Φορούσε ρόμπα ξενοδοχείου, κάπνιζε ναργιλέ και ανέφερε ότι ήταν στην «Girne», δηλαδή το τοπωνύμιο που έδωσε το ψευδοκράτος στην Κερύνεια, υποδεικνύει ο νομικός και στέλεχος του ΔΗΣΥ Χρίστος Τριανταφυλλίδης για τον Φειδία Παναγιώτου, στην Κατερίνα Ηλιάδη και την εκπομπή της στον Πολίτη «Πρωινή Επιθεώρηση», δίδοντας συνέχεια στο θόρυβο που προκλήθηκε με την ανάρτησή του, στην οποία χαρακτηρίζει τον ευρωβουλευτή «παλιόπαιδο». Ωστόσο, ο κ. Τριανταφυλλίδης διατηρεί διαφορετική στάση για τον Νίκο Τορναρίτη, ο οποίος επίσης δημοσίευσε φωτογραφία όπου πίνει καφέ στο λιμανάκι Κερύνειας.
Συγκεκριμένα, ο κ.Τριανταφυλλίδης, σημείωσε πως από τον Ιούλιο του 1974 δεν πήγε στα κατεχόμενα. «Αναγνωρίζω, όμως, το δικαίωμα οποιουδήποτε πολίτη στην Κύπρο να ενεργεί όπως ο ίδιος αισθάνεται και να μεταβαίνει στα κατεχόμενα για οποιοδήποτε σκοπό κρίνει. Το δικαίωμα αυτό το αναγνωρίζω ακόμη και σε αυτούς με θεσμικές θέσεις και αξιώματα στην Κυπριακή Δημοκρατία, με τη μοναδική διαφορά ότι οι ευρωβουλευτές πρέπει να προσέχουν πώς ενεργούν, γιατί δεν εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους αλλά και τη Δημοκρατία.
Στην προκειμένη περίπτωση, υπογραμμίζει, η φωτογραφία που λέω, τον έδειχνε με ρόμπα του μπάνιου σε δωμάτιο ξενοδοχείου, να στέκει στο παράθυρο, να καπνίζει ναργιλέ, που είναι το κατ’ εξοχήν είδος καπνίσματος των Οθωμανών και κάτω από τη φωτογραφία αυτή έγραφε στα αγγλικά «in hotel room in Girne Cyprus». Αυτό πιστεύω διαφέρει κατά πολύ από το να πάει οποιοσδήποτε να κάτσει να πιει έναν καφέ στην κατεχόμενη Κύπρο».
Ο νομικός συνέχισε λέγοντας ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνομιλεί με οποιονδήποτε συμπατριώτη Τ/κ. «Γνωρίζω άριστα τι συμβαίνει στα κατεχόμενα, η δική μου αφετηρία είναι ότι υπήρξε εισβολή, συνεχιζόμενη κατοχή. Πρέπει να επέλθει λύση του Κυπριακού μέσα από τη νέα γενιά, αλλά έχοντας υπόψη την αφετηρία: παράνομη εισβολή και τουρκική κατοχή».
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου, ότι δεν απευθύνθηκε και στον κ. Τορναρίτη, λέγοντάς του “ντροπή σου παλιόπαιδο”, ο Κρις Τριανταφυλλίδης απάντησε: «Έχετε δίκιο. Διότι ο κ. Τορναρίτης που, επίσης δεν συμφωνώ με εκείνο που απεικόνιζε η φωτογραφία πίνοντας καφέ στο λιμανάκι στην Κερύνεια, ασκούσε το δικαίωμα -όπως και του οποιουδήποτε- να πάει να πιει καφέ. Όμως, λόγω της θεσμικής του θέσης, καλύτερα να μην το έκανε».
Ο κ. Τριανταφυλλίδης, επεσήμανε πως έχει στενότατη επαφή με εγκλωβισμένους και γνωρίζει τι γίνεται. «Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει δίκαιη λύση του Κυπριακού με το να πηγαίνω στα κατεχόμενα. Ο λόγος που δεν πάω είναι γιατί όταν θα πάω, θέλω να πάω υπό την ιδιότητα κάποιου που πάει στην Κυπριακή Δημοκρατία. Όταν θα έχει διαμορφωθεί μετά την λύση. Έτσι αισθάνομαι εγώ».
Απαντώντας σε ερώτηση ακροατή για το πού πολέμησε το 1974, είπε πως ήταν στην αεροπορική βάση στη Λακατάμεια και μέχρι την μέρα που απολύθηκε ακολουθούσε τις οδηγίες της στρατιωτικής ηγεσίας. «Δεν απολύθηκα κανονικά, αλλά πολύ αργότερα λόγω της τουρκικής εισβολής. Εγώ είχα την τύχη να απολυθώ, άλλοι πέθαναν, άλλοι είναι αγνοούμενοι κι άλλοι είναι πρόσφυγες… αυτό να σκέφτονται όσοι ενεργούν, όπως αυτόν που καυτηρίασα».