Άμεση διερεύνηση και αποκατάσταση της νομιμότητας, σχετικά με καταγγελίες για καταστροφή φοινικιών και ανέγερση παράνομου υποστατικού, σε παραλία του Πρωταρά, ζητά ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, σε επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου, Γιάννη Καρούσο.
Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επικαλείται καταγγελίες, οι οποίες προέρχονται από ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στην πολυκατοικία «Παλλήνιον», ότι άγνωστα άτομα ξερίζωσαν φοινικιές από την παραλία και προχώρησαν στην ανέγερση προκατασκευασμένου υποστατικού, σε σημείο κοντά στο ξενοδοχείο Sunrise.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κινήματος, ο κ. Περδίκης αναφέρει στην επιστολή του ότι οι καταγγέλλοντες ισχυρίζονται ότι οι ενέργειες αυτές είναι παράνομες, ενώ σημειώνει ότι ακόμη πιο ανησυχητική είναι η πληροφορία ότι τα άτομα που εμπλέκονται στην ανέγερση του υποστατικού, «φέρονται να είναι εργαζόμενοι στον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ)».
Το Κίνημα Οικολόγων ζητά, μέσω της επιστολής του, την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών και εφόσον διαπιστωθεί παρανομία, την άμεση αποκατάσταση της νομιμότητας και την επαναφορά του περιβάλλοντος στην αρχική του κατάσταση.
«Το περιβάλλον και οι παραλίες μας ανήκουν σε όλους και καμία αυθαίρετη ή παράνομη παρέμβαση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», τονίζει.