25.8 C
Nicosia
Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025 | 17:08

Η ΕΕ θα είναι στη Γενεύη για Πενταμερή, διαβεβαιώνει η Κομισιόν-Δεν διευκρινίζει επίπεδο εκπροσώπησης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εκπροσωπηθεί στην άτυπη διευρυμένη διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάτσιε Μπερεστέτσκι, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, κατά τη μεσημβρινή ενημέρωση των συντακτών, την Πέμπτη, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζει σε ποιό επίπεδο θα είναι η εκπροσώπηση αυτή.

Ο κ. Μπερεστέτσκι, ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα συνοχής, καλωσόρισε τη διοργάνωση της διάσκεψης και επιβεβαίωσε την παρουσία της ΕΕ στη Γενεύη, ωστόσο ανέφερε πως δεν έχει περισσότερη πληροφόρηση αυτή τη στιγμή.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι πως καλωσορίζουμε τη διοργάνωση της άτυπης συνόδου για την Κύπρο στη Γενεύη την επόμενη εβδομάδα, και μπορώ να επιβεβαιώσω πως η ΕΕ θα εκπροσωπηθεί στη σύνοδο», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να διευκρινίσει σε ποιο επίπεδο θα εκπροσωπηθεί η ΕΕ και κατά πόσον αυτό θα γίνει με παρουσία Επιτρόπου της ΕΕ, ο κ. Μπερεστέτσκι περιορίστηκε να πει πως «δεν έχουμε περισσότερη πληροφόρηση που μπορώ να μοιραστώ σε αυτό το στάδιο, για αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα».

Από την πλευρά της, η επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πάουλα Πίνιο, επεσήμανε πως «το τελικό όνομα ακόμα να επιβεβαιωθεί από την πλευρά μας».

Ερωτηθείς για τις προσδοκίες της ΕΕ και της Κομισιόν ειδικότερα, για αυτή τη συνάντηση και για τυχόν μηνύματα που θέλει να στείλει η Επιτροπή στα εμπλεκόμενα μέρη, ο εκπρόσωπος επανέλαβε πως «καλωσορίζουμε τη διοργάνωση της συνόδου και καλοσωρίζουμε τη συνέχιση της διαδικασίας της οποίας ηγούνται τα Ηνωμένα Έθνη, όμως δεν θα μπορούσα σε αυτό το στάδιο να πω ακόμα ποιες είναι οι προσδοκίες μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!