18 C
Nicosia
Δευτέρα 21 Οκτώβριος 2024 | 10:18

Αυτοί είναι οι εμπειρογνώμονες που θα ασχοληθούν με τον εκσυγχρονισμό της Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Τους εμπειρογνώμονες, που θα απαρτίζουν την Επιτροπή για τις αλλαγές για μεταρρύθμιση της Νομικής Υπηρεσίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ανακοίνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συναντήσεων του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, σε σχέση με την προώθηση των  επιδιωκόμενων κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων που αφορούν τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας και την Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, συμφωνήθηκε όπως εξεταστούν, σε πρώτο στάδιο, τα συνταγματικά ζητήματα που εγείρονται.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας αποφάσισε όπως συστήσει Επιτροπή εμπειρογνωμόνων, την οποία θα απαρτίζουν οι ακόλουθοι:

  1. Δρ Ευάγγελος Βενιζέλος, Νομικός / Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου
  2. Κύριος Πολύβιος Πολυβίου, Δικηγόρος / πρώην Καθηγητής Πανεπιστημίου
  3. Δρ Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, Δικηγόρος / Καθηγητής Πανεπιστημίου
  4. Κυρία Έλενα Παπαγεωργίου, Εισαγγελέας της Δημοκρατίας
  5. Κυρία Γιάννα Χατζηχάννα, Εισαγγελέας της Δημοκρατίας

Επιπρόσθετα, για τον ίδιο σκοπό, και μετά από εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, αποδέκτηκαν να ετοιμάσουν δικές τους γνωματεύσεις επί των συνταγματικών πτυχών των σκοπούμενων μεταρρυθμίσεων ο Δρ Δημήτρης Χατζηχαμπής, πρώην Πρόεδρος Ανωτάτου Δικαστηρίου και ο κύριος Παναγιώτης Καλλής, πρώην Δικαστής Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ο οποίος θα επεξηγήσει σε λεπτομέρεια τη φιλοσοφία της μεταρρύθμισης που επιδιώκεται για τους δυο αυτούς Θεσμούς.

Ως προς τον κ. Βενιζέλο, σημειώνεται ότι πέραν του ότι πρόκειται για κορυφαίο Ελλαδίτη καθηγητή συνταγματικού δικαίου, με τεράστιο συγγραφικό έργο, ο ίδιος συνέγραψε βιβλία, συγγράμματα και μελέτες που αφορούν, μεταξύ άλλων, στο κυπριακό ζήτημα, την κυπριακή συνταγματική τάξη και το δίκαιο της ανάγκης.

Όλα τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, καθώς και οι δύο πρώην δικαστές εξέφρασαν την πρόθεση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους τους πιο πάνω, τόσο για την αποδοχή της συμμετοχής τους στο πολύ σημαντικό αυτό θέμα, όσο και για το ότι, χωρίς αμοιβή, θα προσφέρουν τη σημαντική αυτή υπηρεσία προς όφελος της Δημοκρατίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μεθυσμένος μπήκε σε αστυνομικό σταθμό και επιτέθηκε σε αστυφύλακα – Χειροπέδες σε 31χρονο

Άνδρας ηλικίας 31 ετών, συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση επίθεσης εναντίον Αστυνομικού και οδήγηση οχήματος υπό την επήρεια...

Με οριακή διαφορά υπέρ του «ναι» το δημοψήφισμα για την ΕΕ στη Μολδαβία

Το δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες Κυριακή στη Μολδαβία με το ερώτημα αν πρέπει να εγγραφεί στο Σύνταγμα ο στόχος της ένταξης της χώρας στην...

Πλατφόρμα Τσίπρα για τον προοδευτικό χώρο – 4 υπουργοί των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τις προοδευτικές πολιτικές σε οικονομία – ακρίβεια

Λούκα Κατσέλη, Νίκος Χριστοδουλάκης, Γιάννης Δραγασάκης και Γιώργος Χουλιαράκης, τέσσερις υπουργοί οικονομικών και οικονομίας των κυβερνήσεων Τσίπρα, Παπανδρέου και Σημίτη παίρνουν το λόγο στην ημερίδα του Ινστιτούτου...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!