Την ανάγκη όπως «οι υπουργοί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συντονιστούν», σχετικά με το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ, επισημαίνοντας πως «η Κύπρος παραμένει εκτεθειμένη τόσο έναντι της Ελλάδας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σοβαρές επιπτώσεις σε πολιτικό και γεωστρατηγικό επίπεδο».
Αυτούσια η ανακοίνωση:
Η αμφισημία, η διγλωσσία και η απουσία κατεύθυνσης στο κρίσιμο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης συνεχίζονται, υπονομεύοντας δυστυχώς την αξιοπιστία της χώρας μας.
Η Κύπρος παραμένει εκτεθειμένη τόσο έναντι της Ελλάδας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σοβαρές επιπτώσεις σε πολιτικό και γεωστρατηγικό επίπεδο.
Είναι επιτακτική ανάγκη οι υπουργοί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να συντονιστούν επιτέλους, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν χρειάζονται δημόσιες δηλώσεις, οι οποίες πλήττουν σοβαρά το εθνικό συμφέρον αλλά πλήρης συνεννόηση και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με την Ελλάδα.