, ταυτοποίησε ο ανεξάρτητος ρωσικός ιστότοπος...

Σε νοσοκομείο μετά από λιποθυμικό επεισόδιο ο Ακκιντζί

Ο τέως ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί, νοσηλεύεται στο «γενικό νοσοκομείο» της κατεχόμενης Αμμοχώστου έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο που υπέστη σε ξενοδοχείο της...

Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης διερευνά η Αστυνομία – Από 72χρονο πήραν 95.000 ευρώ

Yπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου καταγγέλθηκε σήμερα, στο ΤΑΕ Λεμεσού, από 72χρονο κάτοικο Λεμεσού, ο οποίος φέρεται να απώλεσε μεγάλο χρηματικό ποσό. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση...

Λετυμπιώτης: Η ΚΔ συνεχίζει να συμβάλλει στην απάμβλυση ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα

Η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην απάμβλυνση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος...

Ολοι οι αγώνες του Champions League

Η UEFA ανακοίνωσε σήμερα (31/8) το αναλυτικό πρόγραμμα στην League Phase του Champions League, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.     Στο πλαίσιο της πρεμιέρας...

Παρίσι 2024: Στον τελικό στα 50μ ελεύθερο η Κ. Πελενδρίτου

Την πρόκριση της στον τελικό στα 50μ. ελεύθερο, στην κατηγορία S11, των 17ων Παραολυμπιακών Αγώνων, Παρίσι 2024, εξασφάλισε το μεσημέρι του Σαββάτου, η Κύπρια...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!