27.8 C
Nicosia
Πέμπτη 12 Ιουνίου 2025 | 21:39

Επαναβεβαίωσε τη δέσμευση για ενίσχυση σχέσεων με Μπελίζ ο Υπατος Αρμοστής Κύπρου

Τη δέσμευση της Κύπρου για περαιτέρω ενίσχυση των φιλικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Μπελίζ, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Κοινοπολιτείας και διεθνών οργανισμών, επαναβεβαίωσε ο νέος Υπατος Αρμοστής Δρ. Βασίλειος Φιλίππου κατά τη διάρκεια της επίδοσης των διαπιστευτηρίων του στη Γενική Κυβερνήτη του Μπελίζ Dame Froyla Tzalam, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου 2025 στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Μπελμοπάν.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση που ακολούθησε, ο Ύπατος Αρμοστής δρ Φιλίππου μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και τις ευχές για ειρήνη και ευημερία του Προέδρου της Δημοκρατίας  Νίκου Χριστοδουλίδη προς την Εξοχότητα και τον λαό του Μπελίζ. Επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της Κύπρου για περαιτέρω ενίσχυση των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Κοινοπολιτείας και διεθνών οργανισμών.

Ο Ύπατος Αρμοστής εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Κυπριακής Δημοκρατίας για την υποστήριξη του Μπελίζ στην προσπάθεια για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, σύμφωνα με τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), με στόχο μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, ως ορίζεται μέσα από τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΕπαναβεβαίωσε τη δέσμευση για ενίσχυση σχέσεων με Μπελίζ ο Υπατος Αρμοστής Κύπρου