Η ηγεσια της Αστυνομίας έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης οδηγίες προς την ανάδοχο εταιρεία όπως μέχρι και τη Δευτέρα 28/7/2025 να μην χρησιμοποιούνται οι κινητές κάμερες σε όλη την επαρχία Λεμεσού, λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τις πυρκαγιές.
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, το πρόγραμμα με τα σημεία που διενεργούνται έλεγχοι από κινητές κάμερες καταρτίζεται μηνιαίως, σε παγκύπρια βάση και σε αυτό περιλαμβάνονται και περιοχές της επαρχίας Λεμεσού.
Εξάλλου, αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι τις τελευταίες ώρες έχει παρατηρηθεί η κυκλοφορία και η αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων, «οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
Κάποιες από τις αναρτήσεις αυτές αφορούν τα πύρινα μέτωπα, τα σημεία αναζωπύρωσης, φερόμενες οδηγίες της Αστυνομίας προς πολίτες να παραμείνουν στις οικίες τους και να κατασβήσουν από μόνοι τους εστίες φωτιάς, συμπληρώνεται.
«Παρακαλείται το κοινό να μην παρασύρεται από ψευδείς ειδήσεις που διαδίδονται και να μην υιοθετεί η αναπαράγει μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες. Η ενημέρωση συνίσταται να γίνεται από επίσημες πηγές και ανακοινώσεις των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών» αναφέρεται.
Η Αστυνομία καλεί ακόμη τους πολίτες για οποιοδήποτε ερώτημα ή ανάγκη υποστήριξης, να απευθύνονται οι ίδιοι στις αρμόδιες αρχές.