33.8 C
Nicosia
Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024 | 11:27

ΔΗΣΥ-ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Μάχη των 9 υποψηφίων για τη ψήφο των μελών Πολιτικού Γραφείου – Ερωτηματικό αν θα υπάρξει αριστίνδην

Μάχη για να εξασφαλίσουν τη ψήφο των μελών του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ άρχιασαν οι 9 υποψήφιοι για να εισέλθουν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις ευρωεκλογές. Από χθες που υποβλήθηκαν οι 9 υποψηφιότητες, όλοι στρέφουν τα μάτια τους στα μέλη του Πολτικού Γραφείου που έχουν στα χέρια τους τη δυνατότητα να επιλέξουν τους 6 που θα είναι τελικά οι υποψήφιοι του κόμματος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Η απόφαση για το ποιοι από τους εννιά ενδιαφερόμενους θα λάβουν τελικά και μία θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος θα ληφθεί το ερχόμενο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου από το Πολιτικό Γραφείο. Τα μέλη του συλλογικού οργάνου του κόμματος θα αποφασίσουν με ψηφοφορία τους υποψηφίους.

Ερωτηματικό παραμένει κατά πόσο η πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου θα σκήσει το δικαίωμα που έχει να επιλέξει και κάποιο αριστίνδην (γυναίκα) για να μπει στο ψηφοδέλτιο. Πληροφορίες από τον ΔΗΣΥ αναφέρουν ότι η κα Δημητρίου είναι πολύ προβληματισμένη πάνω στο θέμα, γιατί δεν θα ήθελε να αυξήσει περισσότερο τον ανταγωνισμό μεταξύ των υποψηφίων. Σ’αυτό συντήνει και το γεγονός ότι εκ πρώτης όψεως στα μάτια του Συναγερμικού κόσμου φαίνεται να πέρασε η άποψη ότι οι υποψήφιοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον είναι αξιόλογοι και ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις τους.

Υπάρχει βέβαια και το θέμα της ποσόστωσης του 30% των γυναικών και νέων κάτω των 35 ετών. Ήδη υπάρχουν δύο ενδιαφερόμενες γυναίκες, η Ελένη Σταύρου και η Χριστιάνα Ξενοφώντος με τις οποίες καλύπτεται το ποσοστό της ποσόστωσης. Η τελευταία εμπίπτει και στην κατηγορία των νέων. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να αλλάξουν τα δεδομένα εάν τελικά συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο γυναίκα αριστίνδην. Σε αυτή την περίπτωση η ηγεσία της Πινδάρου δεν θα ήθελε να αφήσει μόνο τρεις θέσεις για διεκδίκηση από τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους δημιουργώντας άλλα ζητήματα. Ούτε θα ήθελε να αφήσει εκτός ποσόστωσης μία εκ των δύο γυναικών που εξέφρασαν ενδιαφέρον, διότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ανοίξει νέα μέτωπα τα οποία θα πρέπει να διαχειριστεί.

Υπό αυτά τα δεδομένα, το πιθανότερο είναι να κληθούν να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου στη συνεδρία του ερχόμενου Σαββάτου.

Πάντως σε πρώτη φάση μήνυμα νίκης έστειλε με τη δήλωση της μετά το πέρας της διαδικασίας υποβολής ενδιαφέροντος για υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές,  η πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου. «Ο ΔΗΣΥ ήταν και θα είναι πρωταγωνιστής. Μαζί ενωμένοι θα κερδίσουμε και αυτή τη μάχη», δήλωσε, στέλνοντας και έμμεσο μήνυμα για τη σημαντικότητα των επερχόμενων εκλογών για τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, όπως είπε, παρουσιάζει κατά την υποβολή υποψηφιοτήτων μια πλειάδα αξιόλογων προσωπικοτήτων που η κάθε μία και ο κάθε ένας από αυτούς μπορούν και θα εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα μας στην Ευρώπη. «Και είμαστε περήφανοι και για τα πρόσωπα αυτά και για το μεγάλο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν τα στελέχη του ΔΗΣΥ για να ενισχυθεί αυτή η προσπάθεια», δήλωσε, προσθέτοντας, πώς ξεκινά την πορεία στις Ευρωεκλογές Ιουνίου με όραμα για μία Ευρώπη ασφαλή, σταθερή και σύγχρονη.

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ

Και όλα αυτά λαμβάνουν χώρα σε μια στιγμή που υπάρχει κινητοποίηση στελεχών υπέρ της ενότητας για αποφυγή της διάσπασης. Μετά την παρέμβαση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του τέως Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και του πρώην Γενικού Διευθυντή του κόμματος Δημήτρη Στυλιανού, χθες βγήκε μπροστά για κάλεσμα ενότητας και ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Ιωνάς Νικολάου. Σε γραπτή δήλωση του προχωρεί μάλιστα ένα βήμα παρακάτω καλώντας τους συναγερμικούς να κλείσουν τα αυτιά τους στα όσα λέγονται αλλά και την πόρτα σε όσους βάζουν το προσωπικό πάνω από συλλογικό καλό του κόμματος.

«Τα όσα λέγονται και δημοσιεύονται τις τελευταίες μέρες για το Δημοκρατικό Συναγερμό δεν μπορούν να με αφήσουν αδιάφορο όταν αυτά στρέφονται κατά της ενότητας της παράταξης και της προσπάθειας της Ηγεσίας για την επανένωσή της, μετά την αποτυχία των προεδρικών εκλογών, αναφέρει και προσθέτει ότι νιώθει την την ανάγκη και την υποχρέωση ως στέλεχος του κόμματος από της ίδρυσης της νεολαίας, «να καλέσω τους συναγερμικούς να κλείσουν τα αυτιά και τις πόρτες τους σε όσους έθεσαν και θέτουν το εγώ τους υπεράνω της ενότητας και του καλού της παράταξης μας.

Η αποτυχία στο πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών άφησε πολλές πικρίες και προβλήματα, όμως οφείλουμε με ωριμότητα και υπευθυνότητα έναντι των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων που διαχρονικά πίστεψαν σ’ αυτό το κόμμα να διαχειριστούμε την αποτυχία με υπευθυνότητα και γνώμονα το καλό της πατρίδας και της ενότητας του κόμματος» σημειώνει και προσθέτει ότι η Κύπρος χρειάζεται ένα ισχυρό και δυνατό ΔΗΣΥ και η πρόεδρος και η εκλεγείσα ηγεσία θα πρέπει να επιτελέσουν το ρόλο που τους ανατέθηκε από το Παγκύπριο Συνέδριο, «να διαφυλάξουν την ενότητα του κόμματος και συλλογικά να εργαστούμε για να κλείσουμε τις ρωγμές, να διαφυλάξουμε τα θεμέλια του, να συνενώσουμε τα συναγερμικά στελέχη ανεξαρτήτως τι έπραξαν στις τελευταίες προεδρικές εκλογές».

Τονίζει πώς από τη στιγμή που για χάρη της ενότητας της παράταξης η τότε ηγεσία αποφάσισε να μην προχωρήσουν διαδικασίες διαγραφών, απόφαση η οποία υιοθετήθηκε από το Παγκύπριο Συνέδριο ή τουλάχιστο δεν διαφοροποιήθηκε, δεν χωρεί καμιά άλλη επιλογή παρά μόνο να σταθούμε και προσωπικά στέκω δίπλα» από την ηγεσία και στηρίξουμε συνειδητά την Πρόεδρο του κόμματος και συμμετάσχουμε ενεργά και υπεύθυνα στη προσπάθεια για την επανένωση και διαφύλαξη της ενότητας του ΔΗΣΥ και του πρωτεύοντα ρόλου που πρέπει να συνεχίσει να διαδραματίζει ως υπεύθυνο κόμμα για το καλό του τόπου», αναφέρει.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, όταν ρωτήθηκε σχετικά για τα διάφορα στρατόπεδα εντός του κόμματος απάντησε ότι τo μόνο στρατόπεδο που υπάρχει είναι αυτό του Δημοκρατικού Συναγερμού. «Όλα αυτά θα πρέπει να μείνουν στο πλάι, για το καλό του κόμματος, για το καλό του τόπου. Η Κύπρος χρειάζεται ένα δυνατό Δημοκρατικό Συναγερμό», απάντησε η Αννίτα Δημητρίου. «Θεωρώ ότι παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις ή συναισθηματισμούς, που ιστορικά υπάρχουν μετά από μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση, θα πρέπει να τα αφήσουμε και να προχωρήσουμε, όπως έμαθε και όπως ξέρει πολύ καλά ο ΔΗΣΥ», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Γιώργος Καραϊβάζ: Σήμερα ξεκινά η δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου

Ξεκινά, σήμερα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη των δύο αδελφών που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ εκτέλεση, με αλλεπάλληλους πυροβολισμούς, του δημοσιογράφου...

Στον εισαγγελέα σήμερα ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ που ξυλοκόπησε τη σύντροφό του

Την πόρτα του εισαγγελέα πρόκειται να περάσει σήμερα Τετάρτη ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ που φέρεται να ξυλοκόπησε τη σύντροφο του, επίσης δημοσιογράφο της δημόσιας...

Παραιτούνται Τεμπονέρας, Κοτσακάς και Τσιόκας από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτηση τους από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όχι όμως και από το κόμμα, ανακοίνωσαν σήμερα οι Διονύσης Τεμπονέρας, Αντώνης Κοτσακάς και...

Το «χαμηλό πέρασμα» του αεροπλάνου της ΥΠΕΞ Γερμανίας από το αεροδρόμιο της Λάρνακας και η εξήγησή του

Το αεροπλάνο που μετέφερε εχθές τη Γερμανίδα ΥΠΕΞ Αναλένα Μπέρμποκ από τον Ισραήλ στον Λίβανο χρειάστηκε να πετάξει πολύ χαμηλά πάνω από το αεροδρόμιο της...

Καύσωνας 40 βαθμών σήμερα – Κίτρινη προειδοποίηση – Δείτε πρόγνωση καιρού

Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία με ισχύ από τις 11:00 π.μ. της Τετάρτης μέχρι τις 17:00 μ.μ. της ίδιας...

EURO: Μετά το άχαρο 0-0 προκρίθηκαν Αγγλία και Σλοβενία

Η Αγγλία εξασφάλισε την πρώτη θέση του τρίτου ομίλου μετά το ισόπαλο 0-0 με τη Σλοβενία με την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκέιτ να προβληματίζει...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!