21.8 C
Nicosia
Παρασκευή 18 Οκτώβριος 2024 | 12:35

Για εκσυγχρονισμό Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας συζήτησαν Χαρτσιώτης-Σιζόπουλος

Υπάρχει σύγκλιση απόψεων και θέσεων επί της όλης φιλοσοφίας και του σκεπτικού του εκσυγχρονισμού της Νομικής και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, έπειτα από συνάντησή του την Παρασκευή το πρωί με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΕΔΕΚ, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που πραγματοποιεί για το θέμα με κόμματα και τους εμπλεκόμενους φορείς, ο κ. Χαρτσιώτης είπε ότι κατά τη συζήτηση διαφάνηκε ότι «επί της όλης φιλοσοφίας και του σκεπτικού του εκσυγχρονισμού των δύο υπηρεσιών υπάρχει σύγκλιση απόψεων και θέσεων».

«Έχουν συζητηθεί επιμέρους θέματα και ζητήματα, ανταλλάγησαν απόψεις, έγινε πραγματικά ένας γνήσιος προβληματισμός και αναλάβαμε να επανέλθουμε αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος της όλης, κατ’ αρχήν διαβούλευσης και με τα υπόλοιπα κόμματα, τους εμπλεκόμενους φορείς και τους ανεξάρτητους βουλευτές με έν πιο ολοκληρωμένο και λεπτομερές κείμενο», πρόσθεσε.

Σημείωσε πως το κείμενο, μεταξύ άλλων, «θα ενσωματώνει και τα συγκεκριμένα συνταγματικά λεπτά, νομικά ζητήματα για τα οποία, με πρωτοβουλία της Νομικής Υπηρεσίας, συστήνεται συγκεκριμένη ομάδα εμπειρογνωμόνων για να τα επεξεργαστεί και να τα ενσωματώσει στα συγκεκριμένα νομοθετήματα».

Τέλος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ευχαρίστησε τον κ. Σιζόπουλο «για το όλο πνεύμα συνεργασίας το οποίο διαπνέει αυτά τα συγκεκριμένα θέματα και όχι μόνο».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ευχαρίστησε τον Υπουργό «για την πολύ λεπτομερή και ουσιαστική ενημέρωσή» που είχε το κίνημα αναφορικά με τα θέματα της Νομικής Υπηρεσίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Δύο σημαντικών θεσμών της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως είπε, «όπου θα πρέπει στην ουσία όλοι να συμβάλουμε στην ενίσχυση του ρόλου που θα πρέπει να διεκπεραιώνουν αυτές οι δύο υπηρεσίες για να δημιουργούν το κλίμα της αξιοπιστίας απέναντι στο κράτος και την πολιτεία».

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι η ΕΔΕΚ εξέφρασε «κάποιες κατ’ αρχήν απόψεις γύρω από το γενικό πλαίσιο που αφορούν αυτά τα δύο ζητήματα».

«Έχουμε να επιφυλαχθεί όταν θα έχουμε το προσχέδιο του τελικού νομοσχεδίου να μπορέσουμε πια επί της ουσίας να κάνουμε τις δικές μας εποικοδομητικές, όπως έχω πει πάρα πολλές φορές, εισηγήσεις», πρόσθεσε.

Με βασικό στόχο, ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος, «όσο το δυνατόν να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια, να δημιουργήσουμε το καλύτερο νομοθετικό πλαίσιο, για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Ο Πρόεδρος της εδεκ ευχαρίστησε τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την αγαστή συνεργασία που έχουν όλο αυτό το διάστημα για όλα τα θέματα τα οποία απασχολούν την ΕΔΕΚ.

«Είμαστε πάντα στη διάθεση σας εποικοδομητικά για να συμβάλουμε στο δύσκολο έργο, το οποίο έχετε αναλάβει να διαχειριστείτε», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Για εκσυγχρονισμό Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας συζήτησαν Χαρτσιώτης-Σιζόπουλος

Υπάρχει σύγκλιση απόψεων και θέσεων επί της όλης φιλοσοφίας και του σκεπτικού του εκσυγχρονισμού της Νομικής και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας...

Γαλλία: Μετρά πληγές από τις πλημμύρες – Ζημιές και διακοπές ηλεκτροδότησης

Ζημιές και διακοπές της ηλεκτροδότησης προκλήθηκαν από πλημμύρες σε ορεινά τμήματα της νοτιοανατολικής Γαλλίας, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία Meteo France έθεσε...

Μεταναστευτικό: Σύσκεψη Μπαρνιέ με Ιταλούς υπουργούς στη γαλλο-ιταλική μεθόριο

Τα σχέδιά του για τη μετανάστευση θα παρουσιάσει σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μισέλ Μπαρνιέ, σε σύσκεψη που θα έχει με δύο Ιταλούς υπουργούς,...

Τουρκία: 6 νεκροί και 25 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο

6 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 25 τραυματίστηκαν σε δυστύχημα με λεωφορείο στην κεντρική επαρχία Ακσαράι της Τουρκίας. Ο κυβερνήτης της επαρχίας Μεχμέτ Αλί Κουμπούζογλου δήλωσε...

Πολάκης: Θέλω να νικήσω τον Κασσελάκη – Τον προκαλώ δημόσια να προχωρήσουμε σε debate

«Θέλω να επανέλθει στο στίβο της αντιπαράθεσης», είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. «Τον προκαλώ δημόσια να προχωρήσουμε σε debate και...

Μητρόπολη Ταμασού για αναρτήσεις σε ΜΚΔ: “H αλήθεια και το δίκαιο θα επικρατήσουν”

"Η αλήθεια και το δίκαιο θα επικρατήσουν ξανά", αναφέρει σε ανακοίνωση η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής σχετικά με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Ι.Μ...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!